Eljött a tökös legények ideje

   

Eddig ötször játszott egymással az UTE és a Brassó, és az egymás elleni eredmények alapján az UTE áll jobban a párharcban.

Ennek nyilván nem sok jelentősége lesz az alapszakasz végén, hiszen az újpestiek már nem foghatják be a Brassót, viszont jelzi azt, hogy verhető ellenfél érkezik a Megyeri útra. Az élcsapatok közül a szezon során egyedül a Brassó ellen volt képes minden meccsen egyenrangú ellenfél lenni az UTE, és miután a szerdai, Ferencváros elleni mérkőzésen vereséget szenvedett Szilassy Zoltán gárdája, nem is nagyon van más választása, mint az újabb, lehetőleg 3 pontos győzelem a barcaságiak ellen.

Ez viszont egyáltalán nem lesz egyszerű feladat. A Brassó az idegenbeli meccsek királya, mindössze egyetlen idegenbeli fellépésén nem tudott pontot szerezni. Igaz, az az egyetlen meccs éppen Újpesten volt. Szörnyű hazai sorozat, 4 vereség után hol máshol, mint éppen idegenben, Csíkszeredában lépett újra a győzelmi ösvényre Jerry Andersson csapata, és a lelkes szurkolótábor nyilván azt reméli, hogy Újpesten sem fognak letérni a kedvencek erről az ösvényről.

Az UTE–Brassó párharc az enyhe újpesti előny ellenére rendkívül kiegyenlített. Eddig 8 megszerzett pont áll 7 ellenében, 15 újpesti gól 14 brassóival szemben. Újpesti oldalon 7, a Brassónál 8 játékos osztozik eddig a gólokon. A párharc messze legeredményesebbje Jozef Mihalik. A nagyszerű szlovák center eddig 5 gólt szerzett. A speciális játékban a Brassó igazolta már régebb óta fennálló jó hírét, hiszen jobban teljesített. 27 ilyen helyzetből 6 gólt szerzett (22,22%), az UTE mérlege 29 előnyből 5 gól (17,24%). Mindkét csapat egyszer-egyszer emberhátrányban is betalált.

“Két pontra csökkent az előnyünk – nyilatkozta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője –, ezért nagyon koncentráltnak kell lennünk pénteken. A Fradi ellen nagyon elégedetlen voltam a küzdelemmel, a korcsolyázás és a kontaktok mennyiségével. Ha nem korcsolyázol, nem lesz lövés, nem lesz kipattanó, nem lesz emberelőny, nem lesz esélyed ütközni, viszont lesz emberhátrány, lesz nyomás rajtad, mert az ellenfél fog ledolgozni. Ezt sürgősen meg kell változtatni, és emellett sokkal egyszerűbben kell játszani, a megbeszélteket korrektül végrehajtani. Részletesen kiveséztük a szerdai vereséget a fiúkkal edzés előtt. Fejben erősnek kell lennünk, mert szűk az előnyünk és nem szabad hibázni a végjátékban. Eljött a tökös legények ideje, most elválik, hogy ki az.”

“Nagyon várjuk már a rájátszást és keményen készülünk rá – kezdte az előzetest Jerry Andersson, a Brassó mestere –. Ez azt is jelenti, hogy a fő hangsúly a gyakorláson van. A Csíkszereda elleni győzelem után, ahol fegyelmezetten, jó támadójátékkal és védekezéssel nyertünk, a következő kihívás az lesz, hogy folytatni tudjuk ugyanezt a következő 3 idegenbeli mérkőzésünkön. Az Újpest ellen oda kell figyelnünk, hiszen ez a csapat bárkit bármikor le tud győzni.  Azt hiszem, nem feltétlenül nálunk vannak a legjobb játékosok, de a megfelelő játékosok vannak nálunk ahhoz, hogy ha tényleg csapatként működünk, akkor sok sikert érhessünk el. Ha csapat leszünk és tartjuk magunkat a játéktervhez, akkor fel tudunk nőni bármelyik csapathoz a ligában. Most a gyakorlás az első, de természetesen a mérkőzések remek lehetőséget jelentenek arra, hogy mentálisan erősödjünk.”

UTE–Brassó 4-1

   

Az újpestiek hatalmas lépést tettek a rájátszásba kerülés felé egy sportszerű és remek iramú mérkőzésen.

A meccset nagyon agilisen kezdte az UTE, ami eredményre vezetett, az 52. másodpercben Tapio góljával megszerezte a vezetést (1-0). A lila-fehérek aktívabban játszottak, főleg a légiósok alakítottak ki helyzeteket. A harmad közepére kiegyenlítődött a játék, mely folyamatos és sportszerű volt. A 13. percben emberelőnybe került a Brassó, amit 5 másodperc alatt kihasznált, miután Mihály Árpád elhozta a bulit, Nagy Csaba a kék vonalról lőtt, Molnár Zsolt pedig beleért a kapu előtt (1-1). Két perccel később újabb vendég emberelőny következett, amit kivédekezett az UTE.

A 22. percben emberelőnybe kerültek az újpestiek, próbálkoztak, eredménytelenül. A 26. percben ketten vezették a korongot Silára, ám Zsók a kapusba lőtte a ziccert. A játékrész közepe táján a Brassó támadott többet, majd az UTE átvette az irányítást. A 35. percben Tóth Gergő kiugrott, kisodrózott, de Fodor Csanád szabálytalankodott vele, így 5 a 4 ellen játszhattak a hazaiak. Az emberelőnyt 15 másodperc alatt használta ki az UTE, felálltak, majd Mihalík passzát Kiss Dániel vágta be a kapunak szemből (2-1). A harmad végén Tóth Gergőt kiküldték 2 percre, 35 másodperccel később pedig Mihály Árpád ült ki vendégrészről gáncsolásért.

A záró húsz percben hajtott a harmadik góljáért az UTE, többször is felálltak 5 az 5 ellen. A 46. percben Durák és Mihalík bombájánál is bravúrral védett Fülöp Rajmond. Az újpestiek fölénye az 53. percben érett góllá, Tóth Gergő talált be a kapuba (3-1). Néhány perccel később Mihalík kapuvasra emelte a korongot. Két perccel a vége előtt az egyik brassói játékos összeütközött Silával, Tóth Gergő ezt nehezményezte, ezért kiállították. A Brassó időt kért, lehozta kapusát, 6 a 4 ellen támadott. Nem jött be, Tapio betalált az üres kapuba, amivel beállította a 4-1-es végeredményt. Az UTE nagy lépést tett a rájátszásba kerülés felé, a Brassó hátrányba került a 3. helyért folyó küzdelemben.

Erste Liga, Megyeri út, 341 néző. Játékvezetők: Halassy, Wolf, Vas, Soltész.
Sila: 96,8% (Pleszkán)
K
Fülöp: 93,5% (Béres)
Durák, Kiss, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Filip, Obsut, Molnár, Fodor, Klouda
Lindgren, Hegyi, Dömötör, Virág Csaba, Csányi
2
Imecs, Nagy, Antal, Bálint, Petres
Zalavári, Garbacz, Reiter, Tóth, Pichler
3
János, Hietamaki, Mihály, Zsók, Virág Csanád
Sommer, Hodos, Turbucz, Gágyor
4
Péter Zs., Márton, Mátyás
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Andersson Jerry Bjorn, Nygren Hakan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:52 UTE Tapio Durák Elomo
1-1 12:43 BRA PP Nagy Mihály Virág Csanád
2-1 34:25 UTE PP Kiss Mihálik Durák
3-1 52:59 UTE Tóth Reiter Pichler
4-1 59:40 UTE EN Tapio Elomo Hegyi
46 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 6

Az UTE–Brassó képei

   

Az UTE–Brassó góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum