Az UTE a szombati mérkőzésért küzd

   

Az Érsekújvár ellenben már pénteken lezárhatja az elődöntőbe jutásért folytatott párharcot az UTE ellen. A liláktól igazi bravúr kell a győzelemhez.

A pénteki lehet az idei utolsó meccs a lilák számára a MOL Ligában, és a papírforma is bizony hazai győzelmet ígér. A negyeddöntők két nyert mérkőzésig tartó sorozatának első összecsapását, ha nehezen is, de a 75. percben végül behúzták Lubomir Hurtaj tanítványai, ezzel egy újabb győzelemre kerültek attól, hogy továbblépjenek az elődöntőbe. Egyrészt hazai pályán játszanak, amely még a kétfrontos küzdelem és az edzőcserék miatt csetlő-botló alapszakaszban is nagyon erős várnak bizonyult. A megszerezhető pontok 77%-át húzták be az újváriak, egy ponttal maradtak el a második legerősebb DAB-tól. Különösen kevés babér termett eddig Érsekújváron a liláknak, akik egyszer tudták megszorongatni szlovák ellenfelüket, október 17-én büntetőkkel kaptak ki Szilassy Zoltán tanítványai. A másik két találkozó viszonylag sima hazai győzelmet hozott, egyszer 6-3-ra, egyszer 9-3-ra nyertek Podstavekék. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy a 6-3-mal végződő mérkőzésen két harmadon keresztül fej-fej mellett haladtak a csapatok.

dsc_0040

Más kérdés, hogy ez már a rájátszás, ami egészen más játékot hoz, mint az alapszakasz. Ez hatványozottan igaz az UTE-ra, hiszen a csapat év közben is folyamatosan formálódott, egyre masszívabb játékosállományt hoztak össze, amely egyre karakteresebb formát mutatott. Olyannyira, hogy az alapszakasz végére a Fradival együtt nagyon kemény menetelésre voltak képesek, még ha a betegségek miatt a legvégére kissé meg is tört a lendület. Mindennek fényes bizonyítéka volt a negyeddöntő első meccse is, amely igazán érdekes és fordulatos meccset hozott, nagy feszültségekkel és tele izgalmakkal. Az első harmadban az Érsekújvárra nem lehetett ráismerni, szinte űrhokit játszottak, nagy sebességgel, kombinatív játékkal, rengeteg ütközéssel, aminek a kissé megilletődött UTE egyáltalán nem találta az ellenszerét. Nem is bírta fizikálisan a saját maga által diktált tempót a felvidéki csapat.

Bár a második harmadban feltehetően inkább a háromgólos előny miatt vettek vissza a tempóból, a harmadik harmadra és különösen a hosszabbításra látványos erőfölénybe kerültek a lilák. Ez az egyik olyan tényező, amely a vendégek számára lehetőséget jelenthet. A másik tényező a rengeteg fegyelmezetlenség, amivel végigjátszották a mérkőzést. Összesen hét alkalommal kerültek hátrányba, amelyből az egyik kettős előny volt. Csak a valamivel pontatlanabb napot kifogó légiósokon múlt, hogy az UTE ezekből egyetlenegyet sem tudott kihasználni.

Az UTE ellen, egyben a hazaiak mellett szól ugyanakkor, hogy az Érsekújvár bevethető kispadja sokkal hosszabb és rutinosabb. Az első összecsapás egyik legfontosabb tapasztalata ugyanakkor, hogy az UTE harmadik sora is képes lehet felnőni a feladathoz, fontos momentumokat nyertek meg az Újvár támadóharmadában. Ehhez viszont az kell, hogy az első perctől az utolsóig felvegyék a kesztyűt. Akárcsak az egész csapat, amelytől még egy olyan első harmad nem fér bele, mint amit a Megyeri úton produkált, az első perctől jelezni kell a hazaiak számára, hogy nyerni jöttek, kemény ütközésekkel, koncentrált védekezéssel és sokkal hatékonyabb helyzetkihasználással, még egyszer nem engedhetik el három góllal Hurtajékat. Ha ezt sikerül elkerülni, akkor ugyanolyan izgalmas mérkőzést láthatunk, mint kedden, aminek a végén ugyanúgy apróságok fognak dönteni. De összességében hatalmas bravúr kell ahhoz, hogy kiharcolják a szombati mérkőzést.

A mérkőzés este hat órakor kezdődik, a jegyeket azonban már délután háromtól meg lehet vásárolni a téli stadion pénztáraiban. Fontos tudnivaló a kilátogató vendégszurkolók számára, hogy Érsekújváron a szlovákiai törvényeket kell betartani a MOL Liga mérkőzésein. A fő szabály nagyon egyszerű: aki jégkorongmérkőzést szeretne nézni, azt továbbra is nagy-nagy vendégszeretettel látják Érsekújváron. Aki ennél több részletre kíváncsi, olvassa el az UTE honlapja által összeszedett legfontosabb tudnivalókat.

“Nagyon örülünk a keddi győzelemnek  – mondta blogunknak Lubomir Hurtaj, az Érsekújvár vezetőedzője. – Szerdán pihenőt kaptak a játékosok, csütörtökön pedig újult erővel edzettünk. Nagyon jó a hangulat a győztes csata után, természetesen szeretnénk pénteken eldönteni a párharcot.”

“Nem lehettem elégedetlen a csapatom keddi teljesítményével – kezdte az értékelést Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Természetesen voltak hibák, amiket javítanunk kell. Nem álltunk bele jól a meccsbe az elején, és elengedtük az ellenfelet. Aztán nagyon kemény munkával visszajöttünk, egyenlítettünk, és úgy érzem, a második és harmadik harmadban, illetve a hosszabbításban jobbára az történt a jégen, amit mi akartunk. Sajnos azonban a helyzeteinket sorra elpuskáztuk. Tulajdonképpen törvényszerű volt, hogy a végén a sok kihagyott helyzetünk után az Érsekújvár lőtt egy gólt. Szerdán a játékosok számára a pihenés következett, a stábunk pedig videóelemzéseket készített. Csütörtökön edzettünk, videóztunk, megbeszéltük mindenki feladatát. A csapatunk tulajdonképpen már egész januárban playoff üzemmódban működött, de pénteken az életünkért kell játszanunk, ez azért újdonság lesz. Annyit megígérhetek, hogy mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ne fejeződjön be pénteken a MOL Liga-szezon a számunkra. A csapatban egy fontosabb változás lesz. Ales Sila lovaglóizom-sérülése kiújult, így őt nem nevezzük pénteken, hatodik légiósként visszakerül David Coleman.”

Érsekújvár–UTE 1-3

   

Már kedden, Újpesten is az UTE állt közelebb a győzelemhez, de akkor az Újvár nyert. Ezúttal viszont sikerült is érvényesíteniük fölényüket a liláknak, és egyenlíteniük a MOL Liga negyeddöntőjében.

Igazi playoff-meccset láthatott az Érsekújvári közönség. Mindkét csapat zártan védekezett, igyekezett kevés helyet hagyni az ellenfél csatárainak a helyzetek kialakítására. Ennek megfelelően kevés igazán nagy gólhelyzetet alakítottak ki a csapatok az ellenfél kapuja előtt. A mérlkőzés első gólja sem kidolgozott helyzetből esett, hanem bedobásból. Egy bulit az UTE hozott el, Lindgren pedig hátulról lőtte át a mezőnyt.

A kiegyenlített játék folytatódott a második harmadban is, a csapatok igyekeztek kevés esélyt adni a gólszerzésre az ellenfélnek. A nagyobb helyzetek az Érsekújvár előtt adódtak ebben a játékrészben, ám Pleszkán, csakúgy, mint az első meccsen, most is ihletett formában védett, minden újvári kísérletet meghiúsított. A harmadik harmad elején aztán előbb Csányi, majd rá két percre Tapio lőtt gólt, utóbbi egy emberelőny lejárta után közvetlenül, amikor még nem tudott rendeződni a hazai védelem.

UTENZA 3

 

Egyre inkább átvette az irányítást az UTE, látszott, a vendégek vannak jobb erőben. Az Érsekújvárban nem lehetett érezni azt az erőt, ami ahhoz kellett volna, hogy a háromgólos hátrányból fordítani tudjon. Két perccel a lefújás előtt aztán Juraj Faith beleérős gólja révén szépített az újvár, de hiába próbáltak meg mindent Lubomir Hurtaj fiai a csoda érdekében, fáradozásaikat csak egy 5+20 perces kiállítás koronázta. Egyenlített tehát a Pleszkán remek teljesítményével támogatott UTE, így szombaton este mindent eldöntő, harmadik meccsre kerül sor Érsekújváron.

Harmadról harmadra őröltük fel az ellenfelet

   

Így látták az edzők az Érsekújvár–UTE negyeddöntőt.

Lubomir Hurtaj, (vezetőedző, Érsekújvár): “Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Nem voltunk elég agresszívek, gyengén korcsolyáztunk. A második játékrészben aztán belejöttünk a meccsbe. Voltak helyzeteink, amik sajnos kimaradtak. Kár a második gólért, amit fegyelmezetlenség miatt kaptunk, és a harmadikért is, amelynél úgy érzem, nem volt jogos az emberhátrányunk. Ennek ellenére még izgalmassá tudtuk tenni a meccset. Semmi sincs veszve, a továbbjutás a kezünkben van, amit holnap egy új meccsen kell kiharcolnunk.”

szilassyml_140917_085_resize

Fotó: Mudra László (jégkorong blog)

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): “Ehhez a győzelemhez komoly csapatmunkára volt szükség, no meg arra, hogy a fiúk elhiggyék, hogy a hazai, ötven perces dominancia utáni vesztes meccset követően a bajnok otthonában is lehet nyerni. Voltak az ellenfélnek erős periódusai, amelyekben erős nyomás volt rajtunk, de szervezetten védekeztünk és a kapusunk is jól védett. Úgy érzem, harmadról harmadra sikerült fizikálisan felőrölnünk az ellenfelünket, amit gólokkal is sikerült megfűszereznünk és kontroll alatt tudtuk tartani a meccset. Holnap egy új mérkőzés vár ránk, amin szintén szeretnénk nyerni.”

MOL Liga, Érsekújvár, 985 néző. Játékvezetők: Németh, Kincses, Kis-Király, Váczi.
Cikánek: 88,9% (Krajcovic: 100%)
K
Pleszkán: 97,1% (Ágoston)
Huba, Durco, Stefanka M., Frolík, Faith
1
Durák, Kiss, Mihálik, Tapio, Elomo
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Caladi, Chrenko
2
Lindgren, Hegyi, Virág Cs., Tóth, Csányi
Baron, Hrudík, Dubec Martin, Dubec Marek, Weissmann
3
Zalavári, Garbacz, Reiter, Coleman, Pichler
Klobucnik, Král, Brandis, Stefanka O., Tábi
4
Sommer, Fekti, Turbucz, Szűcs
Lubomir Hurtaj, Peter Udvardy
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:12 UTE Lindgren Tóth
0-2 44:44 UTE Csányi Tóth
0-3 46:48 UTE Tapio Elomo Mihálik
1-3 58:07 NZÁ PP Faith Huba Frolík
35 Kapura lövések száma 27
37 Kiállításpercek 14

Az Érsekújvár–UTE fotói

   

Az Érsekújvár–UTE góljai

   

Cimkék: , , , ,

Összes (168)

Utolsó hozzászólások

 1. Hockey Fan
    #163
  Hockey Fan,   

  @Szoljanka: Jah, Fehérvár

 2. transponder
    #164
  transponder,   

  @75ah1c: Ugyan már , miért lennék teli feszkoval ? En ebbol már kinottem, szorakozni megyek ki. Nemmondom hogy a tegnapi vereségtol a plafonig ugráltam , de megemésztettem. Ja, és a mottohoz. Hát igen Nyugi, ez csak játék... igen én pontossan ehhez tartom magam, ezért nem tartom fontosnak, hogy valakit sértegessek , obszcénn gesztusokkal, sértegetéssel és trágár dumával záporozzak. De megbocsátom nekik ,mert az már igazán nem a én problémám , hogy valakinek nem volt gyerekszobája...De egy dolog biztos , ha én kimegyek családostol szorakozni ,akkor a menyemet ne kurvázza le senki, foleg ne egy elkulonített szektorbol. Ha valami ehhez hasonlo problémája van, akkor keressen meg személyessen és beszéljuk meg a dolgokat szembol szembe, de erre már nincs elég vér a pucájában a hulyegyereknek....

 3.   #165
  rostock,   

  Közben szereztünk egy verdát, 2 személynek van hely Bp-ről.
  06704215315

 4.   #166
  canadien,   

  Pleszkán Joci - multi respect !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. jegib
    #167
  jegib,   

  @transponder: nem kell ebből nagy ügyet csinálni, majd minden tábroban van néhány gyökér, aki pár sör után úgy gondolja, most megmutatja. Minél nagyobb a tábor annál több a balfasz. Fehérváron akadt egypár olyan majom aki saját játékosát szidta fél meccsen kereszül, másnap sztem nem is emlékezett rá, úgy tele volt. Semmiképpeen nem szeretném védeni az ilyen szarházikat, de ha ennyi a bolgosága, had csinálja, lehet hogy asszonya otthon méteres répákat dug a seggébe azé ilyen.

 6. Crex
    #168
  Crex,   

  985 néző? szerintem inkább 1985...

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk