Az első két támadó sorunk már kész van

 

Két nap maradt a budapesti vb-felkészülésből, csütörtökön végleges keretet hirdet Rich Chernomaz szövetségi kapitány. A dolgok jelenlegi állásáról kérdeztük.

Három felkészülési meccs és sok edzés után hol áll most a csapat?

Sokat fejlődtünk, egyre jobb a csapat, látszik a fejlődés. Hétfőn szünnapot tartottunk, kedden frissen tért vissza mindenki a jégre. Természetesen még mindig vannak apróságok, amiket gyakorolni kell, sokat dolgozunk. Például ilyen a helyezkedés is, hová helyezed a tested, a botod bizonyos szituációkban. Minél pontosabban meg kell tanulnia mindenkinek ezeket az részleteket, a már említett helyezkedést, az előnyöket, a hátrányokat, a bulielhozatalt, ilyesmiket, mert ezen a szinten már ezen múlhatnak a meccsek. Ráadásul nem mindenki játszik ugyanúgy, tehát folyamatosan kell tudnunk majd változtatni és alkalmazkodni az éppen aktuális ellenfélhez.

A sorokról mit lehet tudni, mennyire vagyunk messze a világbajnoki játékunktól?

Nem titok, az első két támadó sorunk már kész van, Kóger, Sarauer, Sofron és Bartalis, Banham, Hári kiválóan működik együtt, nincs okunk szétszedni őket. A többin dolgozunk, még folyik a harc néhány pozícióért. De már kezd összeállni a kép bennem.

Chernomaz HUNAUT

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Végleges keretre mikor számíthatunk?

Az utazó keretet valószínűleg csak a krakkói utazás előtti este hirdetjük ki.

Vas János mikor érkezik majd a tervek szerint?

A legjobb forgatókönyv alapján szombaton már velünk lesz Krakkóban, a legrosszabb verzió szerint pedig csak a második meccs reggelén érkezik. Egyelőre még nem tudjuk, hogyan alakul majd, de a kazahok ellen helye lesz a csapatban.

Mi lehet a cél Krakkóban?

Minden meccsre úgy fogunk kimenni, hogy nyerni szeretnénk, olyan jól szeretnénk játszani, ahogy csak tudunk. A legjobb esetben a feljutásért küzdünk majd, de természetesen mindeközben ott a legrosszabb forgatókönyv is, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni, a kiesést. Nagyon fontos, hogy bent maradjunk, de szó sincs arról, hogy olyat mondanék a srácoknak, hogy menjünk ki, nyerjünk pár meccset és akkor már rendben is vagyunk. Napról napra haladunk majd, és minden meccsen a győzelemért harcolunk. Nyilvánvaló, hogy a nagy támogatást nyújtó közönségünk is ezt várja tőlünk. A fiúk nagyot küzdöttek az elmúlt időszakban a felkészülés során, keményen dolgoznak az edzéseken és a meccseken, ennek a vb-n meg lehet az eredménye.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum