Most elkezdhetünk higgadt hokit játszani

 

Rich Chernomaz, Mark Mahon, Banham Frank, Kóger Dániel és Erdély Csanád véleménye a magyar győzelemről.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): Az egész meccs nehézkes volt, a passzjátékunk nem volt túl jó, sokat kergettük a korongot, ami sok energiát felemésztett. Kettő-egyről sikerült felállnunk, a srácok megtalálták a módját, hogy nyerjünk. Fontosak voltak a kiállítások, amiket a javunkra ítéltek, és persze nagy köszönettel tartozunk Frank Banhamnek, aki belőtte az előnyt a fontos pillanatban. A fiatalok is hozzájárultak a sikerhez, Erdély, Sebők és Hári is nagyon jól játszott. Az első meccset mindig nehéz megnyerni, mindenki nagyon ideges ilyenkor, viszont most, hogy ez sikerült, megnyugodhatunk, és elkezdhetünk higgadt hokit játszani. Kicsit nagyobb türelemmel, főleg ami a korongkezeléseket illeti.

Mark Mahon (szövetségi kapitány, Japán): Nagyon szoros meccs volt, de a magyaroknak sokkal több lehetőségük volt, és a kiállításainkkal is magunk alatt vágtuk a fát. Nem tudtunk gólokat lőni, és befejezni a momentumainkat. Tipikus magyar?japán meccs volt, egyszer az egyik, máskor a másik csapat tűnt jobbnak, és a végéig szoros volt. Sok fiatalunk van, ezért minden részletben javulnunk kell, meccsről meccsre. Igyekszünk tisztességesen felkészülni minden napra, hogy győzhessünk, ami ezúttal nem sikerült, elbuktunk az első meccset. Holnap viszont ismét megpróbáljuk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani.

Banham Frank (csatár, Magyarország): Nagyon jó volt így kezdeni a világbajnokságot. Mindig erről álmodik az ember, egy szép győzelemről. Megmutattuk a karakterünket, úgy érzem. A japánok jól korcsolyáznak, és nagyon harcoltak, de mi ebbe beleálltunk és a végéig kitartottunk. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű a világbajnokság, és minden meccsen ki kell majd tennünk mindent, amink van. Folyamatosan jobbak lettünk a meccs előrehaladtával, és egyre jobban felvettük a versenyt a japánokkal. Holnap egy teljesen más stílusban játszó kazah válogatottal találkozunk majd, ma este biztosan kielemezzük majd a játékukat. Remélem, hogy folytatni tudjuk azt a játékot, amit elkezdtünk, és amellyel végül sikeresek tudtunk lenni. Én csak egy darab vagyok a csapat kirakósában, de örülök, hogy hozzá tudtam járulni a csapat sikeréhez.

HUNJPN vb 2

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Kóger Dániel (csatár, Magyarország): Az első meccs mindig nehéz, pláne egy jól korcsolyázó japán válogatott ellen. Látszott is, hogy nem úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna, de ahogy a meccs haladt előre, egyre több helyzetünk volt. Örülök, hogy végül ezek be is mentek, mert nem volt egyszerű. Örülünk annak, hogy ennyire sokan támogatnak minket, tényleg hazai pályán játszunk Krakkóban is. Jó a hangulat a csapatban, jó társaság jött össze, jól kijövünk egymással, ez a győzelem meg lendületet is ad. Vannak hibák, amiket majd korrigálni kell, de az a legfontosabb, hogy ezt most meg tudtuk nyerni, mindegy is, hogy hogyan és mennyire. Az elején éreztem egyébként, hogy az magas bot volt, várni kellett volna még pár ütemet, de az ember ha odakerül, belecsap egyet gyorsan. Örülök, hogy nem ezen múlt végül.

Erdély Csanád (csatár, Magyarország): Nagyon izgatott voltam a meccs előtt. Az edzők beraktak Hári János és Sebők Balázs közé, akik szintén fiatalok. Tegnap már átbeszéltük, hogy mit fogunk csinálni és ki hova helyezkedik, így egy kicsit komfortosabbak voltunk egymással a jégen. Minden csere után mondták nekem, mit csináljak, jó volt az együttműködés, nem volt semmi gond. A gólom egy szerencsés szituációból esett, odapattant elém a korong egy buli után. Pont ezt beszéltük Jancsival, hogy a bedobásnál álljak kicsit feljebb, Balu pedig szépen odaejtette, én csak beleértem. Holnap még erősebb csapat lesz az ellenfél, teljesen más, inkább orosz hokit játszanak, de szerintem ha agresszívan és a testi fölényünket kihasználva játszunk, akkor meg tudjuk csípni őket is. Mondták a fiúk meccs után, hogy már megszámlálhatatlanul sok sütivel jövök, majd szépen sorjában bepótolom.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum