Elfogatóparancsot adtak ki Deveaux ellen

   

Svédországban nem veszik félvállról az ügyeket és nem hezitálnak, hogy meghagyják-e sportberkeken belül rendezni a konfliktusokat. Ha azok átlépnek egy határt. Az egykori NHL-es az ügyész szerint átlépte.

Az ügyésznő, Margareta Danielsson-Olvon elfogatóparancsot adott ki a Rögle kanadai játékosa, Andre Deveaux ellen. A 31 éves csatár a Vasteras elleni meccs előtti bemelegítéskor intézett példátlan brutalitású támadást, egyik ellenfele, Per Helmersson ellen. A Vasteras csapatkapitányának ugyan elképesztő szerencsével semmi baja nem lett, még a meccset is végig tudta játszani, ám az ügy hatalmas hullámokat vert az óceán mindkét partján.

A játékvezetők a cselekmény elkövetésekor nem osztottak ki büntetést, de a Rögle már hétfőn bejelentette, hogy közös megegyezéssel azonnal szerződést bontanak a játékossal.

Deveaux 2

A sértett fél csapata, a Vasteras azonban nem elégedett meg ennyivel, szintén hétfőn este feljelentette a játékost a rendőrségen. Ráadásul a rendőrség saját hatáskörben is eljárt, maga is jelentést készített az esetről. Az ügyészség nem sokat vacakolt, kedden kiadta körözést a játékos ellen, akinek a hollétéről egyelőre nem lehet tudni semmit, ám ha nem jelentkezik önként, akkor villámgyorsan nemzetközi elfogatóparancs is érkezhet.

Nem ő az egyetlen azonban, aki bajba kerülhet, hiszen egy frissen publikált videón még az eddigieknél is egyértelműbben látszik, hogy Deveaux az eset előtt közvetlenül a kispaddal tárgyalt. Mikael Gath, a csapat másodedzője határozottan tagadja, hogy bármi ilyesmire kérte volna a játékost, de valószínűsíthető, hogy a hivatalos szervek is meg akarják hallgatni őt.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS