Fehérvár?Debrecen 7-1

   

A Debrecen nem egészen három sorral játszva két harmadon át hősiesen helyt állt a Fehérvár otthonában, a harmadik harmadra azonban elkészült erejével. Hetényi Zoltán fantasztikus ünneplés közepette tért vissza.

Az első harmadot nagyon összeszedett vendégcsapat kezdte. Jevgenyij Muhin, a Debrecen vezetőedzője érdekes taktikát választott, Kuriljuk kivételével kizárókag a magyar csatárokat játszatta. Sűrűn forgatta a sorokat, alkalomadtán bele is kevert a triókba. A Ladányi, Hári N., Berta sor koncentráltan játszott, Borogyin kiválóan védett, a Fehérvár a várakozással ellentétben nem tudott helyzetet kialakítani. Az EBEL-csapat első sora természetesen be tudta szorítani ellenfelét 5 az 5 ellen játszva is, de gólt nem sikerült elérnie. A másik oldalon Dancsfalvi, Voronov és Odnoga is jó lövéssel tesztelte Rajna Miklóst, akin ekkor még nem sikerült kifogni. Nem úgy a 13. percben, amikor egy kiváló akció végén a kapu mögött érkező Ladányi éles szögből a hálóba lőtte a korongot Rajna mögött (0-1). Nagyon jó passzt kapott az aktív vezérként mutatkozó 11-es. A Volán nem tudott azonnal váltani, ettől függetlenül folyamatosan benne volt játékában a gól, de ez az első húsz percben benne is maradt. Ügyes, gyors, jó hokit láthattunk, az első elődöntő után felüdülés volt nézni ezt a meccset. A legnagyobb kérdés nyilvánvalóan az volt, meddig bírja tartani ezt a játékot a DHK.

A második harmadot előnyben kezdte a Volán, ezt kis híján kivédekezte a Debrecen, de a végére szétcsúszott a rombusz, így Boivin előtt nem maradt ember, a kanadai bekk kegyetlen erővel fellőtte Borogyin jobb vállához a vas alá a korongot, a 22. percben fórból egyenlített a Fehérvár (1-1). Az első harmadban mindent továbbengedő játékvezetők elkezdték kiszórni a játékosokat a Debrecenből, a harmad közepén kettős előny alakult ki, amit Szirányi Bence használt ki egy lapos, hosszú alsóra célzott lövéssel (2-1). A fáradtság jelei látszódtak a DHK-játékosokon, de gólhátrányban sem adták fel a küzdelmet, komoly tartást mutatott Muhin csapata. Palliné pedig ment előre folyamatosan, de nem volt elég hatékony a támadójáték, a Debrecen pedig kemény fizikai munkával tartotta a kapu előtti területet. Nem volt érdemtelen, hogy a nagyobb tudású csapatot egygólos különbségen tudták tartani kétharmadnyi játék után.

LC5A2652_resize
Fotó: Mudra László

A harmadik harmadra lefőtt a Debrecen kávéja. A jobb híján 2,5 sorral küzdő csapat eszköztára kitelt, lehetőségeik határára értek, és a felpörgő Volán játékára már nem maradt ellenszerük. Sorrendben Ejdepalm, majd a három hazai hátvédgól után Banham, Bartalis, Sikorcin és Sarauer talált a Debrecen kapujába. A 48. percben Magosi és Voronov magas szintű ökölpárharca erős döntetlennel zárult, viszont így a DHK elvesztette egyik oszlopát. Ezt követően szinte nullára csökkent Muhin mozgástere, alig maradt hátvédje. A sérült Kaszkovot is csak a 43. percben tudta csatába dobni, alig maradt használható légiósa. A mérkőzés 5-1-nél eldőlt, a közönség tombolva vette tudomásul, amikor Rob Pallinvezetőedző sokat sejtetően odasétált Hetényi Zoltánhoz. A következő játékmegszakításnál jött is a csere, Rajna Miklóst a 29-es váltotta. Hetényi Zoltán rég látott óriási tapsot kapott, az egész csarnok felállva ünnepelte a betegségéből visszatérő kiváló kapust, aki legutóbbi mérkőzését a tavalyi gojangi világbajnokságon játszotta. A végére a Debrecen is bedobta Tőke Zoltánt.

A lefújás után folytatódott az ünneplés. A Debrecen megkapta a magyar bajnoki bronzérmeit, a közönség vastapssal és hangos Debrecen kiáltásokkal jutalmazta a kiválóan helytálló csapatot. A végén a fehérvári szurkolók külön pacsizni hívták a nagyon jól teljesítő Borogyin kapust, majd az egykori közönségkedvencet, Ladányi Balázst.

A Fehérvár 7-1-re nyert, a Miskolccal játssza Magyar Kupa döntőjét szombaton. Előtte a Debrecen a DAB-bal harcol a bronzért.

A Magyar Kupa menetrendje:

2015. március 27., péntek
16:30 Miskolc?Dab.Docler 6-3
19:30 Debrecen?Fehérvár AV19 1-7

2015. március 28., szombat
15:30 bronzmérkőzés (Sportklub Tv, élő)
19:00 döntő (Sportklub Tv, élő)

Belépőjegyárak (napijegyek):
Diák- és nyugdíjasjegy: 900 forint
Felnőtt állójegy: 1700 forint
Ülőjegy (korlátozott számban kapható): 2800  forint

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum