Tömeges szén-monoxid mérgezés Pesterzsébeten

   

Szemtanúk szerint a pesterzsébeti jégcsarnok szén-monoxid mérője riasztott, ennek ellenére nem ürítették ki az épületet. Több mint 30-an kerültek kórházba. A csarnokot a Katasztrófavédelem bezárta, vasárnap itt nem lesz FTC?DAB MOL Liga-meccs.

Elsőként az Index számolt be a pesterzsébeti eseményekről. Szombaton végigjátszottak az MTK?KMH U14-es meccset, utána megérkezett a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság és a mentők, és bezárták a létesítményt.

Több érintettel és szemtanúval is beszéltünk, Preisinger Gábor, a KMH Budapest vezetőségi tagja névvel is vállalta nyilatkozatát. “A mérkőzés után játékosaink mindegyike fejfájásra panaszkodott. Feltűnő volt, hogy a meccs alatt folyamatosan szellőzteti a rolbás a jégcsarnokot, ezt akkor még nem nagyon értettük. Amikor a lefújás után körülbelül 30 perccel lefényképeztem a CO-mérőt, 191-es értéket mutatott. Mint a rolbás kérdésemre elmondta, a műszer a mérkőzés alatt folyamatosan jelzett. Elmondása szerint a második harmadban a csarnok CO-szintje túllépte a kiürítési határértéket. Mint mondta, ekkor 208-ra ment fel, a csarnokot 200-nál ki kell üríteni. Erről a csapatoknak nem szóltak, és engedték, hogy a gyerekek lejátsszák a hátralévő nagyjából másfél harmadot. Szombaton délután a pályára lépő összes játékost megvizsgálták, majd benntartották a Heim Pál Kórházban. Több játékosnál nagyon magas értéket mértek, ők oxigénmaszkban fekszenek a különböző osztályokon, mert a toxikológiai osztályt hamar megtöltötték a jégkorongozók. Felnőttek is vannak a mérgezést szenvedők között, benntartották például az MTK edzőjét is. Nem tudom, ki hozhatott olyan döntést, hogy a jégcsarnokot a magas szén-monoxid szint ellenére nem ürítik ki, de az biztos, hogy a KHM az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.”

Pesterzsebeti jegcsarnok

A Ferencvárosi TC-től kapott tájékoztatás szerint, a vasárnapi FTC-DAB MOL Liga-mérkőzésre biztosan nem kerülhet sor Pesterzsébeten, hogy lesz-e valahol máshol, arról minden bizonnyal még szombaton döntés születik. Pap Gábor vezetőségi tag blogunknak elmondta, a Katasztrófavédelem vizsgálatai szerint a jégcsarnokban minden bizonnyal a nyáron felújított kompresszorházban alakult ki technológiai probléma, a szellőzőrendszer is érintett lehet. Ezúttal a korábbi esetektől eltérően a rolbával nem volt gond. A Tűzoltóság jelezte, a jégcsarnok akkor nyithat ki, ha teljeskörűen kivizsgálták a problémát és 100%-os biztonsággal működik a hűtőrendszer. A tapasztalatok szerint ez nem megy egy-két nap alatt, így az FTC-nek a keddi mérkőzését is át kell helyeznie. A Megyeri út és a Jégpalota jöhet szóba átmeneti otthonként. A kieső időben minden bizonnyal a népligeti sátras jégpályán edz majd a felnőtt csapat.

Mint emlékezetes, nehezen indult a szezon Erzsébeten, a nyári szünet után elsőre nem indult a rendszer, műszaki hiba miatt 4 hetes késéssel kezdődött az idény.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
március 23., szombat
EL 17:30 BRAGYE 
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 
Partnerünk
Archívum