Egyelőre minden jó, jó úton haladunk

 

Sokan sokféleképpen értékelik a pénteki meccset, de alapvetően mindenkinek tetszett.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): Azt azért látni kell, hogy körülbelül 8-9 játékos hiányzott ebből az osztrák válogatottból az EBEL-döntő miatt, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a srácokra. Ma is nagyot küzdöttek, nem hagyták kicsúszni a győzelmet a kezünkből, és sikerült minimalizálni a hibákat is. Szlovénia ellen még nehezebb dolgunk lesz, gyorsabb és még keményebb meccsre számítok, jól tesztelhetjük majd vele, milyen a kondíciónk. Legalább úgy kell játszanunk a vasárnapi meccsen, mint ahogy az elmúlt két felkészülési találkozón tettük, különben esélyünk sem lesz.

Dieter Kalt (megbízott edző, Ausztria): Az volt a fontos, hogy megnézzünk, miként reagálunk a legutóbbi vereségre, és hogy képesek vagyunk-e ismét olyan intenzíven játszani, mint Bécsben az első harmadban. Nem sikerült, ezúttal a magyar válogatott hokizott jobban az első harmadban, viszont az idő előrehaladtával belejöttünk, jobban kontrolláltuk a meccset, inkább történt az, amit mi szerettünk volna. A magyarok keményen játszottak, amikor tudtak, agresszíven letámadtak, ami miatt a harmadvonalunk mögé szorultunk, és lelassult a játékunk. A záró harmadban gyorsabban jutottunk előre, több helyzete is volt a csatárainknak.

Sebők Balázs (csatár, Magyarország): Úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Nem játszottam az előző meccsen, de a többiek elmondása szerint ma jobb volt a csapat, mint akkor. Nagyon boldogok vagyunk. Rettentő erős a keretünk idén, és még mindig vannak hiányzóink, sokan nem is játszottak ma sem. Nehéz lesz bekerülni az utazó keretbe, ami egy nagyon jó dolog, mindenki megtesz mindent, hogy ott lehessen Krakkóban. Mentálisan még vissza kell kicsit frissülnöm, csütörtökön egész nap utaztam, előtte bronzmeccsünk volt, át kell még szoknom, hiszen ez más csapat, más szisztéma. Egyáltalán nem úgy játszottam ma, mint akartam, de ez a felkészülés része, remélem, a következő meccsen jobban tudok teljesíteni.

HUNAUT Tuseke 2

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Kóger Dániel (csatár, Magyarország): Hasonló volt a szituáció, mint Ausztriában, csak most fordított helyzetben, ezúttal mi kezdtünk jobban. Gondolom, a buszút még kicsit bennük maradt, de a második harmadtól már jobban játszottak, így lett egy jó meccs. Nem engedtünk ki, ők egy kicsit elkezdtek nyomni, de a lényeg az, hogy le tudtuk őket győzni. A hangulat meg a csapategység nagyon jó és egyre jobb lesz, és a játék képe is folyamatosan javul napról napra. Ez még mindig csak egy alapozás, nem most és nem is vasárnap kell csúcsformában lennünk, hanem amikor kezdődik a világbajnokság. Egyelőre minden jó, jó úton haladunk.

Metcalfe Tyler (hátvéd, Magyarország): Egyértelműen örülünk ennek az eredménynek, szerintem nagyon speciális mixet alkot a csapatunk, vannak gyors játékosok, nagy és ütközős játékosok, fiatalok és rutinosabbak. Nekünk, védőknek viszonylag könnyű dolgunk volt, előreadtuk a korongot és hagytuk, hogy Banham, Kóger és Sarauer és a többiek elvégezzék a saját munkájukat, és dominálják a meccset. Az emberelőny pedig jól működött ma, ami szintén nagyon pozitív. Az, hogy kétszer sikerült megvernünk Ausztriát, sokat jelent, és tudtuk, hogy nem fogják feladni az utolsó percig, ezért megpróbáltunk egyszerűsíteni a játékunkon, a munkát pedig sikeresen elvégeztük. Eddig nagyon hasznos a felkészülési időszak, minden nap tanulunk a hibáinkból, és jobbak leszünk. Egyre jobban készen állunk a közelgő világbajnokságra. Az öltözőben is nagyon pozitív az atmoszféra, az edzők nagyon szervezettek és teljesen egyértelművé teszik, mit várnak tőlünk. Ilyen szempontból nincs nehéz dolgunk, ki kell mennünk, és megcsinálni, amit kérnek tőlünk. Nincsenek bennünk kérdések, nem kell hezitálnunk, tudjuk a dolgunkat, és eddig nagyon jól is érezzük magunkat.

Bernhard Starkbaum (kapus, Ausztria): Nem játszottunk túl jól, főleg az első harmadban. De egyre jobbak lettünk, ahogy mentünk előre a meccsben, a harmadik játékrészben pedig sikerült visszajönnünk a meccsbe. Kicsit balszerencsénk is volt, de tanulnunk kell ebből a meccsből is, és menni tovább a kemény munka útján. Ez a csapat nagyon fiatal egyébként, egy sornyi U20-as játékos is velünk volt, és szerintem nagyon jól játszottak, ez a tanulási folyamat része. Mindenki keményen dolgozott, ma ennyire futotta. A magyarok elég szimpla játékot játszanak, sok lövéssel, és az, hogy Banham és Sarauer is a csapat része lett, nagyon sokat jelent majd a támadásban, hiszen ők már rutinosak, és pontosan tudják, hogyan kell a korongot a hálóba juttatni.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum