15 csíki játékossal küzd meg Hurtaj vezetőedzőként

   

Gyakorlatilag tét nélküli meccsre kerül sor Csíkszeredában szombaton. A címvédő Érsekújvár a minimális létszámmal kiálló HSC ellen lép jégre. Lubomir Hurtaj először tér vissza edzőként Csíkszeredába.

Több játékosát is kölcsönadja a HSC Csíkszereda a Progymnek, írtuk legutóbb a csíkiakról. Még ha az ügy húzódik is, az első sorból Nagy István kivételével senki nem maradt meg, és ugyanígy kiürült a harmadik sor is. Nem lesz könnyű dolga tehát a javarészt fiatalokkal felálló HSC-nek, ráadásul még a két hátvédpárnak és a három csatársornak a várhatóan négy sorral érkező ellenfél meccs végére sokkal pihentebben maradt játékosaival is fel kellene vennie a versenyt. Ugyanakkor, láttuk azt is, hogy a MOL Liga-rájátszásból már kiesett, és az utolsó helynél előbbre végezni nem tudó csapat játékosaiban nagyon komoly az önbecsülés, és egyáltalán nem kívánják eljátszani az áldozati bárány szerepét.

HSCNZA 2

Fotó: Pál Zoltán

Éppen ezért nem lesz könnyű dolga a 3. helyen 5 pont előnnyel álló címvédőnek sem. Az Érsekújvárnak két pontra van szüksége ahhoz, hogy a harmadik helyen végezzen az alapszakaszban a Brassó előtt, és mivel vasárnap éppen Brassóban játszik, ezért sokkal egyszerűbb lenne ezt a kérdést szombaton lezárni. Nem veheti tehát félvállról a meccset a rájátszásra készülő címvédő. Ha valaki, hát a Zámky edzője mindenképpen jól ismerheti az ellenfelet, hiszen több szezont töltött el a HSC-ben játékosként. Lubomir Hurtaj, a csíki szurkolók korábbi kedvence ezúttal első alkalommal vezetőedzőként tér vissza a Székelyföldre.

“Még nem tudom, hogy milyen sorokat tudunk kialakítani – nyilatkozta a HSC előzetesében Christer Dreberg, a csapat svéd mestere. – A lehetőségekhez mérten megpróbálunk maximális erőbedobással küzdeni a két találkozón. Szeretnénk bravúrt elérni, de ez nem lesz egyszerű”

“Nagyon nehéz dolgunk volt legutóbb Csíkszeredában – mondja Lubomir Hurtaj, a Nové Zámky edzője. – Nagyon fegyelmezett játékra és jó kapusteljesítményre volt szükségünk a sikerhez. A HSC-nek már nincs veszteni valója, akik lehetőséget kapnak, azok pedig bizonyítani akarnak, így egyáltalán nem lehet félvállról venni a meccset.”

HSC Csíkszereda–Érsekújvár 2-11

   

A HC Nové Zámky nagyarányú győzelemmel biztosította be alapszakaszbeli 3. helyét. Utoljára 2012. január 8-án szerzett 11 gólt egy MOL Liga-csapat egy mérkőzésen.

A mérkőzés alacsony iramú játékkal indult, főleg az érsekújváriak támadtak. A 6. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, felgyorsították a játékot, Kozuch hiába védett többször is, a kiegészülés után pár másodperccel Marek Dubec lövésénél tehetetlen volt (0-1). A folytatásban némileg felpörögtek a csapatok, a 11. percben Kowalczyk kapura csúsztatott korongja jutott át Kozuch mamutja alatt (0-2). Egy perccel később Frolík kapuvasat lőtt, majd a HSC emberelőnyben játszhatott, ám ezt rengeteg pontatlan passzal tette. Megbosszulta magát, a büntetőpadról visszatérő Miroslav Stefanka belőtte a harmadik érsekújvári gólt Weissmann kapuvasa után (0-3). A 17. percben Baron kapott kisbüntetést, az Érsekújvár pedig Kowalczyk révén emberhátrányos gólt lőtt (0-4). Majdnem született még egy 4 az 5-re esett gól, ám ehelyett Heffernan egy szép lövőcsel után szépített (1-4). 17 másodperccel a harmad vége előtt kiállították Bíró Gergelyt.

A második harmadban már Ilyés Norbert állt a HSC kapujában. Az áthúzódó érsekújvári emberelőnyt a vezetésével kivédekezték a csíkszeredaiak, a 24. percben viszont Brandis betalált (1-5). Néhány perccel később Podstavek ziccerét bravúrral védte Ilyés, ám a harmad közepén Marek Dubec és Faith góljánál kiszolgáltatott helyzetbe került (1-7). A 33. percben Bíró Mátyás passzolt a kapu előtt érkező Mihály Edének, aki szépített (2-7). Hiába, egy percen belül Siska korcsolyázott zavartalanul, majd Ilyés válla fölött belőtte a korongot (2-8).

A 43. percben 2 gólt lőtt a HC Nové Zámky, előbb Durco, majd 20 másodpercre rá Tábi talált be (2-10). A csíkszeredaiak küzdöttek, amennyire erejükből tellett, ám a harmad közepén Podstavek betalált (2-11). A HC Nové Zámky 11-2-re nyert, amivel bebiztosította 3. helyét a MOL Liga alapszakaszában.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “A mérkőzés előzményeit gondolom mindenki ismeri. Két és fél sorral nem lehet az Érsekújvár ellen felvenni a versenyt, amely az egyik leggólerősebb csapat a ligában.”

Lubomir Hurtaj (vezetőedző, Érsekújvár): “Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy hoztuk a győzelmet. A cél a három pont megszerzése volt. Továbbá szeretném megjegyezni, hogy nagyot csalódtam a Sportklubban. Ezt a bajnokságot nem így kellett volna befejezniük. Nem voltak sportszerűek a MOL Ligával, de legfőképp a szurkolókkal, illetve klub hagyományaival szemben.”

MOL Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 500 néző. Játékvezetők: Butucel, Mathe, Feher, Peter.
Kozuch: 80,0% (Ilyés: 78,8%)
K
Cikánek: 93,5% (Krajcovic)
Nagy, Gecse, Mihály, Bíró M., Bíró T.
1
Huba, Durco, Frolík, Weissmann, Faith
Papp, Bíró O., Salonen, Heffernan, Bíró G.
2
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Stefanka O., Caladi
Geréb, Rokaly, Moldován
3
Baron, Hrudík, Brandis, Dubec Marek, Stefanka M.
4
Král, Tábi
Dreberg Christer, Gál Sándor
E
Hurtaj Lubomir, Udvardy Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:32 NZÁ Dubec Marek Weissmann Faith
0-2 10:28 NZÁ Kowalczyk Caladi Stefanka M.
0-3 14:19 NZÁ Stefanka M. Weissmann
0-4 17:22 NZÁ SH Kowalczyk Brandis Stefanka M.
1-4 18:37 SCC Heffernan Salonen Nagy
1-5 23:14 NZÁ Brandis Baron
1-6 27:36 NZÁ Dubec Marek Hrudík Brandis
1-7 28:56 NZÁ Faith
2-7 32:43 SCC Mihály Bíró G. Bíró M.
2-8 33:21 NZÁ Siska Stefanka O. Podstavek
2-9 42:07 NZÁ Durco Dubec Marek Faith
2-10 42:27 NZÁ PP Tábi Stefanka M. Hrudík
2-11 50:52 NZÁ Podstavek Stefanka O. Caladi
31 Kapura lövések száma 53
8 Kiállításpercek 10

A HSC–Érsekújvár képes összefoglalója

 

A HSC–Érsekújvár 13 gólja videón

   

Cimkék: , ,

Összes (67)

Utolsó hozzászólások

 1. icsaba
    #62
  icsaba,   

  @demeter_attila: a tegnapi meg a mai meccsre miert nem ingyenes a belepo ? Ha ma a fel csapat nem jatszik, en nem kernek jegyet azoktol akik meg kijonnek... En berletes vagyok, de a tegnap is lattam jegyet vasarlokat...

 2.   #63
  demeter_attila,   

  @Wow: Te és még egy páran mindenkinél mindent jobban tudtok, vádaskodtok folyamatosan. Én azért írtam le ide a tényeket, mivel úgy gondolom, hogy nem volt semmilyen "hivatalos" infó kiadva az ügyről. Ezt az egyet nem tudhatod jobban nálam, szerintem a "ködösítés" meg pont az amit te művelsz, valami félinformációra vagy régebbi beszélgetésre hivatkozva ostobaságokat írogatsz és locsogsz. Egyébként volt tárgyalva Galaccal is, ez a része a dolognak igaz, de csak azért, hogy döntés előtt lehessen mérlegeni. A döntést meg ismered.

  Utolsó kommentem lévén, még elmondom, hogy undorítónak és nagy faszságnak tartom amit te és még itt egy páran elműveltek. Semmi pozitívat nem tesztek soha hozzá semmihez, fosoltok össze-vissza, nulla felelőséggel. Néha határozottan azt gondolom, hogy előre örvendeztek ha valami nem jön össze, balul sül el, hogy aztán kritizálhassatok és szidjatok mindent és mindenkit, annak adjatok igazat aki a elvileg a csapatotok ellen nyilatkozik (pld. Hurtaj, aki szintén megérne egy misét...), stb., ez okoz nektek nagy örömet. Igazából semmit nem érdemeltek. És ez még akkor is így van, ha a kritikák jó része megalapozott is akár. De a sok locsogás, rosszindulat, felelőtlen ugatás semmivel nem fogja előrevinni a csíki és a székely hokit, ebben biztos vagyok. De akár az is lehet, hogy ez nektek a legjobb, mert akkor nyugodtan szidhattok és locsoghattok össze-vissza tovbbra is, leginkább utólag. Soha semmi javaslatot, épkézláb ötletet nem olvastam tőletek, csak szemetet és rosszindulatot. Nagy tiszteletem a Csíkszereda normális és korrekt szurkolóinak, nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a szezon. Éljen a székely és a magyar hoki, viszlát, leíratkoztam!

 3. Wow
    #64
  Wow,   

  @demeter_attila: Látod mennyien vagyunk meccsen? Látod az elmúlt 2 év eredményeit? Ez nektek köszönhető javarészt. Bármennyire mártirkodsz. Te egyike vagy akit senki nem kert de ott vagy. Ugyanígy a kosárlabdánál is. Ha szereplésre vágyna a Heineken targoncása pont ugyanúgy formálhatna jogot a vezető tanácsban egy helyre mint te.

 4. fermentator
    #65
  fermentator,   

  @demeter_attila: "...annak adjatok igazat aki a elvileg a csapatotok ellen nyilatkozik (pld. Hurtaj..."

  Már megbocsáss, de épp Hurtaj volt, aki a csapat mellett nyilatkozott! Jó, nem a SC vezetősége mellett, de a csapat mellett!

 5.   #66
  andlaca,   

  Nem ismerem Demeter Attilát,de: ő és társai legalább vállalták, hogy odaállnak és legjobb tehetségük szerint megpróbálják a klubot, a csapatot menedzselni. Szerintem ha őket senki nem kérte, de ott vannak, az azért van, mert ők akartak tenni valamit és nem a szereplési vágy hajtotta őket.Ellentétben sokakkal,akik véleményeket mondanak és itélkeznek, anélkül, hogy konkrét háttérinformációkkal rendelkeznének, teszik ezt itt a blogon és másutt egy nick mögé bújva.
  Ez az év kudarc volt minden szempontból, de ebből kell jövőre tanulni, mérleget vonni és azon lenni, hogy még egyszer ne legyen ilyen sötét éve a szeredai jégkorongnak. Nem köpködni és ujjal mutogatni kell egymásra, hanem vonalat húzni a szezon végén és jövőre a hibákból tanulva,tiszta lappal, új lendülettel és más hozzáállással újra megpróbálni. Mert errő szól a sport.Hogy ki a hibás a jelenlegi helyzetért? Valószínűleg a városvezetőtől a rolbásig mindenki, aki a csapat körül megfordult, kivéve persze a szurkolót. Aki a megvásárolt jeggyel, bérlettel jogot szerzett arra, hogy biztassa, vagy szidja a csapatot. És véleményt mondjon, a helyzet megoldását szolgáló javaslat nélkül.
  Látszott most, hogy ki a szurkoló. Tisztelet azoknak az embereknek, akik a hokiért és a kék- fehér színekért végig kitartottak a csapat mellett az idén, bizony nem kis dolog, hogy a halvány eredmények ellenére minden alkalommal minimum 5oo ember ment ki a meccsekre.
  Összegezve a dolgokat: én nem mondanék itéletet azok felett,akik vállalták, hogy a klub ügyeit menedzselik. Hálátlan feladat ez és az eredmény mutatja, hogy ezeknek az embereknek is bizony van mit tanulniuk ezen a téren. De Ők legalább megpróbálták.
  Azért jövőre is HAJRÁ SZEREDA és sok sikert Gyergyónak, jó döntés volt odaadni a játékosokat, csak a szövetség ne tegyen keresztbe, mert azt már régen tudjuk, hogy Bukarestben sokminden megtörténhet, ott a fehér is lehet fekete.

 6.   #67
  andlaca,   

  Nem ismerem Demeter Attilát,de: ő és társai legalább vállalták, hogy odaállnak és legjobb tehetségük szerint megpróbálják a klubot, a csapatot menedzselni. Szerintem ha őket senki nem kérte, de ott vannak, az azért van, mert ők akartak tenni valamit és nem a szereplési vágy hajtotta őket.Ellentétben sokakkal,akik véleményeket mondanak és itélkeznek, anélkül, hogy konkrét háttérinformációkkal rendelkeznének, teszik ezt itt a blogon és másutt egy nick mögé bújva.
  Ez az év kudarc volt minden szempontból, de ebből kell jövőre tanulni, mérleget vonni és azon lenni, hogy még egyszer ne legyen ilyen sötét éve a szeredai jégkorongnak. Nem köpködni és ujjal mutogatni kell egymásra, hanem vonalat húzni a szezon végén és jövőre a hibákból tanulva,tiszta lappal, új lendülettel és más hozzáállással újra megpróbálni. Mert errő szól a sport.Hogy ki a hibás a jelenlegi helyzetért? Valószínűleg a városvezetőtől a rolbásig mindenki, aki a csapat körül megfordult, kivéve persze a szurkolót. Aki a megvásárolt jeggyel, bérlettel jogot szerzett arra, hogy biztassa, vagy szidja a csapatot. És véleményt mondjon, a helyzet megoldását szolgáló javaslat nélkül.
  Látszott most, hogy ki a szurkoló. Tisztelet azoknak az embereknek, akik a hokiért és a kék- fehér színekért végig kitartottak a csapat mellett az idén, bizony nem kis dolog, hogy a halvány eredmények ellenére minden alkalommal minimum 5oo ember ment ki a meccsekre.
  Összegezve a dolgokat: én nem mondanék itéletet azok felett,akik vállalták, hogy a klub ügyeit menedzselik. Hálátlan feladat ez és az eredmény mutatja, hogy ezeknek az embereknek is bizony van mit tanulniuk ezen a téren. De Ők legalább megpróbálták.
  Azért jövőre is HAJRÁ SZEREDA és sok sikert Gyergyónak, jó döntés volt odaadni a játékosokat, csak a szövetség ne tegyen keresztbe, mert azt már régen tudjuk, hogy Bukarestben sokminden megtörténhet, ott a fehér is lehet fekete.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk