Kilátástalan a Bolzano pénzügyi helyzete

 

Újra bajban van az olaszországi EBEL-csapat, a konditerme gépeit egyesével árverezik el.

Újra gondok vannak a HC Bolzano körül ? írja az Alto Adige című olasz lap. Bár a január 12-i határidőig leadta nevezését a 2015/16-os EBEL-szezonra, amelyet Mennel ligaelnök büszkén be is jelentett a nyilvánosságnak, a klub továbbra is tartozásokat görget maga előtt. Többek között mintegy 125 ezer euróval tartozik egy cégnek, amelyiktől a játékosok felkészítéséhez használt erősítőgépeket vásárolta. Nem fizetés miatt nemrégiben bírósági határozat rendelte el a fitneszgépek árverését. Ez a klub számára nem jó hír, de a fanatikus szurkolóknak akár kiváló lehetőség is lehet: például a kedvencek által használt konditermi kerékpárokra 500 eurótól, az evezőpadokra 1000 eurótól lehetett licitálni. Az árverés első fordulója kedden meg is történt, az első berendezést elvitték, a többi még a HCB-nél van, azokra legközelebb február 10-én lehet licitálni.

bolzanoarveresimage

A fitneszgépeket szállító német cég ügyvédje nem vár nagy bevételt az árveréstől, ezért más módon is próbál hozzájutni ügyfele pénzéhez, többek között indítványozta a bíróságnál, hogy a jegybevétel egy része is ügyfeléhez kerüljön. Mint az ügyvéd elmondta, nem az ő ügyfele az egyedüli hitelező, és már másoknak is elfogyott az EBEL-csapattal szembeni türelmük.

Knoll klubelnök az ügy kapcsán jelezte, nem hátrál meg, bár éppen olyan cégekkel gyűlt meg újabban a baja, amelyek korábban támogatták a csapat tevékenységét. “Egyedül ez nem megy. Szükség van a dél-tiroli nagy cégek segítségére.” Éppen ezért a HC Bolzano első embere segélykiáltást fogalmazott meg: “Ha valaki, a város, a tartomány, az állam nem segít, akkor nem engedhetjük meg tovább magunknak az EBEL-t.” Mint emlékezetes, a Bolzano idei indulása hónapokon át kérdéses volt, az utolsó utáni pillanatban lett meg (?) a szükséges pénz.

A találgatások máris megindultak. Mint korábban jeleztük, a bécsi központ arról álmodik, hogy a KHL-ben pénzügyi nehézségekkel küzdő horvát Medvescak és szlovák Slovan együttesen csatlakozhat nyáron a ligához. A pozsonyi csapat szurkolói egyáltalán nem ájultak el az osztrákok eme ötletétől és erősen kérdéses, a szlovák szövetség mit szólna hozzá. A zágrábiakkal más a helyzet. Bár hangoztatják, hogy nekik még két évre szóló orosz garanciájuk van a költségvetésre, egyáltalán nem kizárt, hogy valóban visszatérnek az EBEL-be. Pusztán azért sem lenne ez logikátlan, mert a KHL-kudarcok miatt már a nézők is elpártoltak tőlük, alig 5000-n járnak a meccseikre. Ha a Slovan nem jön, csak a Medvescak, akkor pedig a Bolzano eltűnése máris kevésbé lenne fájdalmas a ligának, hiszen maradhat a 12 csapat és nőhet az érdeklődés. Persze az egész helyzet képlékeny még, az sem kizárt, hogy megint nyár végéig tart majd az alkudozás és a helyezkedés a háttérben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum