A hokinál tényleg nincs jobb sport

   

Állandó a rivalizálás a sportágak között, különösen Észak-Amerikában, ahol az iparág hatalmas összegű pénzeket termel.

Egy észak-amerikai blogger összeszedett pár videót és képet, amely arról tanúskodik, hogy a többiek nem igazán rúghatnak labdába. Objektívnek nehezen nevezhető összeállítás következik, csak hardcore hokifanoknak.

A poszt szerzője nem sokat udvariaskodott, a kontraszt végett ezzel a páros videóval indított. Az első egy a tavalyi NFL-döntő után készült interjú Richard Shermannel, a másodikon a 2010-es Stanley Kupa döntőjének utolsó meccsén a hosszabbításban gólt szerző Patrick Kane nyilatkozik.

Az espn.com elemzése szerint a hoki a második legnehezebb sportág a box után. A csatorna tudományos felmérése szerint, habár egy NHL-játékos átlagban 20%-kal alacsonyabb egy NFL-játékosnál, az ütközések a hokiban mégis 17%-kal keményebbek. Ezen tulajdonképpen nincs is mit csodálkozni, hiszen a méret csak egy összetevő, a sebesség legalább ilyen fontos.

espn_sportscience

Mindezek mellett a játékosoknak nem csak az újságírókra van idejük, türelmük és intelligenciájuk, hanem a szurkolókra is:

Habár az NBA az USA-ban népszerűbb, mint az NHL, a kosárlabda egy igazi hokiszurkoló szemében szóba sem jöhet, mint versenytárs. Mikor láttunk ilyet egy jégkorongozótól?

Arra azonban van példa, hogy valaki (egészen pontosan Gregory Campbell) törött lábbal is tovább játszik, ha az élet úgy hozza:

És ez még sehol nincs Bergeronhoz képest, aki az NHL-döntőben lyukas tüdővel, törött bordával, bordaköziizom-szakadással és kiugrott vállal játszott.

bergeron

A hokisok 100 mérföld/óra sebességnél is gyorsabban tudják kapura küldeni a korongot, a játékosok napi rutinjának része, hogy ezekbe a lövésekbe belevetődnek.

A sebesség fontosságáról már volt szó. A hokisok jobban gyorsulnak, mint maguk a gyorskorcsolyázók:

És akkor egy szó az öltözködésről. Az utolsó két felvétel mindegyike egy-egy meccs után készült. Lát valami különbséget?

Mindezt legjobban Brendan Shanahan foglalta össze két mondatban, amikor egyszer azt kérdezték tőle, hogy kemény játék-e a hoki: “Nem tudom, ön szerint? Olyan erősnek kell lennünk, mint egy (amerikai) futballistának, olyan kitartónak, mint egy maratoni futónak, és annyira kell koncentrálnunk, mint egy agysebésznek. Mindezeket egyszerre kell kombinálnunk, miközben nagy sebességgel közlekedünk egy hideg és csúszós felületen, és öt másik srác az ellenfél csapatából mindent megtesz annak érdekében, hogy ebben megakadályozzon. Ó, azt említettem már, hogy mindezen idő alatt mi egy 3 mm vastag korcsolyapengén állunk? Hogy kemény-e a hoki? Nem tudom, ön szerint? Következő kérdés?”

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum