Fontos döntések a MOL Liga-ülésen

 

A magyar bázisú nemzetközi liga vezetősége a rájátszás fontos részleteiről döntött, felállított két új bizottságot és már készül a 2015/16-os szezonra.

A MOL Liga elnöksége felveszi a kapcsolatot minden olyan magyar és külföldi tagjelölt csapattal, amely csatlakozása felmerülhet. A beérkezett jelentkezéseket ezt követően értékelik ki.

A rájátszás menetrendjéről már írtunk részletesen. Ezúttal a speciális szabályairól lesz szó. A MOL Liga-playoffban a játékrészek között egységesen 15 perces szünetek lesznek. 60 perc utáni döntetlen esetén 20 perces, akár többszöri hosszabbítás következik, vagyis nem lesznek büntetők. Ezek a szabályok a negyeddöntőktől érvényesek. Miskolcon videógólbíró segíti a játékvezetőket, a Digi Sport által közvetített meccseken pedig minden pályán kontroll monitort kell telepíteni a zsűrifülkébe, ennek ellenőrzése a játékvezetők feladata is lesz egyúttal. A csapatok kérhetnek külföldi játékvezetőket, ezt az igényt legkésőbb a mérkőzést megelőző 4. napon be kell jelenteni.

Most már biztos, hogy az alapszakaszban a 3. és a 4. helyen nem magyarországi, az 5. és a 6. helyen pedig magyarországi csapatok végeznek. Ez azt jelenti, hogy az elődöntőbe jutásért menő körben az első mérkőzéseket Magyarországon játsszák, az ezt követő egy vagy két meccset pedig Brassóban és Érsekújváron rendezik. Jelen állás szerint február 10-én Budapestről közvetít majd mérkőzést a Digi Sport.

Az alapszakasz győztesét illető Bíró László-vándordíjat február 17-én adják át.

Felállt a MOL Liga két új bizottsága, az etikai és a fellebbviteli. Fontos megjegyzés, hogy a fegyelmi bizottság (fb) ítéletei továbbra is jogerősek.

A tagok névsora:

Etikai bizottság
Horváth László
Kovács Zoltán
Szélig Viktor

Fellebbviteli bizottság
dr. Erdősi László
dr. Leleszi Zoltán
dr. Szilasi András

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum