Oroszország és Szlovákia bejutott az elődöntőbe

   

Az oroszok az amerikaiakat, a szlovákok pedig a cseheket győzték le. Kiestek a címvédő finnek, a kanadaiak nyolcat lőttek a dánoknak.

A junior világbajnokság első negyeddöntőjében Oroszország az Egyesült Államok ellen lépett jégre. A 3. percben az oroszok Ivan Barbasov kettős emberelőnyben szerzett találatával megszerezték a vezetést, a harmad vége felé pedig Alekszandr Sarov kétgólosra növelte az előnyt. A második játékrészben Anthony DeAngelo szépített, a záró húsz percben pedig kemény rohamot indítottak az amerikaiak. A harmadik harmadban 20-5-re nyerték a kapura lövési mutatót, hiába, az oroszok kihasználták egyetlen emberelőnyüket, az észak-amerikaiak pedig a kettős emberelőnyt sem tudták kihasználni. Oroszország 3-2-re nyert, így a 2014-es vb után újra a negyeddöntőben verte ki az Egyesült Államokat.

Az észak-európai rangadón az emberelőnyös játék döntött. A gól nélküli első harmad után a 22. percben hiába szerezte meg Juuso Ikonen révén Finnország a vezetést, Svédország kettős emberelőnybe került és gólt szerzett az 5 a 3 és az 5 a 4 elleni játék során is, így fordított. A 29. percben Adam Brodecki góljával már 2 góllal vezetettek a svédek, a játékrész végére viszont egyenlítettek a finnek. A záró húsz percet kettős emberelőnyben kezdte Svédország, Adrian Kempe pedig újra a háromkoronásokat juttatta vezetéshez. A folytatásban két újabb gólt szereztek a svédek, így 6-3-ra nyertek, ezzel eldőlt, Finnország nem védi meg világbajnoki címét.

Csehország a 2005-ös bronzérem óta nem tud a legjobb négy közé jutni. Most sem sikerült, Szlovákia 3-0-ra legyőzte a cseheket, Denis Godla 34 védéssel járult hozzá északi szomszédunk sikeréhez. Csehország 5 emberelőnyt hagyott kihasználatlanul.

Kanada átgázolt Dánián. A vb házigazdája 8-0-ra nyert, Curtis Lazar 2+1, Connor McDavid 1+2 ponttal, míg Zachary Fucale 14 védéssel járult hozzá a kanadai sikerhez.

Mindeközben lejátszották az első mérkőzést a kiesés elkerüléséért. Svájc 5-2-es győzelmet aratott a Pat Cortina által vezetett Németország ellen, Denis Malgin három gólpasszt osztott ki, Noah Rod 2+1 ponttal zárt.

Az összes mérkőzés gól-összefoglalóját megtekinthetik ide kattintva.

Január 3-án, szombaton a kiesés elkerüléséért Svájc?Németország, míg vasárnap az elődöntőben Svédország?Oroszország, Kanada?Szlovákia mérkőzést rendeznek a junior vb-n.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum