A Ferencvárosnak közelítenie kell az UTE-hoz

   

Ráadásul a zöld-fehérek mindezt a Megyeri úton tehetik, ahol keddi ellenfelük az a Brassó lesz, amely az élboly felé igyekszik.

Az előjelek szerint a MOL Liga keddi teljes fordulója legnagyobb meccsének a két csapat Megyeri úti összecsapása ígérkezik, ahova a Fradi pályaválasztóként, a Brassó vendégként érkezik. A legfontosabb gyakorlati tudnivalókat a mérkőzés rendezésével kapcsolatban itt már összefoglaltuk, röviden annyit ismételnénk el belőle, hogy a pesterzsébeti jégcsarnok műszaki problémái miatt a helyszín átkerült a Megyeri útra, a kezdőbedobást pedig jóval korábban, délután négy órakor végzik majd el.

Orban Gy Szakacs F FTC 2014_15

Orbán György és Szakács Ferenc FTC-edzők. Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ezek a változások természetesen a Ferencvárost sújtják jobban, hiszen így kényszerűségből oda a hazai pálya, azzal vigasztalhatják magukat, hogy bár idén nekik sem termett túl sok babér az UTE otthonában, jelen pillanatban a Megyeri úti csarnok az egyetlen helyszín a ligában, amely hiteles jegyzőkönyvvel tudja alátámasztani, hogy Jerry Andersson csapata vendégként is legyőzhető rendes játékidőben.

A brassóiak idegenbeli mérlege egészen fantasztikus, idei első és eddigi egyetlen nullapontos meccsüket az UTE ellen szenvedték el, még december 8-án, minden más alkalommal legalább egy pontra jók voltak Mihályék. Ezek után nem is meglepő, ha ebben a mutatóban vezetik is a tabellát. Különösen fontos lehet majd ez a tudás a rájátszás idején, de ne szaladjunk ennyire előre. Egyelőre ugyanis a Brassó negyedik helyét senki nem veszélyezteti, ők maguk azonban minden bizonnyal szeretnének ennél is előrébb végezni. Ehhez nem is hiányzik sok nekik, hiszen a második és harmadik helyen álló Érsekújvár és DAB előnye mindössze három pont, a felvidékiek ráadásul egy meccsel többet játszottak. A Ferencvárosnak azonban még sokkal fontosabb lenne minél több pont megszerzése, hiszen a rájátszást érő hatodik helytől 5 pont választja el a csapatot. Az UTE-nak 32, a Fradinak 28 pontja van, de miután a lilák egymás elleni eredményben jobbak, így a pontazonosság nekik kedvez.

Hétfőn a Csíkszereda egy pontot tudott faragni a hátrányból, amennyiben büntetőkkel kapott ki a liláktól. Ez több, mint a semmi, de sokat nem igazán segített Szakács Ferenc csapatán. Ha viszont a négy első csapat valamelyikének a skalpját sikerülne begyűjteni, máris sokkal közelebb kerülnének a céljaikhoz a zöldek. Akik eddig Brassóban csak megszorongatni tudták keddi ellenfelüket (2-1 és 6-4 arányban), hazai pályán pedig egyszer büntetőkkel nyertek, egyszer viszont nagyon simán kikaptak (4-3 és 0-5). Ez utóbbi meccsen is kiegyenlített volt a játék képe, fejben azonban a Brassó sokkal összeszedettebb volt, ami a helyzetkihasználásban és az emberelőnyök megjátszásában mutatkozott meg. Most a Fradinak egy nappal több állt rendelkezésre a pihenésre, hiszen utoljára január 3-án kaptak ki egy hajszállal (3-4) Debrecenben, míg a Brassó egy nappal később szintén egy hajszállal, de győzött (2-1) ugyanott.

Ferencváros–Brassó 1-7

   

A Fradi nem tudott közelebb kerülni az UTE-hez, mert a Brassó sokkal jobb volt nála.

A mérkőzést a ferencvárosiak kezdték aktívabban, a 2. perc végén Zsók Levente kilőtte a korongot, így emberelőnybe került az FTC, melynek során egyetlen komolyabb kapura lövést jegyezhettek fel. A kiegészülés után is a zöld-fehérek játszottak aktívabban, ami a 6. percben góllá érett, Kiss Ákos lőtte be a korongot Polc kapujába (1-0). A 11. percben Filip akasztotta a kiugró Novákot, a játékvezetők mégsem büntetőt, hanem kiállítást ítéltek. Az FTC rosszul játszott az emberelőnyben, Petres egyszer kiugrott, Marton védte a szólót. A kiegészülés után nem sokkal Fodor rálőtte a korongot a palánkra, az onnan visszaérkező korongot pedig Saluga lőtte be közelről, éles szögből (1-1). Az egyenlítés után a brassóiak támadtak többet, a 17. percben pedig Géczi büntetése nyomán emberelőnybe kerültek, ám nem használták ki.

A második harmadot a Brassó kezdte aktívabban, Fodor Csanádot akadályozta Pál Zoltán, így 5 a 4 ellen játszhatott. A vendégek éltek a lehetőséggel, addig járatták a korongot, amíg Virág Csanád üresen maradt a kapu előtt, aki betalált (1-2). A gól jót tett a mérkőzésnek, sárga-kékek hajtottak az előnyük növeléséért, a zöld-fehérek pedig az egyenlítésért. A nyílt sisakos küzdelemből a vendégek jöttek ki jobban, Fodor Csanád addig cselezett, amíg fonákkal bevágta a korongot (1-3). A harmadik brassói gól után csökkent a mérkőzés irama, a játékrész végén viszont kiküldték János Imrét, így a harmad utolsó két percét emberelőnyben tölthette az FTC, nyomtak a zöld-fehérek, mindhiába.

A záró húsz perc elején mindkét csapatnak megvoltak a maga helyzetei, végül a brassóiak találtak be, miután Petres Tivadar lecsapott egy eladott korongra (1-4). Két és fél perccel később Mihály Árpád használta ki azt, hogy Marton nem látta, hová került a pakk egy védése után, így közelről belőtte azt (1-5). A harmad felénél kiállították Hegyi Ádámot bottal akasztásért, az emberelőnyt 11 másodperc alatt kihasználta a Brassó Filip révén (1-6). Az FTC becsületére szóljon, ötgólos hátrányban is küzdött a felzárkózásért. Az 55. percben Kiss Gábor kiállítását Molnár Zsolt kijátszott góljával egy perc alatt kihasználták a vendégek (1-7). A véghajrában a ferencvárosiak emberelőnyben játszhattak, felálltak, de semmi nem jött össze nekik, sőt elcserélték magukat és emberhátrányba kerültek. A Brassó 7-1-re nyert, így átmenetileg pontszámban beérte a Dab.Doclert és az Érsekújvárt.

Mi jobban szeretnénk a rájátszásba kerülni, mint a játékosok

   

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): Ennyi egyéni hibával egyszerűen nem lehet hokizni. Amíg mi jobban szeretnénk a rájátszásba kerülni, mint a játékosok, addig nem tudok miről beszélni.

Hakan Nygren (edző, Brassó): Az első harmadban a Ferencváros jobban játszott, mint mi, motiváltabbak voltak, de a vége felé már mi is kezdtünk feljönni, egyre jobbak lettünk. A második harmadtól kezdve már nem volt kérdés, hamar vége lett a mérkőzésnek. Teljesen kontrolláltuk a meccset, ellenfelünknek csak néhány helyzete volt. Aztán mikor már körülbelül hármat lőttünk nekik, kicsit úgy tűnt, feladták. Ez egy nehéz időszak az FTC-nek, mi viszont jó formában vagyunk, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

Erste Liga, Megyeri út, 123 néző. Játékvezetők: Halassy, Juhász, Pálkövi, Soltész.
Marton: 82,1% (Budai)
K
Polc: 97,4% (Fülöp)
Moravec, Guren, Dubek, Novák, Kiss Á.
1
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
Lencsés, Lévai, Németh, Farkas, Papp
2
János, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
Hegyi, Cerny, Galló, Kiss G., Rafaj
3
Imecs, Nagy, Antal, Zsók, Petres
Géczi, Mach, Hardi, Pál, Revák
4
Bálint, Márton, Mátyás
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Andersson Jerry Bjorn, Nygren Hakan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:19 FTC Kiss Á. Moravec Novák
1-1 13:11 BRA Saluga Fodor Klouda
1-2 24:51 BRA PP Virág Mihály Molnár
1-3 31:01 BRA Fodor Klouda Saluga
1-4 44:03 BRA Petres Bálint
1-5 46:25 BRA Mihály Virág
1-6 50:02 BRA PP Filip Klouda Zsók
1-7 54:02 BRA PP Molnár Mihály Virág
38 Kapura lövések száma 39
10 Kiállításpercek 8

Az FTC–Brassó képei

   

Az FTC–Brassó összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum