Croteau bemutatkozik a DAB-ban

   

Számos fiatal újvárosi tehetség játékára is lehet számítani vasárnap. Az UTE otthon ünnepelheti a rájátszásba jutást.

A Ferencváros szombati vereségével biztossá vált, hogy az UTE 2011 után ismét résztvevője lesz a rájátszásnak. A liláknak egyetlen meccsük maradt az alapszakaszból, vasárnap este a Dab.Doclert fogadják. Idén sem sok babér termett Szilassy Zoltán tanítványainak az Acélbikák ellen, az eddigi 15 pontból mindössze egyet tudtak elhozni, a legutóbbi hazai meccsükön kaptak ki büntetőkkel. Az már korábban eldőlt, hogy a DAB a második helyen végez, pénteken ez matematikailag is biztossá vált, így számára sem sok tétje lesz a találkozónak.

Az egyik az, hogy élesben tesztelhetik, melyik sorba illeszkedik legjobban az új szerzemény, David Croteau. Talán kevésbé volt feltűnő, de a napokban nem csak új légiós csatlakozott a kerethez. Az utóbbi időben ugyanis a DAB juniorjai is egyre jobb formába lendültek, sorra játsszák a szoros meccseket, legutóbb pedig a MAC-ot is sikerült megverniük. A szakvezetést mindez nem hagyta érintetlenül, gyorsan benevezték a nagy csapathoz Lajcs Marcell kapust, Komáromi Dávidot, Pál Zalánt és Szepessy Bálintot, mindannyian dunaújvárosi nevelésű játékosok. Bár erre vonatkozóan hivatalos forrásból megerősítést nem kaptunk, nem kizárt, hogy közülük néhányan lehetőséget kapnak a Megyeri úton.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Bár számunkra már tét nélküli a találkozó, természetesen szeretnénk győzelemmel zárni az alapszakaszt. Ilyenkor nagyon vigyázni kell, mert ha túlzottan hátradőlünk, az a rájátszásban üthet vissza. David Croteau valószínűleg pályára lép, fontos lesz megtalálni az ő helyét a csapatban, úgy gondolom, az offenzív játékunk egyik kulcsszereplője lehet a kanadai center. A sérültjeink továbbra is gyógyulnak, nem szeretnénk, ha valaki egy ilyen meccs miatt sérülne tovább, tehát aki nem százszázalékos, az nem tart a csapattal ezúttal. Ahogy már mondtam, a három pontért utazunk vasárnap.

UTE–Dab.Docler 1-2

   

Az alapszakasz utolsó meccse kevéssé volt alkalmas arra, hogy sokat megtudjunk arról, David Croteau mennyire illeszkedik a DAB gépezetébe, viszont Lajcs és Ágoston kapusokról annál inkább bebizonyosodott, hogy lehet rájuk számítani.

Ünnepelni érkeztek a szurkolók a Megyeri útra és volt is okuk az örömre, hiszen csapatuk négy év után került be a MOL Liga rájátszásába. A meccsnek azonban különösebb tétje már nem volt és ez alaposan rányomta a bélyegét a játék minőségére. Ez elsősorban a testi kontakt kerülésében, illetve a koncentráció hiányában mutatkozott meg. Feszes védelem hiányában a kapusoknak bőven volt alkalmuk bizonyítani képességeiket. A csapatok megpróbáltak előnyt kovácsolni a helyzetből, mindkét oldalon lehetőséget kaptak olyan játékosok, akik a szezonban eddig még nem vagy csak kevesebbet. Mindkét csapatban a harmadik számú kapus kezdett, az UTE-nél Ágoston, a DAB-nál az 1995-ös születésű Lajcs Marcell. Mint említettük, mindketten alaposan le lettek tesztelve és ragyogóan oldották meg a feladatukat.

A mezőnyjátékosoknál Szilassy mester pihentette a szezon közben csapágyasra járatott Elomo, Tapio, Durak légióstriót, de a fiatalok közül is szabadnapot kapott Turbucz és Gágyor. Elomo hiányában az UTE-ban a 27. meccsét játszó Kiss Dániel kapta a kapitányi C-betűt. A DAB-nál a fiatalok közül végül Szepessy Bálint kapott lehetőséget, akinek ikertestvére, Máté már juniorként is egyre fontosabb tagja a csapatnak, minden bizonnyal neki is hasonló céljai vannak. A legnagyobb érdeklődés talán az új légiósszerzemény, David Croteau bemutatkozását kísérte és a kanadai center az első harmadban mutatott is szép dolgokat, ám később ő is alkalmazkodott a többiek által alkalmazott játékstílushoz.

A meccsen korán vezetést szerzett a DAB, Peterdi avatta fel Ágostont a 8. percben. Hiába voltak helyzetek szép számmal, az eredmény a 45. percig nem változott, ekkor Csányi varrt fel egy kipattanót a tehetetlen Lajcsnak kettős előnyben, kiegyenlítve az állást. A gól nem sokkal a DAB jelezte, nem kíván hosszabbítást ezen a szakmailag túl nagy kihívásokat nem tartalmazó mérkőzésen, az utolsó 10 perc legnagyobb részét szolid egykapuzással töltötte, de Ágoston mindent fogott. Két perccel a vége előtt Galanisz lépett ki egy koronggal, a szólót ugyan kihagyta, de a kapu mögött visszaszerezte a korongot, a sűrűből felpasszolta azt a kéken álló Pozsgainak, aki elemi erővel lőtt a hálóba. A végén a lilák időt kértek, mindent megpróbáltak, de a másodszori egyenlítés elmaradt, első MOL Ligás meccsén győzelemmel mutatkozott be Lajcs Marcell, 96,4%-os teljesítménnyel. A túloldalon Ágostonra sem lehetett panasz, végül a két gól mellett 40 védést kellett bemutatnia, ami 95,2%.

Szilassy Zoltán: “Két pozitívumot emelnék ki ebből mérkőzésből. Az első az, hogy bár már semmi tétje nem volt, mégis egy szórakoztató, kulturált, kemény – de nem alattomos meccset láthatott a közönség. A másik a kapusok teljesítménye. Külön gratulálok Lajcs Marcellnek első MOL Liga mérkőzéséhez.”

Donald Maclean: ”Egy tét nélküli mérkőzést láthattunk, amely szorosabb lett, mint amire előzőleg számítottam. A fiatalok teljesítményét emelném ki, akik nagyon jól játszottak a mérkőzésen. Már nagyon várjuk a rájátszást – nekem ez lesz az első – ahol a tavalyinál mindenképp jobb eredményt szeretnénk elérni.”

Erste Liga, Megyeri út, 471 néző. Játékvezetők: Németh, Rencz, Pálkövi, Váczi.
Ágoston: 95,2% (Szabó)
K
Lajcs: 96,4% (Kalnins)
Lindgren, Kiss, Mihálik, Coleman, Csányi
1
Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari, Szappanos
Zalavári, Hegyi, Fekti, Dömötör, Virág Cs.
2
Martine, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi
Hodos, Sommer, Reiter, Tóth, Pichler
3
Hruby, Nagy, Croteau, Somogyi, Szepessy M.
Szűcs
4
Dörök, Szepessy B., Magosi, Léránt
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
MacLean Donald, Lefebvre Marc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:34 DAB Peterdi Dörök Eskelinen
1-1 44:15 UTE PP2 Csányi Kiss Lindgren
1-2 58:17 DAB Pozsgai Galanisz Szappanos
28 Kapura lövések száma 42
4 Kiállításpercek 18

Az UTE–DAB képei

   

Az UTE–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum