Ez tulajdonképpen tökéletes szezon volt

   

A Fehérvár AV19 sokkal többet hozott ki magából a végére, mint amennyi az elején benne volt. Ráadásul lényegesen több látszik a jövőből, mint korábban.

A szezon meghatározó részét már alig két hete összefoglaltuk Annyit léptünk előre, hogy azt gondolni sem mertük volna című esszénkben, így kerülendő az ismétlést ? továbbá az önellentmondást ?, ezúttal rövidebben és másról lesz szó.

Nem emlékszünk olyanra az EBEL-ben töltött nyolc szezonból, amikor a végén ennyire elégedettek lehettünk. A csapat sokkal többet hozott ki magából, mint azt bárki gondolta a szezon előtt. Jóval többet annál, mint ami benne volt, mármint legalábbis az előjelek alapján. A sportnak pedig épp ez a lényege, le kell győzni az ellenfeleket, de legalább magunkat. Ha ez megvan, máris adott a siker. Habár továbbra is csak a rájátszásba jutás volt az igazi cél a Fehérvár előtt a szezon kezdetekor, ár-érték arány oldalról nézve az eddigi nyolc nekirugaszkodás közül egyértelműen ez az együttes jutott a legmagasabbra. Az anyagi lehetőségek taglalását így a nyolcadik év után hagyjuk, mi vállaltuk, hogy szegény rokonként csatlakozunk és indulunk, tudomásul kell venni, hogy országunk jelenleg ennyit tud áldozni erre a szenvedélyre, és ezért is köszönettel tartozunk.

Perfekt klubszezon áll Kovács Csabáék mögött. Játékban akkor értük utol teljes mértékben az EBEL-mezőnyt, amikor senki nem gondolta volna. A 60-ból alig volt olyan mérkőzés, amikor azt érezhettük, egyértelműen gyorsabb a tempó, jobb a kondíció, nagyobb az akarás, magasabb szintű a játéktudás a túloldalon. Még a hullámvölgyekben is lehetett érezni, hogy ott loholunk az ellenfelek nyakán, s csak ki kell várni a pillanatot, mikor újra nyerünk, jön a felívelés. A végén pedig olyankor tudtunk jelentős ideig dominálni a Vienna Capitalsszal szemben, amikor a legkevesebb légiós segítette ebben csapatunkat, amikor a legfiatalabb hazai játékosállomány törte az utat elöl az ellenfél kapuja felé, valamint hátul a borsot a túloldalon izzadók orra alá.

Fehérvár AV19 2014/15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Bár a végén sokak szájíze keserűvé vált, engedjük el a rossz érzéseket és az ábrándos gondolatokat a magyar EBEL-csapat 2014/15-ös szereplése környékéről is. Nem volt olyan közel az elődöntő, mint az látszik, egy erősebb csapatot nagyon nehéz négyszer legyőzni ilyen rövid idő alatt. A Volán mégis megtette ezt, de pechére ebből az első két meccs még a középszakaszhoz tartozott. 2-0 után pedig jött a fordulat és vele a 4 Capitals-győzelem. A rájátszás különlegességét éppen az adja, hogy két csapatot hosszú szériában összezárnak, emiatt kiismerik egymást, ezért javarészt a komplexebb tudással rendelkező, szélesebb repertoárt játszani tudó a végére a másik fölé kerekedik. Nem egy vagy két momentumon múlik a siker, hanem számtalan összetevőből épül fel. Ezt volt szíves bemutatni nekünk a Vienna Capitals.

Hiányérzetünk egy szál sem lehet, Rob Pallin csapata szinte a semmiből épült fel hónapok alatt, és előbb csodák csodájára a legjobb hat, majd a négy közé jutott, végül pedig kétszer is legyőzte a bécsi riválist. Az elődöntőbe nem sikerült beverekedni magunkat, de az oda vezető úton férfiasan helyt állt ez a derék gárda, nagyon sok, a vártnál sokkal több kellemetlen percet szerezve a Capitalsnak, az utolsó másodpercig sanyargatva a bécsi idegpályákat. Fiatal és kevésbé fiatal játékosaink ezalatt pályafutásra szóló tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyek mind a klub, mind a válogatott szereplését pozitívan befolyásolják a jövőben.

Kiváló hír, hogy végre a folytonosság reménye táplálhat még izgalmasabbá egy szezon végi tűnődést. Rob Pallin marad a vezetőedző a következő szezonban, ezt jó előre rögzítették a felek. A kemény kezű, ugyanakkor játékosait sokat dicsérő edző a következő évi csapat kialakításába már nyilván beleszól majd, nem szinte készen kapja, mint idén. Minden okunk megvan, hogy higgyünk abban, jövőre még jobb lesz a csapat. Ilyen sem fordult elő az utóbbi években.

A kérdések persze már a Magyar Kupa négyes döntője előtt is sorakoznak, és az a napfogyatkozásnál is világosabb, hogy a következő szezonig nem fogunk unatkozni, mert már most sokakat foglalkoztatnak a következő kérdések:

Ki nem marad(hat) a csapatnál a magyar játékosok közül?
Az érvényes szerződéssel rendelkező játékosok közül mindenki a Fehérvárban játszik-e továbbra is?
Mi lesz a hajrában mellőzött légiósokkal?
Folytatja-e Frank Banham?
Igazol-e magyar csapatból a Volán?
Rob Pallin szabad kezet kap-e a jövő évi keret kialakításához?
Jön Jesse Dudas Miskolcról, ahogy az kézenfekvőnek látszik?
Kap ajánlatot Becze Tihamér, vagy más miskolci játékos?
Jövőre beindul az EBEL Tv?
Bővül a liga a Slovan Bratislavával? Vagy a Medvescakkal?
Marad a Bolzano?
Lesz MOL ligás csapat szeptembertől a Raktár utcában?
Megépül nyárra a C pálya?
Érkezik kézzelfogható információ a multifunkciós arénáról?
Lesz új névadó főszponzor?
S a többi.

Nem kívánunk mást 2015/16-ra sem, mint egy ideihez hasonló boldog új évadot!

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum