Lengyelország is vb-csapatot hirdetett

   

Jacek Plachta szövetségi kapitány elmondta, borzalmasan nehéz döntéseken vannak túl, az utolsó emberek kiválasztásánál a speciális játékokban nyújtott jobb teljesítmények döntöttek.

A válogatást komoly felháborodás övezte mindvégig, sokan máris temetik a csapat bennmaradását. A nagyszerű játékosmúlttal rendelkező Plachta, akit Bikovék távozása után erre a szezonra neveztek ki főedzőnek, kihagyta a lengyel bajnokság gólkirályát, Damian Kapicát, a szintén nagyon eredményes Guzikot, a közönségkedvenc Rzeszutkót, a népszerű Kogutot és az utolsó héten lengyel útlevelet szerző Csehországban született kapust, Raszkát. Emiatt össztűz zúdul rá, folyamatos az elégedetlenkedés. Pedig gyakorlatilag semmi más sem tett, minthogy igyekezett egyben tartani a tavalyi sikercsapatot.

A kapusposzton Odrobny mellett a cserekapus cserélődött. A védelemben 8-ból 6-an maradtak, ezúttal hiányzik a két legjobb bekk, Dronia és Borzecki (tavaly is csak előbbi volt ott), ők a DEL2 döntőjében egymás ellen küzdenek. A csatársor magja is megmaradt, Lopuski és Witecki sérülés miatt esett ki a vb-csapatból.

Szerencséjük volt, a jelenlegi legnagyobb ígéretüket, Aron Chmielewskit elengedte a Trinec a cseh döntőről, mert nem fér be a játszó keretbe, a szezon nagyobbik részét is a másodosztályban töltötte, így hétfőn megjelent Tychyben az edzőtáborban. A hírek szerint Pasiut és Kowalówka lesz a társa az első sorban.

A legendás csatár, a 36 éves Leszek Laszkiewicz a vb-rajt előtt három nappal bejelentette, Magyarország ellen lép utoljár jégre címeres mezben, a vb után visszavonul a válogatottságtól.

A lengyelek Olaszországgal kezdik a vb-t vasárnap este, várhatóan telt ház előtt.

Lengyelország világbajnoki játékoskerete:

Kapusok: Przemyslaw Odrobny (JKH GKS Jastrzebie), Rafal Radziszewski (Comarch Cracovia).

Hátvédek: Mateusz Bryk, Mateusz Rompkowski (JKH GKS Jastrzebie), Maciej Kruczek, Patryk Wajda (Comarch Cracovia), Rafal Dutka (KH Sanok), Michal Kotlorz, Bartlomiej Pociecha, Jakub Wanacki (GKS Tychy).

Csatárok: Adam Baginski, Radoslaw Galant, Marcin Kolusz (GKS Tychy), Aron Chmielewski (HC Ocelari Trinec, CZE-1.), Kamil Kalinowski (Unia Oswiecim), Krystian Dziubinski (Podhale Nowy Targ), Sebastian Kowalówka, Grzegorz Pasiut (Comarch Cracovia), Leszek Laszkiewicz, Maciej Urbanowicz (JKH GKS Jastrzebie), Tomasz Malasinski (Swindow Wildcast, GBR-2.), Krzysztof Zapala (KH Sanok).

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum