Fiatal magyar edzők csatája

   

Ha az UTE végre megtalálja a működő védekezés kulcsát a Miskolc ellen, az nem csak a keddi mérkőzésen hozhatná a pontokat a csapatnak.

A pesterzsébeti jégcsarnokban történt meghibásodás miatt ezt a beharangozót is érdemes a legfontosabb gyakorlati tudnivalókkal kezdeni. Ezek szerint a Miskolc Újpesti elleni mérkőzését az eredetileg tervezett időponthoz képest később, este fél nyolckor rendezik, minden további tudnivaló elolvasható itt. Egy másik beharangozóban már szintén írtuk, hogy az idei MOL Ligában igen kevésszer fordul elő, hogy egy párharcban egyik csapatnak megszorítania sem sikerül a másikat. Nos, az UTE–Miskolc ezen kevés párharcokhoz tartozik, a liláknak eddig valahogy egyáltalán nem feküdt a Jegesmedvék játékstílusa. A népkerti két találkozó összesített gólaránya 15-1 a Macik javára, de Szilassy Zoltán csapata hazai pályán sem tudott lényegesen nagyobb ellenállást kifejteni, 12-1 a Megyeri úti meccsek mérlege.

Mindebben olyan MOL ligás szinten masszívnak mondható játékosok érkezése sem tudott érdemben változtatni, mint Lindgren, Kiss Dániel vagy Tóth Gergő. Az előjelek sem túl jók, hiszen az UTE vasárnap játszott legutóbb és a ligautolsó HSC ellen nem valami meggyőző játékkal, büntetők után sikerült otthon tartania két pontot. Ezzel szemben a Miskolc két önbizalom-növelő győzelemmel hangolt a keddi mérkőzésre, előbb a HSC-t győzték le 8-0-ra, majd az Érsekújvárt 5-1-re.

MISUTE3

Fotó: Bán Olivér

A két csapat vetélkedésének külön érdekessége, hogy kispadjukon két fiatal szakvezetőt találunk. Szilassy Zoltán és Majoross Gergely persze nem azonos feltételekkel dolgozik csapatával, ettől függetlenül érdekes tanulmányozni, hogy melyikük mivel tudja meglepni a másikat. Az UTE góllövő képességét egyértelműen növelte Csányi Karol érkezése. Erre szükség is lesz a Macik ellen, hiszen meccsenként fél góllal nem lehet mérkőzést nyerni, de egyelőre ennél is nagyobb feladatnak ígérkezik a megfelelő védelmi rendszer összerakása. Ha viszont ebben sikerülne előrébb lépni Szilassy Zoltánnak és csapatának, az egészen biztosan nem csak a Miskolc ellen kamatozna, de akár a szezon további részében is sikeres pályára állíthatná a klubot. Mindez persze egyáltalán nem lesz egyszerű a liga legjobb formában lévő csapata ellen. A Miskolc ugyanis nem csak vezeti a tabellát, de sorozatban ötödik győzelmét aratta vasárnap. Márpedig hatos győzelmi szériára eddig csak a Brassó, a DAB és maga a Miskolc volt képes, amit ha megismételne, joggal bizakodhatna az alapszakasz-győzelem megszerzésében.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Azért sikerült ilyen jó eredményeket elérnünk az elmúlt hetekben, mert a játékosok nagyon keményen beleálltak a játékba, betartották a taktikát, és ez a komoly munka hatékonysággal is párosult. Persze éppen a vasárnapi mérkőzés második fele kapcsán megfogalmaztam némi kritikát a csapat felé, mert akkor már nem azt játszottuk, amit nekünk kell, ami számunkra eredményes. A látszat ellenére az Újpest kemény ellenfél. Nagyon lényeges, hogy a nagyon hatékony támadó trióikat semlegesíteni tudjuk, ehhez koncentrált védekezésre lesz szükségünk. Meg kell szűrnünk a támadásaikat minél hamarabb, hogy a lehető legkevesebb lehetőségük adódjon a kapunk előtt. Elöl pedig adott a feladat a csatárainknak: a helyzeteinket be kell lőni. Ez persze egyszerűen hangzik, emögé azonban nagyon sok munkát kell tenni. Hatvan percen keresztül kell fegyelmezetten játszanunk, és akkor eredményesek lehetünk.

UTE–Miskolc 5-8

   

A Jegesmedvék egy gólokban, büntetéspercekben és kapusbakikban gazdag, Tapio-mesterhármast és majdnem 100 lövést hozó mérkőzésen nyertek a Megyeri úton. A 13 találat szezonbeli csúcsot jelent.

A mérkőzést aktívan kezdték a csapatok, az első gól is korán megszületett. Az 87. másodpercben egy miskolci ellentámadást Nagy Krisztián fejezett be góllal (0-1). Az újpestiek nem tétlenkedtek sokáig, a 3. perc végén Mihalík passzából Tapio talált be, így egyenlített az UTE (1-1). A gyors gólváltás után is bátran támadtak a felek, Gőz pedig szabálytalankodott Csányival, így emberelőnybe kerültek a hazaiak, melynek során hatalmasat hibázott Pleszkán. Az UTE kapusa, miután a miskolciak kiütötték a korongot a harmadukból, kiment a korongért a bedobóponthoz, hátrapasszolta a palánkhoz, ott viszont a miskolci Nagy Krisztián korcsolyázott el és behúzta az üres kapuba a pakkot (1-2). Az újpestiek küzdöttek az egyenlítésért, a 11. percben viszont felálltak a miskolciak, Dudas lövésébe Becze tette bele a botját, onnan pedig a kapuba került a korong (1-3). A 13. percben Popovics és Mihalík kölcsönösen szabálytalankodtak egymással, így 2 percig 4 a 4 ellen folyt a játék. A harmad vége felé haladva egyre inkább a miskolciak birtokolták többet a korongot, ennek eredményeképpen a 17. perc elején Nagy Krisztián passza után Dudas távoli lövése jutott túl Pleszkánon (1-4). Az UTE kapusa 34 másodperccel később kétperces büntetést kapott, csapata kivédekezte az emberhátrányt.

A második harmad elején küzdöttek az újpestiek a felzárkózásért, Csányi lövésénél kétszer is nagyot kellett védenie Duscheknek. A 29. percben
megszületett a mérkőzés második emberhátrányos gólja, Roczanov csapott le a korongra és sikeresen fejezte be szólóját (1-5). Fél perccel az ötödik miskolci gól után Lőrincz Andrej durván leütközte Metcalfe-ot, ami után tömegjelenet alakult ki. Az UTE játékosa 5+végleges fegyelmit kapott, míg Boyle 2+2 percet durva játékért. A 4 percnyi 4 a 4 elleni játék egy UTE-gólt hozott, Csányi lövése jutott túl Duscheken (2-5). Az újpestiek kivédekezték az egyperces emberhátrányt, majd Tapio emelte be a korongot a miskolci kapuba, miközben Reiter takarta a kilátást Duschek elől (3-5). A harmad utolsó perce nem a jégkorongról szólt, előbb Kiss Dániel kapott 2+10 perces büntetést, majd Durák is kiült mellé 2+10 percre, ekkor Kiss reklamált, amiért végleges fegyelmit kapott.

A záró játékrész elején az UTE kivédekezte a 64 másodperces kettős emberhátrányt és a 34 másodperces szimpla emberhátrányt, viszont a Miskolc annyira nyomott, hogy végül a 43. percben Dansereau betalált (3-6). Egy perccel később Gőz Balázs kapott kétperces büntetést bottal lökésért, addig reklamált, amíg végleges fegyelmit nem kapott. Az újpestiek kihasználták az emberelőnyt, addig járatták a korongot, míg Coleman belőtte a korongot a kapuba (4-6). Egy újabb percre rá Láda Balázs kiállítása nyomán emberelőnybe került az UTE, akárcsak az előző előnynél, most is addig járatták a pakkot, amíg gól nem született, Tapio bombázta be (5-6). Nem sokkal később egy páros kiállítás és Zalavári büntetése nyomán 4 a 3 ellen játszhattak a Jegesmedvék, ám az UTE hősiesen védekezett. A csapatok két és fél percig játszhattak 5 az 5 ellen, majd Metcalfe ült ki a büntetőpadra, az UTE nem használta ki az emberelőnyt. A lila-fehérek hajtottak az egyenlítésért, ám az 56. percben miskolci részről Hajós passzát Dansereau belőtte közelről (5-7). A legvégén emberelőnybe kerültek a vendégek, Dudas olyan gólt ragasztott az újpesti kapuba, hogy a korong beragadt a kapu karimája alá (5-8). A Miskolc 8-5-re nyert, így ötpontosra növelte előnyét a Dab.Doclerrel és az Érsekújvárral szemben.

Szilassy Zoltán (UTE): ”A tisztelet és az udvariasság megette ma ezt a meccset az 5 lőtt gólunk ellenére. A sok hiba nem fér bele, ennek lettünk ma áldozatai.”

Majoross Gergely (Miskolc): ”Elszenvedtük a győzelmet. Ezzel a mai illetve az utóbbi meccseken mutatott hozzáállással nem fogunk eljutni oda, ahová szeretnénk.”

MOL Liga, Megyeri út, 271 néző. Játékvezetők: Mayer, Haszonits, Vas, Székely.
Pleszkán: 86,9% (Szabó)
K
Duschek: 86,8% (Bálizs)
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Zalavári, Kiss D., Coleman, Turbucz, Csányi
2
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth A., Dansereau
Garbacz, Sommer, Virág Cs., Tóth G., Gágyor
3
Vojtkó, Dósa, Popovics, Nagy, Láda B.
Lőrincz, Reiter, Dömötör, Pichler
4
Szilágyi, Láda P., Roczanov, Miskolczi, Fliszár
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Majoross Gergely, Eerme Mart
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:27 MIS Nagy Popovics Láda B.
1-1 03:00 UTE Tapio Mihálik
1-2 04:00 MIS SH Nagy
1-3 10:18 MIS Becze Dudas Metcalfe
1-4 16:02 MIS Dudas Nagy Popovics
1-5 28:07 MIS SH Roczanov
2-5 32:09 UTE Csányi Mihálik
3-5 34:16 UTE Tapio Reiter Elomo
3-6 42:49 MIS Dansereau Dudas Sagert
4-6 45:13 UTE PP Coleman Mihálik Elomo
5-6 47:38 UTE PP Tapio Mihálik Elomo
5-7 55:59 MIS Dansereau Hajós Tóth A.
5-8 59:18 MIS PP Dudas Metcalfe Sagert
38 Kapura lövések száma 60
81 Kiállításpercek 48

Az UTE–Miskolc galériája

   

Az UTE–Miskolc videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Összes (252)

Utolsó hozzászólások

 1. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #247
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  @dawson: az a baj, hogy kolumbo kezdte a pesti csarnokozast :)

  nincs mar erom mindenre reagalni, de nem toled kertem elnezest, hanem aleszcuzamen mindenkitol aki olvassa, hogy unalmaban egesz nap osztottam az eszt a trollkodas hogyanjairol, egy olyan topik alatt amihez semmi kozom ;)

 2. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #248
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  @Pityinger: marcziskate.hu, szerintem

 3. moszkvicsslusszkulcs
    #249
  moszkvicsslusszkulcs,   

  Na, köszi a videjót!!
  Érzelem dús meccs volt!! Az mondjuk nem baj, hogy Dusi pont a lilák ellen fogott ki xar napot.
  Jó volt látni 8 miskolci gólt.

 4. tizhuszonharom
    #250
  tizhuszonharom,   

  Hááát... Egyik védelem sem lehet büszke magára, még ha most jól is jöttünk ki ebből a szituból...

 5. uteapu
    #251
  uteapu,   

  Ettől a mérkőzéstől függetlenül, mindig "kedveltem" azokat a sporikat, akik, az itt is látható módon viselkednek. A feszült, kiállított játékost hosszan, nagy figyelemmel kísérik és szinte várják, hogy okot adjanak a fegyelmire. Az rendben, hogy a szabálynak megfelelően járnak el de itt mindkét oldalra nézve (Kiss,Gőz) a pitiáner kivagyiság kerekedett felül.

 6. DominiKing
    #252
  DominiKing,   

  Kicsit sárga kicsit savanyú (ami szerintem már nem teljesen igaz), de a miénk.
  Hajrá Magyar Hoki!

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk