A Rögle kirúgta Deveaux-t

   

A hírt a csapat honlapja tette közzé hétfőn este. Mint arról korábban már beszámoltunk, egy csütörtöki mérkőzésen az egykori NHL-es enforcer brutálisan elbánt a Vasteras csapatkapitányával, Per Helmerssonnal.

Hakan Eriksson klubelnök a közleményben elmondta: ?A klub elítéli az incidenst. Elfogadhatatlan az efféle viselkedés, amellyel semmilyen formában nem tudunk azonosulni. A cselekedetet nem szankcionálták, de ma leültünk a játékossal és közösen arra az egyezségre jutottunk, hogy elválnak útjaink.?

Mindehhez Deveaux a következőket fűzte hozzá: “Egyáltalán nem állt szándékomban komoly sérülést okozni, ha ez lett volna a célom, a fizikai fölényem miatt nyilván el tudtam volna érni, hogy ne játsszon ezen vagy akár a következő meccsen. A csata hevében meggondolatlanul cselekedtem, úgyhogy ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy bocsánatot kérjek a Vasterastól, Per Helmerssontól és minden hokirajongótól.”

deveux

Deveaux decemberben a KHL-ből érkezett a klubhoz, ahol azelőtt, mint a sajtóközlemény leszögezi, soha korábban hasonló cselekedetre nem volt példa. Eriksson klubelnök az alábbi szavakkal zárta a közleményt: “Meglepett minket, hogy ez az egyébként csendes és a csapaton belül mindenki által nagyra értékelt játékos ennyire elvesztette a fejét. Tette mindazonáltal védhetetlen.”

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS