Kozek elvitte Gáspár mezét a mosodába

   

Már az edzéseken is poénkodtak velem, tőlem kérdezték, hogy mi a feladat, mit csinálunk, vagy éljeneztek, amikor tényleg véletlenül elgáncsoltam McDonaldot ? emlékezett vissza első EBEL-es napjaira Gáspár Máté, aki a Fehérvár elleni meccsen is jégre lép.

A 17 éves magyar csatár Salzburgot verő csapatban mutatkozott be a Linz felnőttcsapatában csütörtökön.

Hogy fogadták a többiek?

Nagyon közvetlenek voltak mindannyian. Még a sztárok is, mint Kozek, Ouzas, Lebler, vagy éppen Hisey. Már az edzéseken is poénkodtak velem, tőlem kérdezték, hogy mi a feladat, mit csinálunk, vagy éljeneztek, amikor tényleg véletlenül elgáncsoltam McDonaldot. Daniel Oberkoflerrel beszélgettem többet, mert ő a grazi edzőm, Markus Losch jó barátja. Stájer dialektusom ? hiszen Grazban azt tanultam meg ? rögtön közös pont volt. Oberkoflert, Mitterdorfert és Iberert itt Linzben Kernöl-Linienek, azaz tökmagolajsornak nevezik, mert mind a hárman stájerországiak. Ausztriában a tökmagolaj hazája Steiermark. Az EBEL-mérkőzés előtt aztán hivatalosan be kellett mutatkoznom a többieknek. A szabályok szerint angolul kellett mesélnem arról, ki vagyok, honnan jöttem és hol játszottam eddig. Ezt követően, majd a meccs végén is kaptam néhány vállveregetést és elsimerően egy-egy “good job”-ot. Mindenki nagyon közvetlen és barátságos volt velem.

Mennyire izgult?

Az elején eléggé. 5000 néző volt kint, ráadásul tévés meccs volt. De aztán a biztatás és a többiek segítsége átsegített az izgalmon.

Mi volt a feladata a meccsen és azt hogy teljesítette? Az edzők értékelték a végén?

A taktika pontos betartása, ezt kérte tőlem Rob Daum vezetőedző. A végén ő is azt mondta, hogy jó voltam és sok biztató szót is mondott.

Hogy viselkednek a fiatalokkal a csapat húzóemberei?

Hirtelen egy példa jut eszembe. A meccs után odajött hozzám Andrew Kozek, aki az EBEL-ben a legtöbb gólt lőtte idén és kérte, adjam oda a mezem. Kérdően néztem rá, erre azt mondta, elviszi a mosodába az övével együtt.

Lesz folytatás vasárnap?

Csütörtökön még csak annyit tudtam, hogy a hétvégén a maroknyira fogyatkozott U20-szal éppen a Volánt és a MAC-ot fogadjuk. Ugyanakkor szóltak, hogy pénteken délelőtt megint a felnőttekkel edzhetek. Végül is szombaton döntött úgy Rob Daum, hogy vasárnap újra a felnőttek között játszhatok, éppen a Volán ellen.

Gaspar Mate HUN U18 2013_14

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum