Fontos döntések a MOL Liga-ülésen

 

A magyar bázisú nemzetközi liga vezetősége a rájátszás fontos részleteiről döntött, felállított két új bizottságot és már készül a 2015/16-os szezonra.

A MOL Liga elnöksége felveszi a kapcsolatot minden olyan magyar és külföldi tagjelölt csapattal, amely csatlakozása felmerülhet. A beérkezett jelentkezéseket ezt követően értékelik ki.

A rájátszás menetrendjéről már írtunk részletesen. Ezúttal a speciális szabályairól lesz szó. A MOL Liga-playoffban a játékrészek között egységesen 15 perces szünetek lesznek. 60 perc utáni döntetlen esetén 20 perces, akár többszöri hosszabbítás következik, vagyis nem lesznek büntetők. Ezek a szabályok a negyeddöntőktől érvényesek. Miskolcon videógólbíró segíti a játékvezetőket, a Digi Sport által közvetített meccseken pedig minden pályán kontroll monitort kell telepíteni a zsűrifülkébe, ennek ellenőrzése a játékvezetők feladata is lesz egyúttal. A csapatok kérhetnek külföldi játékvezetőket, ezt az igényt legkésőbb a mérkőzést megelőző 4. napon be kell jelenteni.

Most már biztos, hogy az alapszakaszban a 3. és a 4. helyen nem magyarországi, az 5. és a 6. helyen pedig magyarországi csapatok végeznek. Ez azt jelenti, hogy az elődöntőbe jutásért menő körben az első mérkőzéseket Magyarországon játsszák, az ezt követő egy vagy két meccset pedig Brassóban és Érsekújváron rendezik. Jelen állás szerint február 10-én Budapestről közvetít majd mérkőzést a Digi Sport.

Az alapszakasz győztesét illető Bíró László-vándordíjat február 17-én adják át.

Felállt a MOL Liga két új bizottsága, az etikai és a fellebbviteli. Fontos megjegyzés, hogy a fegyelmi bizottság (fb) ítéletei továbbra is jogerősek.

A tagok névsora:

Etikai bizottság
Horváth László
Kovács Zoltán
Szélig Viktor

Fellebbviteli bizottság
dr. Erdősi László
dr. Leleszi Zoltán
dr. Szilasi András

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS