Hokiünnep Székesfehérváron

   

A Fehérvár számára összesen két tét maradt az EBEL-alapszakaszt záró fordulóra. Az egyik: szépen ünnepelni a lelkes közönséggel a rájátszásba jutást. A másik: megverni azt a Znojmót, akit ebben az idényben még egyszer sem sikerült.

A Znojmo azért küzd, hogy bónuszpontokkal induljon a középszakasznak, de a Fehérvár épp a legutóbbi fordulóban bizonyította, hogy nem szereti a langyos meccseket. A mindenkinek jó hosszabbításos vereség helyett simán, mondhatni sallangmentesen verte az alsóházi bónuszokért hajtó Innsbruckot, egyszersmind elintézve azt is, hogy a házigazdák 0 ponttal induljanak neki a második szakasznak. Ugyanezt a példamutató hozzáállást várja Rob Pallin csapatától vasárnap is mindenki, amikor a Znojmo középszakaszbeli indulását keserítheti meg. A cseheknek ugyanis a 3. és az 5. hely között még bármi elérhető lehet, tehát jelen állás szerint még 2, 1 vagy akár 0 bónusszal is nekivághatnak a következő 10 meccses szakasznak.

Így fogadták szombat hajnalban a szurkolók az Innsbruckból hazatérő EBEL-csapatot:

A Fehérvár sorozatban 4 meccset nyert meg, úgy tűnik, ismét lendületben van a csapat. Ráadásul örömtelien kevés kapott góllal sikerült ezt a 4 mérkőzést lehozni, az ellenfelek együttesen mindössze ötször mattolták a fehérvári kapusokat. Ilyen jó szériájuk ebben a szezonban még nem volt Kovács Csabáéknak. A Znojmo is jó sorozattal érkezik, legutóbbi öt fellépésén nyert. Ráadásul a két csapat egymás elleni mérlege nyomasztó cseh fölényt mutat, három znojmói győzelem született az eddigi három meccsen, ezek közül csak egy született túlórában, 6-1-re vezetnek a megszerzett pontokban a csehek. Itt van tehát az ideje a visszavágásnak, meg kell mutatni a felsőháznak, hogy a Fehérvárral számolni kell a következő 10 meccsen.

Rob Pallin AVS

Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője beváltja ígéretét, a liga hivatalos előzetesében az áll, hogy Frank Banham és Bartalis István is kihagyja a vasárnapi meccset. A tréner már az előző meccs előtt jelezte, néhány túlhajtott játékosának extra pihenőre lenne szüksége. A hírek szerint két olyan fiatal kaphat ezúttal lehetőséget, aki aligha elégedett azzal, hogy eddig mennyit volt jégen a szezonban. Nemes Benjámin és Sárpátki Tamás juthat szóhoz ezen a meccsen.

Elsősorban ünnepelni megy majd a szokásos 3000 néző a Raktár utcába vasárnap. Teljes joggal, ez a csapat és ez a stáb megérdemli az elismerést, hatalmas dolgot vittek végbe. Bíztak magukban és újonc vezetőedzőjükben, a nehézségek és a hendikep ellenére is megcsinálták, amire szövetkeztek. Augusztusban így indult a történet.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Znojmo 4-3

   

Nagyon becsületes munkát végzett, amikor kellett, mindent kitett a jégre a számára tét nélküli meccsre kulcsemberek nélkül, de nagyon hajtós fiatalokkal felálló magyar EBEL-együttes, pedig a kiváló ellenfél bónuszpontért küzdött. Látható volt, alaposan megszolgált ez a 6. helyezés és a felsőházba jutás. Ocskay Gábor 63. születésnapjára nem kaphatott volna nagyobb ajándékot a csapattól.

A két sérült mellett két fáradtabb játékos is pihent ezúttal, így Boivin, Tokaji, Banham és Bartalis sem volt ott a jégen. Emiatt új csapatkapitányt kellett választani, Rob Pallin választása meglepetésre az utóbbi hetekben egyre jobban játszó Kevin Wehrsre esett.
Az idén eddig csak 5 meccset kapó Sárpátki Tamást az első sorba tették az edzők Kóger és Sarauer mellé. Nemes Benjámin pedig Benk és Vincze között centerezett a 3. sorban. A hátvédek közé visszakerült Hetényi Péter és a kapuban újra Rajna Miklós kezdett. Mindezen változtatások egy része a már megszerzett 6. helynek volt köszönhető. A Znojmo számára még volt tét, hajthattaka bónuszpontot jelentő 3. helyért, ezért részükről éles meccsre lehetett számítani.

A mérkőzés pedig magyar rohamokkal indult, mi több, 5 perc alatt lecseréltük a cseheknél kezdő, élete első EBEL-meccsét játszó fiatal szlovén kapust, Ust. Egy znojmói előnyben Benk rohant el a jobb oldalon, lövése kipattant Usról, Sikorcin az üres kapu közepébe lőtt a 4. percben (1-0). Másfél perccel később emberelőnyben voltunk, Sarauer tanári passzal centerezett Kovácshoz, aki átverte szegény Ust, elhúzta mellette a korongot, és végül ő is az üres kapuba csorgatta a korongot, 5:01-nél (2-0). Jöhetett Nechvatal Us helyére. Ennek ellenére támadásban maradt a Fehérvár, a Znojmo nem gondolta, hogy ilyen kemény játék várja Székesfehérváron. Tíz perc kellett ahhoz, hogy magára találjon a Znojmo, és innentől lett igazán jó a meccs. Gyors játék folyt a jégen, ekkor még kevés megszakítással. A megérdemelt kétgólos Volán előny a felére csökkent egy váratlan cseh kontra végén, a gólpasszt Klhufek adta, aki nemrég még Vas János csapattársa volt a Slavia Prahánál. Megszolgált 3-1-es vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. Sarauer vitt végig egy akciót, és briliáns módon lőtte ki a hosszú oldalt.

AVSEHL

A középső harmadra elfogyott a játékosok egymás iránti türelme, egyre több dulakodás jellemezte a mérkőzést. Említésre végül is Magosi és Baca verekedése méltó. A mi fiúnk hátulról meglökte Bacát, aki dominóként billentett tovább Erdélyt. Magosi a kelleténél hevesebben védte meg fiatal centerét. A bunyóbeli kis vereségét birkózásban visszahozta döntetlenre, de mehetett zuhanyozni a verekedés után, Baca viszont maradhatott, nem ő kezdeményezett. Kovácsnak, majd Marinónak két ziccere is akadt, de nem jött össze a negyedik gól. Erre a hajráig kellett várni, amikor Wehrs bombázott a kékről Nechvatal kapujába (4-1).

A harmadik harmadban nagyon bekezdett a vendégcsapat, mivel a többi meccs úgy alakult, hogy elérhetővé vált számukra a bónuszpontot jelentő 3. hely. Ehhez azonban három góllal kellett volna nyerniük a záró 20 percet. Kettős előnybe kerültek, és az utolsó másodpercben be is lőtték, így a 44. percben 4-2-re módosult az eredmény. Kemény perceket okoztak nekünk a vendégek, de Rajna Miklós újfent kiváló teljesítménnyel vezette a védelmet ezen az estén. Ebben a periódusban csak néhány percre sikerült uralnunk a játékot, ez biztos vezetés esetében nem olyan nagy gond, de az utolsó tíz percre szétesett a játékunk, nagyon magunkra húztuk ellenfelünket. Közel járta a meccs a 4-3-hoz, de sikerült elhúzni kapott gól nélkül. Egy újabb hátrányban azonban megkaptuk, Boruta a kékről másodperceken belül szépített. Még nehezebb végjáték nézett ki. Két perccel a vége előtt Rajna védett óriásit, Beroun mehetett szólóban, de a 31-es hárított. A végén még ajándékozott egy előnyt a cseheknek a bíró, de ez sem számított, emberes munkával kivédekezte a Volán ezt is, és a fiatal csapat küzdelmes és nagy győzelmet aratott az alapszakasz zárásaként.

Hétfőtől egy hétig a válogatottaké a terep, utána indul a 10 meccses középszakasz. A Fehérvár az 5 legjobb EBEL-csapattal játszik 2-2 mérkőzést.

Tökéletes lenyomata volt a szezonunknak

   

Edzői nyilatkozatok és a játékosok értékelése az öltözőben a vezetőedző és a szakosztály-igazgató által, mozgóképen is.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Akárcsak az elmúlt négy fordulóban, ismét jól teljesített a csapat. A fiatalokkal különösen elégedett vagyok, Sárpátki nagyon okosan játszott és Nemes is élt a kapott lehetőséggel. Az első harmadban kiválóan játszottunk, majd a kapuscsere után feljött a Znojmo és alaposan megnehezítette a dolgunkat. Ez a meccs tökéletes lenyomata volt a szezonunknak. Voltak ugyan nehézségeink, de amikor nagyon kellett, mindig tudtunk újítani.

Jiri Reznar (vezetőedző, Znojmo): Igaz, hogy több kulcsjátékosom is pihenőt kapott és sok fiatallal álltunk fel, de akkor sem lett volna szabad ilyen rosszul kezdenünk a meccset. Mintha a buszon maradtak volna a játékosaim. Annak örültem, hogy végül sikerült visszajönnünk a meccsbe, de ez már csak a szoros vereséghez volt elég.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3465 néző. Játékvezetők: Nikolic, Johnstone, Hofstätter.
Rajna: 91,4% (Engstrand)
K
Us: 50,0% (Nechvátal: 91,3%)
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Sárpátki
1
Baca, Sova, Sedivy, Fiala, Havlik
Orbán, Reiter, Kovács, Sikorcin, Marino
2
Nemcik, Grof, Podesva, Rehus
Ejdepalm, Varga, Benk, Nemes, Vincze
3
Boruta, Jass, Beroun, Klhufek, Cip
Hetényi P., Németh, Erdély, Magosi
4
Spacek, Bartos, Novak
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Jiri Reznar, Rostislav Docekal
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:16 AVS SH Sikorcin Benk Szirányi
2-0 05:01 AVS Kovács Sarauer Szirányi
2-1 12:55 ZNO Beroun Klhufek Jass
3-1 17:58 AVS Sarauer Orbán
4-1 38:36 AVS PP Wehrs Sarauer Sikorcin
4-2 43:34 ZNO PP2 Grof Boruta Podesva
4-3 55:48 ZNO PP Boruta Grof Havlik
27 Kapura lövések száma 32
41 Kiállításpercek 15

A Fehérvár–Znojmo képes összefoglalója

   

A rájátszásba jutás ünnepe.

A teljes galériát itt találják.

A Fehérvár–Znojmo összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Összes (110)

Utolsó hozzászólások

 1. 75ah1c
    #105
  75ah1c,   

  @trollfeeder: A fentiek alapján a MOL LIGA Koeffizient :-) így alakul: DAB 266, HSC 226, MJM 224, BRA 207, NZH 156, FTC 152, UTE 143, DHK 0

 2. Huba
    #106
  Huba,   

  Grat Wehrs, grat Fehérvár!

 3.   #107
  Lazlee,   

  @75ah1c: én nem olvastam ez hogy jött ki, de nagyon szép eredmény! :D

 4.   #108
  specikacsa,   

  Óriási gratula a csapatnak a felsőházhoz!!Az utolsó meccsen fantasztikus volt a hozzáálás a meccshez,le a kalappal.Sajnos nem tudom kikerülni ezt a játékvezetésnek nevezett förtelmet.Elküldeném őket a mongol ligába,oda valók.Rob nagyon jól összerakta a csapatot,rem. tud majd meglepetést okozni a csapat a negyeddöntőben is:)Szép volt fiúúúúúúúúúúúúúk!!hajrááááááá volááááááááááááááááááán

 5.   #109
  kerusz,   

  @75ah1c: Köszi! Nekem ez meg is van nyomtatásban, de nem bírtam volna megkeresni...
  Hát a MOL Liga nem így számolna... :-)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk