David Croteau a Dab.Doclerben folytatja

   

A 32 éves kanadai csatár a Ferencvárosban kezdte a szezont, a DAB-ba a francia másodosztályból érkezik. Vasárnap be is mutatkozik az UTE ellen.

A január 31-i átigazolási határidő előtti utolsó napokban erősítette meg keretét a Dab.Docler. Az új játékos nem ismeretlen a hazai publikum számára, hiszen David Croteau-ról van szó, aki a Fradiban kezdte a szezont. Hat meccsen lépett pályára, a Debrecen ellen ment neki a legjobban, akkor 2+1-gyel zárt, de gólt lőtt a DAB-nak és a Miskolcnak is. Összesen négy gólt és három asszisztot szerzett a villámrajt alatt. Szerződésbontását ő maga kezdeményezte az UTE elleni első két vereség után, közös megegyezéssel távozott a francia másodosztályú Mulhouse csapatához.

A közeg nem volt ismeretlen a számára, hiszen korábban két évet játszott már az alpesi kisváros harmadosztályú csapatában, a 2007/08-as szezonban 18 meccsen elért 46 pontja is kellett ahhoz, hogy az egykor első ligás, majd csődbe ment klub feljebb lépjen a másodosztályba. A másodosztályban a Brest játékosaként futotta legjobb szezonját, 2012/13-ban 23 meccsen 49 pontot szerzett, a Brest is egy osztállyal feljebb léphetett. Croteau a Ligue Magnusben sem vallott szégyent, 26 meccsen 29 pontot termelt.

MLA_0280_resize

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Mulhouse-ba a Fradiból visszatérve azonban alapvetően más körülmények fogadták, mint amilyenekre számított. A csapatnak otthont adó olimpiai csarnokot 28 éve adták át, megérett a felújításra. A hárommillió eurós beruházás során a pincétől a padlásig mindent felújítottak, ez viszont azt eredményezte, hogy a játékosoknak kőkorszaki körülmények között kellett készülniük, más városokban, sátor alatt, ahol a szaniter helyiségekhez nem vezetett fűtött átjáró, és ahol gyakran olyan minőségű volt a jég, hogy még ötödosztályú meccsek is elmaradtak emiatt. A teljes szezonos Winter Classic természetesen kikezdte a csapatot is, teljesítményük messze elmaradt a várakozásoktól, jelenleg a hetedik helyen állnak. Croteau így is csapata egyik legjobb játékosa volt, 11 meccsen szerzett 14 pontot, 6+8-os bontásban, plusz-mínusz mutatója +9-en állt meg. Pénteken érkezett vissza Magyarországra.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum