Fordulópont lehet a HSC elleni meccs

   

Ha a Ferencváros hétfőn nyerni tud, azzal ismét lépéskényszerbe hozhatja a lilákat. A HSC azonban Dunaújvárosban jelezte, hiba lenne őt leírni.

Újabb forduló ment le a MOL Ligában, már csak három meccs van az alapszakasz végéig és bár a Ferencváros vasárnap legyőzte a Debrecent, a különbség nem csökkent az UTE-hoz képest. Szakács Ferenc tanítványai nem tehetnek mást, továbbra is 110%-ot kell kiadniuk magukból és várják, hogy az egyébként szintén magas hőfokon égő UTE hibázzon. Elomóék vasárnap az Érsekújvárt győzték le, de most idegenbeli meccsek jönnek, kedden a Debrecen, pénteken a Miskolc, ezek bármelyikén legalább akkora bravúr a pontszerzés, mint a vasárnapi győzelem volt. Ezzel szemben a Fradi hétfőn fogadja a HSC-t, majd szombaton játszik Brassóban, vasárnap Csíkszeredában. Újabb kulcsfontosságú mérkőzés következik tehát a rájátszásért vívott párharc szempontjából, hiszen ha nem nyernek a házigazdák, akkor a liláknak elég lesz egyetlen pontot szereznie a következő három nagyon kemény meccsen a Debrecen, a Miskolc és a Dab.Docler ellen. Ha nyernek a zöldek, akkor viszont ismét az UTE kerül lépéskényszerbe és legalább négy pontot kell majd összekaparnia a biztos továbbjutáshoz.

A HSC nagyon érdekes ellenfélnek ígérkezik. Sokan leírták már az erdélyi csapatot, azonban hazai pályán az UTE-t, majd idegenben a DAB-ot is legyőzte az idei szezon legnagyobb fordítását produkálva, az utolsó 77 másodpercben három gólt szerezve. Nagy hiba lenne tehát, ha a Fradi könnyű mérkőzésre számítana, a HSC világosan értésére adta mindenkinek: becsülettel végig fogja harcolni az alapszakasz számára immár tét nélküli végét is. Az más kérdés, hogy az esélytelenek nyugalmával teheti mindezt, hiszen a Dab.Docler elleni szombati siker volt a HSC első hárompontos idegenbeli győzelme, ezen kívül is mindössze egy hosszabbításos sikert értek el Spadyék. Azt viszont éppen Pesterzsébeten aratták. Sokszor írtuk már, hogy a Fradi a nagy csapatok ellen gyakran várakozáson felül teljesített, míg a gyengébb ellenfelekkel szemben fontos pontokat hullajtott el. A HSC-vel szemben teljesen egál a mérlege, egy-egy hosszabbításos és rendes játékidős győzelmet könyvelhet el mindkét csapat, ráadásul mindketten győzni tudtak már a másik otthonában.

A hétvége meccsei, illetve a rájátszásért folytatott kiélezett küzdelem tapasztalatai általában arra hívják fel a figyelmet, hogy az érzelmi többlet mennyire fontos faktora a sikernek. Az UTE és a Fradi most már meccsek óta nyer akár a legjobb csapatok ellen is, és ha nem, többnyire akkor is teljesen egyenlő ellenfele tud lenni bárkinek. Nagy kérdés, hogy mennyi ideig sikerül fenntartani ezt az érzelmi pluszt a csapatoknál, mert ez hétfőn is döntő tényező lehet. Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Cracovia szemet vetett a HSC két légiósára, Spadyra és Salonenre. Meg nem erősített lengyel hírforrások szerint Spady a Fradi ellen játszik utoljára szeredai mezben, a mérkőzés után utazik Krakkóba, a szezont ott fejezi be, Salonennel azonban nem sikerült megállapodni.

Ferencváros–HSC Csíkszereda 5-4

   

Hiba lenne leírni a HSC-t, jeleztük már előzetesünkben is, és a MOL Liga utolsó helyén végző csíkiak alá is támasztották mindezt hétfő esti játékukkal. A Ferencváros nem tudott három pontot szerezni, így kedden este Debrecenben egy rendes játékidős újpesti győzelem is elég lehet a liláknak a rájátszásba jutáshoz.

Hajtós, férfias, jó iramú játékkal vetették bele magukat a felek a meccsbe. Mindkét kapu előtt alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek, ám igazán akut gólveszélyről eleinte nem beszélhettünk egészen a 9. percig, amikor Novak vitte be a korongot a kapu elé, és középről Ruczuj alatt a hálóba lőtt. Jó öt perc kellett, hogy magához térjen a HSC a sokkból, de amikor ez megtörtént, annak hamarosan egy ferencvárosi kiállítás lett az eredménye. Ebből és a következős csíki előnyből sem lett azonban gól, kiegyenlített 20 perc után egygólos hazai vezetéssel vonultak pihenni a csapatok.

A második harmad elején aztán nagy lendülettel kezdett a Szereda. Alig telt el egy perc, amikor Heffernan vitte fel a pakkot, visszapasszolt Bíró Gergőnek, aki nagy gólt lőtt. Lendületben maradt a HSC, ám csak egy szerencsés gólnak köszönhetően szerezte meg a vezetést. ismét Heffernan vitte fel a korongot, ezúttal maga vállalkozott lövésre, és a korong Marton mamutjai között csorgott be a hálóba. Nem sokat kellett várni a válaszra sem. Két Ruczuj-védést követően Novak és Moravec hozta össze az újabb találatot, amellyel egyenlő lett az állás. A cseh csatár kerülte meg a kaput, lövésébe a hátvéd tette bele az ütőjét, ez becsapta Ruczujt, aki nem védhetett. 7 perc telt el ekkor a harmadból, és úgy tűnt, kiszakadt a gólzsák. A 30. percben ugyanis Spady lőtt távolról, a kék vonal közeléből, és marton ismét nem állt a helyzet magaslatán, csak bekísérni tudta a lövést. Kapust cserélt a Ferencváros, és pontosan egy perc múlva egyenlített is. Előbb azonban még egy büntetőt is kiharcolt a hazai csapat, de ezt Papp Csaba kihagyta. Nem úgy pár másodperc múlva Moravec a saját lövőhelyzetét. A hátvéd a kék vonaltól bombázott elemi erővel a keresztvas alá, Ruczujnak esélye sem volt. A heveny gólváltást követően a csapatok rendezték soraikat, folytatódott a nagy iramú, változatos mérkőzés, de igyekeztek jobban figyelni  a védekezésre. Ez az utolsó pillanatokig sikerült. Ekkor az éppen emberelőnyben játszó Szereda volt figyelmetlen, elvesztette a korongot, amellyel Kiss Ákos léphetett ki, és remekül lőtt a hálóba.

A szünet után a Szereda lépett fel támadólag, és a 42. percben a hálóba is jutott a korong, ám a szlovák játékvezetők kisles miatt nem adták meg a találatot. Kevés játékmegszakítással tarkított, élvezetes, lüktető játék alakult ki, egyik csapat sem tudott komolyabb és tartós fölényt kialakítani. Az 54. percben aztán a kevés játékmegszakítás egyike után a HSC hozott el egy bulit, a korong Mihály Edéhez került, aki egyből bombázott a hálóba. Ismét egyenlő lett az állás. Rákapcsolt az FTC, hiszen a pontvesztés nem lett volna jó neki. Az 58. percben a mezőnyfölény kiállítássá érett, Trancát küldték ki, de nem sikerült élni a lehetőséggel, ahogy a HSC sem tudott élni az utolsó percben kapott és így a hosszabbításra is áthúzódó előnnyel. Ezt sikerült kibekkelni, ahogy a HSC többi lehetőségét is, ugyanis a túlórában inkább a vendégek voltak akítvabbak. De gól híján következhettek a büntetők, amelyeket hazai részről rafaj és Kiss Ákos lőtt be biztosan, miközben a másik oldalon csak Molnár Zsombor járt sikerrel.

A megszerzett két pont azt jelenti, hogy a Ferencvárosnak megmaradt az esélye a rájátszásra, ám az Újpestnek a hátralevő 3 mérkőzésén 3 pont is elegendő lehet az áhított továbbjutásra. A HSC Csíkszereda megmutatta, hogy jóval többre hivatott csapat, mint amit az eredményei mutattak ebben a szezonban.

Szakács Ferenc, vezetőedző, Ferencváros: “Nem két pontot nyertünk, hanem egy fontosat veszítettünk. Mostantól a többi csapatra vagyunk utalva, remélem, ugyanolyan becsületesen küzdenek majd, mint ezúttal a Csíkszereda. Kicsit fáradtan mozogtunk, hiszen vasárnap nagy meccset játszottunk a Debrecennel, és a nyomás is nagy rajtunk, míg a HSC friss volt és az utolsó percig küzdött, igazán sportszerű csapat!”

Christer Dreberg, vezetőedző, Csíkszereda: “Nagyon izgalmas volt! A hosszabbításban megnyerhettük volna a meccset, amikor emberelőnybe kerültünk, de nem adódtak nagy helyzeteink, pedig csak egy hátvéddel és három csatárral álltunk fel. A szétlövés pedig olyan, mint a lottó, és a Fradi két remek lövéssel győzött, hiszen mi csak egyszer találtunk be, a másik két próbálkozásunknál pedig láttam már jobbat… Szoros meccs volt, mi is nyerhettünk volna.”

MOL Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 150 néző. Játékvezetők: Stano, Novak, Soltész, Vas.
Marton: 88,9% (Budai: 88,2%)
K
Ruczuj: 86,8% (Kozuch)
Moravec, Guren, Dubek, Novák, Rafaj
1
Spady, Nagy, Sátek, Molnár Zs., Farkas T.
Hegyi, Cerny, Galló, Kiss G., Kiss Á.
2
Papp Sz., Bíró O., Salonen, Heffernan, Bíró G.
Lencsés, Lévai, Németh, Pál Z., Papp Cs.
3
Salló, Gecse, Molnár Z., Mihály, Tranca
Géczi, Revák, Hardi, Farkas L. S., Mach
4
Geréb, Bíró M., Rokaly
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Dreberg Christer, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:57 FTC Novák Guren
1-1 21:36 SCC Bíró G. Heffernan Papp Sz.
1-2 25:01 SCC Heffernan Bíró G. Bíró O.
2-2 26:49 FTC Moravec Novák
2-3 29:02 SCC Spady Sátek Farkas T.
3-3 30:02 FTC Moravec Novák Dubek
4-3 39:13 FTC SH Kiss Á. Guren
4-4 53:06 SCC Mihály Tranca
5-4 65:00 FTC GWS Kiss Á.
38 Kapura lövések száma 35
18 Kiállításpercek 4

Az FTC–HSC képei

   

Az FTC–HSC góljai

   

Cimkék: , ,

Összes (506)

Utolsó hozzászólások

 1. blackiii a rezidens DJ
    #503
  blackiii a rezidens DJ,   

  Júni15, ők jönnek a BarbaNegra Trackbe, kinti party! :P
  Itt se lehet érdeklődni, mi a hoki, ha, már svédek! :P :D

  https://www.youtube.com/watch?v=I9y9fCZGHk4

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
SVK3 16:10 KMHHUM 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk