Komoly közép-európai utánpótlástorna Dunaújvárosban

   

A Euro Mini Hockey League U9-es korosztályának döntőjét rendezik a hétvégén Dunaújvárosban.

A játék két napon keresztül tart majd szombat délelőttől vasárnap délutánig. A tornán összesen 14 csapat vesz majd részt, két csoportra osztva. Az aranycsoportban az eddigi tornák összesített eredményei alapján számolt legjobb hét csapat küzd majd az aranyért, plusz az UTE indul meghívottként, versenyen kívül. Az ezüst csoportban hat csapat játszik egymás ellen.

A részt vevő csapatok:

Arany csoport: Hoba Bratislava White Sharks, HK Ruzinov Bratislava, Dukla Trencin, HO Hamikovo, Vienna Tigers, Dab.Docler A, HK Nové Zámky, UTE Budapest

Ezüst csoport: HC Petrzalka 2010, SHK 37 Piestany, HK91 Senica, Vienna Junior Capitals, Hoba Bratislaba Blue Rockets, Dab.Docler B

2015u09finale

 

 

A Dab.Docler indulásának első évében kapta meg a rendezési jogot, ami mindenképpen elismerésre méltó. Ennek egyik alapja a december 8-án a tornasorozat keretében megrendezett Mikulás-kupa volt, amelyen cseh, szlovák és magyar csapatok vettek részt. Az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező nemzetközi utánpótlástorna eredményeiről és a képzésben tapasztalható különbségekről még közvetlenül a torna után kérdeztük Jávorics Gábort, a Dab.Docler utánpótlásában dolgozó szakembert.

Hogy sikerült a hétvégi Mikulás-kupa?
Már nyolcadik éve rendezzük, szokás szerint nagy siker volt, két nap alatt 18 csapat, köztük 13 külföldi, kétszáznál is több sportolója fordult meg a jégen, mindenki nagyon jól érezte magát. Magyarországot a DAB-on kívül az UTE, a Vasas és a Sportországi Cápák képviselték. Az U10-es korosztályban a pozsonyiak harmadik éve vitték el az első helyet, itt a Dab.Docler a nyolcadik, vagyis az utolsó előtti helyen végzett, a hatodik UTE és a hetedik helyezett Vasas mögött. Az U9-es korosztályban két csapattal indultunk, a jobbik nyolc meccsből hatot megnyert, ezzel negyedik lett, csak gólkülönbséggel maradt alul a másodikkal és a harmadikkal szemben. Ebben a korosztályban egyébként a szlovák Hamikovo nyert, a legjobb magyar csapat az UTE volt, a már említett gólkülönbséggel megelőztek minket egy hajszállal.

mikulaskupa3

Mi ennek a tornának az elsődleges célja?
Természetesen nagyon fontos, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, az ilyen tornák mindig egy kicsit feldobják a hangulatot. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy kimondottan erős tornát szervezzünk már ebben a korosztályban is annak érdekében, hogy lássák a gyerekek, hova lehet még fejlődni. Természetesen több szempontból is hátránnyal indulunk, hiszen például nálunk előkészítőig, vagyis 12 éves korig hivatalosan nem tartjuk nyilván az eredményt, míg Szlovákiában ilyen nincs, véleményem szerint ezért ők egy kicsit motiváltabbak, gólra törőbbek is. A legnagyobb különbség azonban a hokikultúrában van, ott sokkal több a lehetőség. A szlovák és cseh szakemberekkel beszélgetve például kiderült, hogy náluk sincsenek többet jégen a csapatok, mint Magyarországon, viszont a szülők rengeteg különórára viszik el a gyerekeket: korcsolyázás, korongkezelés, lövőtechnika, minden apróságot fejlesztenek egyénileg. Nálunk is egyre több lehetőség van, fontos fejlesztések történtek és történnek, azonban ezek többnyire Budapesten érhetők el, míg az említett országokban kis túlzással az utolsó faluban is magas színvonalú a képzés.

mikulaskupa2

A jó hangulatra mi sem jellemzőbb, mint hogy a tornán részt vevő egyik cseh csapat, a HK Havirov a következő igen vicces videóval emlékezett a hétvégére.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum