2,5 hét van hátra a MOL Liga-alapszakaszból

 

A tervek szerint legkorábban március 12-én, legkésőbb március 21-én derül ki, hogy ki nyeri a MOL Liga hetedik kiírását. Mindent megírunk, amit a rájátszásról tudni lehet.

A MOL Ligában az átigazolások végső határideje nem igazodik az IIHF szabályaihoz, február 15. helyett 2015. január 31-én zárul. A regisztrációhoz szükséges az érvényes IIHF nemzetközi átigazolási kártyája (ITC), melynek meglétét az illetékes nemzeti szövetség igazolja. Az újonnan igazolt játékosok számára abban az esetben adható ki versenyengedély, amennyiben a játékost kiadó sportszervezet az ITC-kártyát aláírja és az aláírt dokumentum 2015. 01. 31-én 24 óráig az MJSZ-ben bemutatásra kerül.

A februári IIHF-szünet előtt, február 1-jén véget ér az alapszakasz, utána pedig azonnal kezdődik a rájátszás a MOL Ligában. Hogy legyen elegendő idő a válogatott világbajnoki felkészülésére és a román bajnoki döntő lebonyolítására, a MOL Liga győztesét és ezzel párhuzamosan a magyar bajnokot legkésőbb március utolsó előtti hetében ismerni kell. Ezért meglehetősen feszített tempóban zajlik a kieséses szakasz. A mérkőzések dátumai 2014 nyara óta ismertek, ezeken legfeljebb apróbb változások lehetnek, leginkább a tévés közvetítések miatt.

MOL Liga 2

Fotó: Mudra László

A negyeddöntőkben az alapszakasz 3. és 6., illetve 4. és 5. helyezettjei találkoznak. Két nyert mérkőzés kell az elődöntőbe jutáshoz. A korábbi szokással ellentétben ezúttal az alapszakaszban hátrább végzett csapat is biztosan rendezhet meccset, ugyanis a párharc nála kezdődik, hogy a következő két meccsre az ellenfél otthonába költözzenek a csapatok. A tervezett dátumok: 2015. február 10., kedd, február 13., péntek és február 14., szombat.

Megszűnt az ellenfélválasztás, így az elődöntőben az alapszakasz és ezzel a Bíró László Vándordíj győztese azt a negyeddöntőből továbbjutó csapatot kapja, amelyik az alapszakaszban rosszabb helyen végzett. Az alapszakasz második helyezettje értelemszerűen a másik továbbjutóval játszik a döntőbe jutásért. A közvetlenül az elődöntőbe került két csapat pályaelőnyt élvez. A döntőbe jutáshoz 4 nyert mérkőzés szükséges. A pályaelőnnyel rendelkező csapat otthonában kerül sor az 1., a 2. és ha szükséges, az 5. és a 7. meccsre. A tervezett dátumok: 2015. február 17., kedd, február 18., szerda, február 21., szombat, február 22., vasárnap, február 25., szerda, február 28., szombat és március 3., kedd.

A döntőbe jutott két csapat közül annak lesz pályaelőnye, amelyik az alapszakaszban előrébb végzett. Az elődöntőhöz hasonlóan 4 nyert mérkőzés kell az ifj. Parizán Mihály által készített vándordíj elnyeréséhez, a MOL Liga-győzelemhez. A pályaelőnnyel rendelkező csapat otthonában kerül sor az 1., a 2. és ha szükséges, az 5. és a 7. meccsre. A tervezett dátumok: 2015. március 7., szombat, március 8., vasárnap, március 11., szerda, március 12., csütörtök és ha szükséges, akkor március 15., vasárnap, március 18., szerda és március 21., szombat.

A rájátszásban nem dönthetnek büntetőlövések. Ha a 60 perc után döntetlen az eredmény, hirtelen győzelemig játszanak a felek: 15 perc szünet és jégfelújítás után 20 perces hosszabbítás következik az első gólig. Ha a 20 perces játékidőben nem születik gól, újra 15 perc szünet következik jégfelújítással, majd újabb 20 perces hosszabbítás, és ez így megy egészen az első gólig.

A hosszabbításban a csapatok teljes létszámban 4 mezőnyjátékossal és 1 kapussal játszanak. Emberelőnyös helyzetekben az IIHF Sport Regulations Overtime Operations című fejezet rendelkezései alkalmazandók, azaz a szimpla emberelőnyt 4 a 3, a kettős emberelőnyt 5 a 3 ellen játsszák, a létszámot a kiegészülés utáni első játékmegszakítás alkalmával állítják vissza a hosszabbítás szabályai szerint.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum