Csak játsszuk azt, amit a szezonban

 

Tavaly kevés lehetőséget kapott a felnőttek között a még mindig junior korú Vincze Péter. De idén bekerült a Fehérvár AV19 EBEL-keretébe, gólt is szerzett, s a szezon végére kiharcolta a felnőtt vb-szereplést is.

Elégedett a klubszezonjával?

A tavalyi évhez képest lényegesen több szerephez jutottam a felnőttcsapatban, köszönhető ez annak is, hogy a fiatalok idén nem csak a padot melegítették, hanem bedobták őket a mélyvízbe. Azaz ténylegesen játszottunk is. Mondhatni, hogy elégedett vagyok az eddigi szezonommal, de nem szabad elkényelmesedni, jövőre még többet szeretnék fejlődni és hozzátenni a csapat sikeréhez.

Decemberben a juniorvébén kiestünk. Mekkora kudarcnak érzi ezt így néhány hónap után?

A juniorvébé-szereplésünket nehéz lesz elfelejteni. Több volt ebben a csapatban, nagyon sajnálatos, hogy így jött ki a lépés.

Vincze AVSZNO

Aztán bekerült a felnőttválogatottba, ahol megállta a helyét, és a vb-felkészülés végére kiharcolta a vb-szereplést. Egy év alatt óriási lépés ez, felkészültnek érzi magát a krakkói feladatokra?

A klubomban sokat játszottam, főleg a középszakaszban és a rájátszásban. Ennek is köszönhető szerintem, hogy meg tudtam állni a helyem az edzőtáborban. Sokkal nehezebb dolga van annak, aki előtte juniorban játszott, mert nehezebb felvennie a ritmust. Felkészültnek érzem magam, jó erőben vagyok és egészséges is. Nagyon várom a kezdést.

Rich Chernomaz elmondta, hogy milyen feladat vár a fiatal csatárokra Krakkóban?

Az utolsó edzés után a szövetségi kapitány magához hívta Erdély Csanádot és engem, és azt mondta, hogy utazni fogunk a vb-re. Azt mondta, ne izguljunk, csak játsszuk azt, amit a szezonban.

Milyen volt az út, mi a program a vb-ig?

Az út gyorsan eltelt, filmeztünk, megálltunk ebédelni, majd érkezés után vacsoráztunk, ez volt a pénteki program. Szombaton délben egy jeges edzésünk lesz, délután pedig csapatépítő program, majd készülünk a Japán elleni meccsre.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS