Csütörtökön kezdődik a szakértői vizsgálat Pesterzsébeten

 

Bizonytalan, mikor nyit ki újra a jégpálya. A CO-mérő jól mért, a csarnok üzemeltetője szerint a jégmesterek felelőssége és kötelessége lett volna a CO-veszély elhárítása. Izgalmas önkormányzati ülésen foglalkoztak az üggyel.

Csütörtökig biztos nem lehet meghatározni, mikor nyithat ki újra a Pesterzsébeti Jégcsarnok ? válaszolta a szerdai képviselő-testületi ülésen egy testületi tag kérdésére Harót János, a csarnokot üzemeltető ESMTK elnöke. Mint a klubvezető elmondta, aznap kezdődik meg az igazságügyi szakértői vizsgálat. Ennek lezárása után kezdhetik meg a hibaelhárítást, amelyet az Iparvédelmi Hatóság engedélyének megszerzése követ. Ha ez megvan, akkor nyithat újra a csarnok. Az újranyitáshoz első lépés tehát a szakértői vizsgálat lezárása. A klubvezető véleménye szerint a csarnokban dolgozó három jégmester felelőssége és kötelessége a CO-veszély elhárítása.

Sok minden másról is esett még szó a kerültei önkormányzat képviselő-testületi ülésén, ezekről részletesen Mach Péter önkormányzati képviselő blogjában találnak olvasni valót. Érdemes megjegyezni, hogy az intézkedési és a kiürítési időpont tekintetében jelentős eltérés mutatkozik a csapatok képviselői és az üzemeltetésért felelős beszámolója között, miként az sem tisztázott, miért szellőztették a mérkőzés alatt és korábban is rendszeresen a jégcsarnokot.

Bizonytalan, mikor nyit ki újra a jégpálya, írtuk a bevezetőben. Az ügyet, az eljárásrendet és a hasonló eseteket ismerők szerint a legjobb esetben is jövő hét elején. Az MJSZ hivatalos állásfoglalását itt olvashatják.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS