A házigazda nyerte a Szlovákia-kupát

 

Északi szomszédunk átgázolt a svájciakon.

A szombati nap EHT-mérkőzését Prágában játszották. A csütörtöki 3-0-s cseh siker után két nappal sokkal szorosabb mérkőzést játszott Csehország és Oroszország. A kísérleti orosz válogatott kétgólos és egygólos hátrányból is felállt, ám végül az 56. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Vladimír Svacina értékesített, így Csehország 4-3-ra nyert.

Ausztria úgy lépett jégre Bécsben, hogy már biztos tornagyőztes. Ennek eredményeként Szlovákia B válogatottja 3-2-re legyőzte Jakub Gasparovic duplájának köszönhetően. A másik mérkőzésen Szlovénia kitömte Olaszországot, 7-0-s győzelmet aratott, Rok Ticar 2+2 ponttal zárt, csapata pedig a 2. helyen.

Koppenhágában is úgy léptek jégre a csapatok, hogy tudták, Norvégia a végső győztes. Dánia 3-0-ra legyőzte a norvégokat, mégpedig úgy, hogy mindösszesen 15-ször találtak kaput a hazai játékosok. Sebastian Dahm 21 védéssel ért el shutoutot. Fehéroroszország és Franciaország csatája így a 3. helyről döntött, előbbi nyert 2-1-re.

Szlovákia és Svájc a tornagyőzelemért csapott össze Besztercebányán. A hazaiak már a 2. percben megszerezték Marek Viedensky révén a vezetést, aki később 2 gólpasszt is kiosztott, végül 5-0-ra diadalmaskodtak.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS