Most elkezdhetünk higgadt hokit játszani

 

Rich Chernomaz, Mark Mahon, Banham Frank, Kóger Dániel és Erdély Csanád véleménye a magyar győzelemről.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): Az egész meccs nehézkes volt, a passzjátékunk nem volt túl jó, sokat kergettük a korongot, ami sok energiát felemésztett. Kettő-egyről sikerült felállnunk, a srácok megtalálták a módját, hogy nyerjünk. Fontosak voltak a kiállítások, amiket a javunkra ítéltek, és persze nagy köszönettel tartozunk Frank Banhamnek, aki belőtte az előnyt a fontos pillanatban. A fiatalok is hozzájárultak a sikerhez, Erdély, Sebők és Hári is nagyon jól játszott. Az első meccset mindig nehéz megnyerni, mindenki nagyon ideges ilyenkor, viszont most, hogy ez sikerült, megnyugodhatunk, és elkezdhetünk higgadt hokit játszani. Kicsit nagyobb türelemmel, főleg ami a korongkezeléseket illeti.

Mark Mahon (szövetségi kapitány, Japán): Nagyon szoros meccs volt, de a magyaroknak sokkal több lehetőségük volt, és a kiállításainkkal is magunk alatt vágtuk a fát. Nem tudtunk gólokat lőni, és befejezni a momentumainkat. Tipikus magyar–japán meccs volt, egyszer az egyik, máskor a másik csapat tűnt jobbnak, és a végéig szoros volt. Sok fiatalunk van, ezért minden részletben javulnunk kell, meccsről meccsre. Igyekszünk tisztességesen felkészülni minden napra, hogy győzhessünk, ami ezúttal nem sikerült, elbuktunk az első meccset. Holnap viszont ismét megpróbáljuk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani.

Banham Frank (csatár, Magyarország): Nagyon jó volt így kezdeni a világbajnokságot. Mindig erről álmodik az ember, egy szép győzelemről. Megmutattuk a karakterünket, úgy érzem. A japánok jól korcsolyáznak, és nagyon harcoltak, de mi ebbe beleálltunk és a végéig kitartottunk. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű a világbajnokság, és minden meccsen ki kell majd tennünk mindent, amink van. Folyamatosan jobbak lettünk a meccs előrehaladtával, és egyre jobban felvettük a versenyt a japánokkal. Holnap egy teljesen más stílusban játszó kazah válogatottal találkozunk majd, ma este biztosan kielemezzük majd a játékukat. Remélem, hogy folytatni tudjuk azt a játékot, amit elkezdtünk, és amellyel végül sikeresek tudtunk lenni. Én csak egy darab vagyok a csapat kirakósában, de örülök, hogy hozzá tudtam járulni a csapat sikeréhez.

HUNJPN vb 2

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Kóger Dániel (csatár, Magyarország): Az első meccs mindig nehéz, pláne egy jól korcsolyázó japán válogatott ellen. Látszott is, hogy nem úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna, de ahogy a meccs haladt előre, egyre több helyzetünk volt. Örülök, hogy végül ezek be is mentek, mert nem volt egyszerű. Örülünk annak, hogy ennyire sokan támogatnak minket, tényleg hazai pályán játszunk Krakkóban is. Jó a hangulat a csapatban, jó társaság jött össze, jól kijövünk egymással, ez a győzelem meg lendületet is ad. Vannak hibák, amiket majd korrigálni kell, de az a legfontosabb, hogy ezt most meg tudtuk nyerni, mindegy is, hogy hogyan és mennyire. Az elején éreztem egyébként, hogy az magas bot volt, várni kellett volna még pár ütemet, de az ember ha odakerül, belecsap egyet gyorsan. Örülök, hogy nem ezen múlt végül.

Erdély Csanád (csatár, Magyarország): Nagyon izgatott voltam a meccs előtt. Az edzők beraktak Hári János és Sebők Balázs közé, akik szintén fiatalok. Tegnap már átbeszéltük, hogy mit fogunk csinálni és ki hova helyezkedik, így egy kicsit komfortosabbak voltunk egymással a jégen. Minden csere után mondták nekem, mit csináljak, jó volt az együttműködés, nem volt semmi gond. A gólom egy szerencsés szituációból esett, odapattant elém a korong egy buli után. Pont ezt beszéltük Jancsival, hogy a bedobásnál álljak kicsit feljebb, Balu pedig szépen odaejtette, én csak beleértem. Holnap még erősebb csapat lesz az ellenfél, teljesen más, inkább orosz hokit játszanak, de szerintem ha agresszívan és a testi fölényünket kihasználva játszunk, akkor meg tudjuk csípni őket is. Mondták a fiúk meccs után, hogy már megszámlálhatatlanul sok sütivel jövök, majd szépen sorjában bepótolom.

Cimkék: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
március 19., vasárnap
U18 17:10 AVSMAC 4-2VÉGE
március 20., hétfő
MOL 18:00 MACMIS 3-4VÉGE
  • M4 SPORT
március 21., kedd
ROM 17:30 PROGAL 3-8VÉGE
ROM 17:30 SSCBRA 4-2VÉGE
március 22., szerda
U20 12:40 AVSDHK 2-3VÉGE
U16 16:00 AVSMAC 2-1VÉGE
MOL 17:00 MISMAC 2-1VÉGE
  • M4 SPORT
ROM 17:30 SSCBRA 1-4VÉGE
U20 17:30 ZEGMIS 0-2VÉGE
U20 17:40 VASMAC 2-5VÉGE
EBJL 19:40 AVSUTE 4-2VÉGE
március 23., csütörtök
U18 16:40 KMHPEF 3-5VÉGE
KHL 17:30 SZKLOK 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
március 24., péntek
NHL 00:05 WSHCBJ 
  • SPÍLER TV
NHL 03:30 LAKWPG 
  • SPÍLER TV
KHL 15:00 MMGAKB 
  • SPORT 2
U16 18:40 MACAVS 
március 25., szombat
U20   DHKAVS 
NHL 00:05 PITNYI 
  • SPÍLER TV
U20* 18:00 MACVAS 
március 26., vasárnap
NHL 04:30 LAKNYR 
  • SPÍLER TV
U16 18:00 AVSMAC 
NHL 23:00 NJDDAL 
  • SPÍLER TV
március 27., hétfő
U18   UTESCC 
március 28., kedd
U16*   MACAVS 
március 29., szerda
U16*   AVSMAC 
U20*   AVSDHK 
U20*   VASMAC 
KHL 18:00 LOKSZK 
  • SPORT 2
március 30., csütörtök
KHL 18:00 AKBMMG 
  • SPORT 2
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk