Beindult a Basile-effektus

 

A Gap vasárnap megnyerte a bajnokságot, a húsvét hétfői szünet után kedden nyolc játékos máris aláírt a következő szezonra, így a bajnokcsapat magja egyben marad. Terglav Brianconból Grenoble-ba igazolt. Rövid hírek Franciaországból.

Luciano Basile valamit nagyon tudhat, hiszen csapata a Ligue Magnus döntőjében 1-3-as állásról fordított az Epinallal szemben és lett bajnok. Mondhatnánk, hogy ezek után természetes, hogy a csapat egyben marad, azonban az olyan kisebb költségvetésű csapatoknál, mint a Gap, inkább ennek az ellenkezője lenne magától értetődő, vagyis hogy a játékosok nevesebb klubokba igazolnak, azonnal aprópénzre váltva a sikert. Gapban nem így történt, mint ahogy Brianconban sem tavaly, ahonnan szintén számos játékos követte mesterét az ismeretlenbe is. A hosszabbító játékosok a következők: Chad Langlais, Mickael Perez, Teddy Trabichet, Sébastien Rohat, Nicolas Ritz és Matt Carter.

Közülük Matt Carter a klub harmadik legeredményesebb csatára volt az alapszakasz során, Chad Langlais pedig hátvéd létére volt negyedik ugyanitt. A többiek feltehetően azt francia magot alkotják majd, ami köré fel lehet építeni a légiósokat és a fiatal francia tehetségeket. Teddy Trabichet például csütörtökön góllal vette ki a részét a lettek felett aratott 2-1-es győzelemből.

Szintén a francia bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy Edo Terglav, aki játékosként hat éven keresztül volt a Briancon és Szélig Viktor csapatkapitánya, Grenoble-ban folytatja edzői karrierjét. A történet érdekessége, hogy e poszton azt a Richard Martel-t váltja, aki a kilencvenes évek végén az ő edzője volt a QMJHL-ben. Martel hatalmas botrányba keveredett a negyeddöntők során, amikor feltehetően azzal az instrukcióval küldte csatába egyik fiatal játékosát, hogy tegyen kárt az ellenfél Dijon kapusában. Az alapszakaszt megnyerő Grenoble már a negyeddöntőt sem élte túl 11. helyezést elért ellenfelével szemben.

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS