Nyolc HSC-játékos távozik a Progymhez

   

Az erdélyi csapat 15 játékossal fejezi be a MOL Liga alapszakaszát.

A hétvégén három kulcsfontosságú meccs vár a Progymra a román bajnokság középszakaszában, a Steaua Bucuresti, a Dunarea Galati és a Sportul Studentesc ellen. A HSC Csíkszereda korábban elbúcsúzott már a küzdelmektől, részben az igen furcsa kiírásnak köszönhetően. A HSC ezért most úgy döntött, hogy nyolc alapemberét adja kölcsön a gyergyószentmiklósiaknak. A tömeges transzfernek kettős célja van: egyrészt minél tovább meccslehetőséget biztosítani ezen játékosok számára, másrészt ezzel is segíteni a gyergyóiakat a romániai pontvadászatban.

A nyolc játékos a következő: Bors Huba, Farkas Tamás, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Ruczuj Gellért, Salló Alpár, Michal Satek és Tranca Dániel. Ez azt is jelenti, hogy a hétvégi két utolsó MOL ligás meccsére a megengedhető legkevesebb, mindössze 15 játékost tud csak nevezni a Sportklub. Kapusposzton Stanislav Kozuch és Ilyés Norbert, hátvédposzton Gecse Hugó, Nagy István, illetve Papp Szabolcs, míg csatárposzton Bíró Gergő, Bíró Mátyás, Bíró Ottó, Bíró Tamás, Geréb István, Shane Heffernan, Hildebrand Szabolcs, Mihály Ede, Rokaly Norbert és Pasi Salonen lesz bevethető. A helyzetre való tekintettel várhatóan hátvédként játszik majd Bíró Ottó, akárcsak az elmúlt mérkőzéseken.

HSC edzes

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A bevethető keret átalakítása nagy fejtörést okoz Christer Dreberg vezetőedzőnek. Elmondása szerint nagyon nehéz két mérkőzés vár a fiúkra: “Még nem tudom, hogy milyen sorokat tudunk kialakítani. A lehetőségekhez mérten megpróbálunk maximális erőbedobással küzdeni a két találkozón. Szeretnénk bravúrt elérni, de ez nem lesz egyszerű.”

A HSC Csíkszereda légiósai tehát mégsem Lengyelországban folytatják. Sokat vacakolt a Cracovia Kraków a tárgyalások során, ezért úgy tűnik, a HSC Csíkszeredából kiszemelt két játékos nem megy Krakkóba, értesült a hokej.net lengyel jégkorongos portál. Helyettük a fehérorosz Szergej Koloszov került képbe. A korábbi válogatott hátvéd három világbajnokságon és egy olimpián is részt vett, és 3 szezont húzott le az AHL-ben.

A lengyel portál szerint Erik Spady marad Romániában ? a HSC sajtólevele szerint a klubtól már távozott ?, míg Pasi Salonen minden bizonnyal Kazahsztánba igazol a február 16-i határidőig.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum