Magyar nap Linzben

   

Két rossz sorozatot kellene megtörnie a az elmúlt mérkőzéseken leginkább csak szenvedő Fehérvárnak az EBEL-2. otthonában. A jégen egy csapat, két játékvezető és az ellenfél egyik csatára is hazánkat képviseli.

Legutóbb 2012. szeptember 23-án jött össze a Volán-győzelem a Duna-parti városban. Most sem lesz könnyű a feladat, hiszen jelenleg talán a Linz a liga legjobb formában lévő csapata, pillanatnyilag 7 győzelmet számláló sorozatot tud maga mögött, legutóbb az első helyen álló Salzburgot nullázta le. Ráadásul a Linz szinte minden kategóriában ad játékosokat a statisztikák éllovasai közé, elsősorban Kozek, Lebler és Hisey megmozdulásai életveszélyesek. A Salzburg elleni győzelemmel másodikként a Black Wings is biztosította a helyét a felsőházban, és ha tovább folytatódik a jó sorozat, az alapszakasz-győzelemre is van esély, ami CHL-indulást érne.

A Fehérvár ellenben nem igazán talált magára. Az erőltetett menet gyengébb szereplése után a Dornbirn elleni győzelem reménysugarat adott, de a borzasztó villachi verés és a széteső, Graz elleni játék éppen a legrosszabbkor töltötte el aggodalommal a szurkolókat. Mondani sem kell, nem segít LoVecchio jelenlegi kontraformája sem, a csapat legeredményesebb gólvágója idén még nem talált az ellenfelek hálójába, hatékony játéka nélkül pedig szembetűnően csökkent a csapat góltermelő képessége. Szerencsére a címvédő Bolzano sem hasít, így maradt az egypontos hátrány a hatodik helyezettel szemben. Az elmúlt hat idegenbeli fellépésén egyaránt vereséget szenvedett a Volán, itt lenne az ideje, hogy ezt a rossz sorozatot is megtörje, akkor, amikor a legkevesebben számítanak erre. Októberben simán vertük őket, azóta kétszer visszavágtak, keretes történet lenne megint nyerni a Linz ellen.

AVSEHL2

“A magyarok a felsőházért küzdenek – kezdte Rob Daum, a Linz mestere. – Ez rendkívül veszélyessé teszi őket. Biztos, hogy előveszik minden tudásukat, és a maximumot fogják nyújtani, nyerni akarnak majd nálunk. Mi már bejutottunk a rájátszásba, most szeretnénk olyan jó helyen zárni az alapszakaszt, amilyenen csak lehet.”

“Nehéz feladat a Linz legyőzése – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. – Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, először is a játékosoknak kell elhitetniük magukkal, hogy képesek lehetnek erre. Elég régóta várunk egy idegenbeli győzelemre. Egy olyan kiemelkedő csapat, mint a Linz ellen remek alkalom lenne megfordítani a szerencsénket. Ehhez azonban mind a 22 játékostól a legjobbra van szükségünk.”

A feladat megoldásában talán segíthet, hogy Linzben komoly sérüléshullám van. Patrick Spannring, Robert Lukas, Stefan Gaffal, Philipp Lukas, Niklas Mayrhauser és Mike Ouzas személyében hat stabil kezdőjátékos lábadozik, egyikük sem játszik vasárnap. A kapuban Thomas Dechel kezd. A fehérvári összeállításban nem várhatóak nagy változások, az előző meccsek tapasztalata alapján a sorokon persze variálhat a szakvezetés.

Kifejezetten jó hír, hogy a Linz 17 éves magyar csatára, Gáspár Máté ezúttal is a csapatban lesz, így minden bizonnyal második EBEL-mérkőzését a magyar csapat ellen vívhatja meg. Vezetőbíróként Babic Vladimir, vonalzóként Nagy Attila képviseli a magyar színeket a mérkőzésen.

A mérkőzésről az onlinehockey.hu oldalon hallgathatnak élő online rádiós közvetítést.

Linz–Fehérvár 1-3

   

A Volán EBEL-története során nem először nyert olyankor meccset, amikor kevesen bíztak benne. Rajna Miklós egy gólon tartotta a csapatot a liga egyik legjobb csatárkontingense ellen. Újra megvan a 6. hely.

Hazai pályán a legjobb EBEL-csapat a rivális, eddigi 20 meccséből csak 4-szer nem jutott neki pont Linzben. Jeff LoVecchio kikerült a csapatból, Vincze Pétert nevezték az edzők a helyére a negyedik sorba. Ismét belenyúlt az ötösökbe Rob Pallin, és ez ezúttal kiválóan sikerült, alaposan felpörgött a Fehérvár erre a mérkőzésre.

78 másodperc után emberelőnybe került a hazai csapat, jól védekeztünk, mi több, a végén Boivin fejezte be eredményesen a kontránkat, így a 4. perc elején 1-0-ra vezetett a magyar csapat. Egy újabb hátrányt kellett kivédekezni, de aztán szerencsére jellemzően 5 az 5 ellen zajlott a játék. Amikor ismét hátrányba került az egyik csapat, nem bántuk, és Kovács Csaba révén ki is használtuk. A 17. percben már 2-0 volt ide. Nem jött jókor, egész pontosan 7 másodperccel az első szünet előtt a Linz első gólja, Oberkofler szerezte, ez volt szezonbeli második találata.

AVSEHL3

A pihenő nem törte meg a lendületet, továbbra is nagyon jól játszott a Pallin-együttes, határozottan, célratörően és kevés hibával. A Linz próbált egyenlíteni, de folyamatosan benne volt a meccsben az újabb Fehérvár-gól lehetősége is. A harmadik harmadra sem változott a játék képe, legyünk őszinték, nem jött rosszul, hogy a Linznek már nem élet-halál kérdés a győzelem, ezzel szemben nekünk igen. A kapuslehozatal sem segített a hazaiakon, Marino pillanatokkal a vége előtt megszerezte a 3. magyar gólt, üres kapura biztosította be a csodálatos győzelmet.

A Fehérvár AV19 jobban akarta a győzelmet ezen a meccsen, és ezt nagy munkával meg is szerezte. Mivel a Bolzano alulmaradt Dornbirnben, a Volán visszaelőzte, így 4 meccsel az alapszakasz vége előtt ismét 1 pont a Fehérvár előnye a dél-tiroliak előtt.

Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője az nso.hu-nak nyilatkozta a mérkőzés után: Elképesztő volt a kapusteljesítményünk, Rajna Miklós egészen hihetetlenül védett. A védelem is jól működött, Varga Arnold például a legjobb meccsét játszotta a szezonban. Erre a kemény, ellentmondást nem tűrő játékra van szükségünk, erre alapozhatunk. Jeff LoVecchio azért nem volt a keretben, mert az edzői stáb közösen úgy döntött, hogy most ez a huszonkét játékos az, akinek ott a helye a pályán.

Egyszerűen hihetetlen volt, ahogy Rajna védett

   

Rob Pallin a kapus teljesítményét emelte ki a linzi siker utáni videónyilatkozatában.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Ki kell emeljem a kapusunkat. Egyszerűen hihetetlen volt, ahogy Rajna Miklós védett, és ezzel hozzásegített bennünket a győzelemhez. Mindenképpen győzni szerettünk volna, és úgy érzem, meg is érdemeltük a 2 pontot. A játék egyes szakaszaiban domináltunk, és hátul jól ellen tudtunk állni a Linz támadásainak.

Rob Daum (vezetőedző, Linz): Mindig jobb úgy játszani, hogy a csapat megszerzi a vezetést. Az első harmad végén szerzett gólunk, amivel fel tudtunk zárkózni, adott nekünk némi pluszt, de az az igazság, hogy túl keveset tettünk a győzelmünkért, azért, hogy megfordítsuk a meccset.

Thomas Dechel (kapus, Linz): Nem jöttünk ki jól a meccsre, nem tudtunk lendületbe jönni, nem hagyták, hogy azt a játékot játsszuk, amit tudunk. Egyszerűen azt kell mondani, a magyarok 60 percen át remek védekező játékot játszottak és ezért megérdemelten győztek.

EBEL, 4865 néző. Játékvezetők: Babic, Kaspar, Nagy.
Dechel: 92,1% (Janny)
K
Rajna: 96,8% (Engstrand)
Murphy, MacDonald, Lebler, Moran, Ulmer
1
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
Dorion, Piché, Kozek, Hisey, Hofer
2
Ejdepalm, Varga, Kovács, Bartalis, Marino
Mitterdorfer, Kirchschlager, Iberer, Ouellette, Oberkofler
3
Orbán, Boivin, Benk, Sikorcin, Magosi
Kragl, Schaurhofer, Macierzynski, Franz, Gáspár
4
Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Vincze
Daum Rob, Szücs Mark
E
Pallin Rob, Sille Tomas
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:04 FHA SH Boivin Bartalis Orbán
0-2 16:53 FHA PP Kovács Bartalis Marino
1-2 19:53 EHL Oberkofler Ouellette Piché
1-3 59:55 FHA EN Marino Bartalis
31 Kapura lövések száma 38
2 Kiállításpercek 8

A Linz–Fehérvár góljai

   

A 4 gól ide kattintva látható.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum