Szlovákia legyőzte Finnországot

 

A junior vb címvédője több mint háromszor annyit lőtt kapura, mégis vereséget szenvedett.

Az A csoportban a 2014-es világbajnok Finnország a pénteken Kanadától 8-0-s vereséget szenvedő Szlovákia ellen lépett jégre. A finnek hiába nyerték meg 38-12-re a kapura lövési mutatót, Denis Godla mindösszesen 1 gólt kapott, míg az északiaknál Juuse Saros kapujába kétszer is betaláltak a szlovákok így 2-1-re nyertek. Finnország 2 mérkőzés után 1 ponttal áll.

A másik montreali mérkőzésen Kanada 12733 néző előtt 4-0-s győzelmet aratott a Pat Cortina által irányított Németország ellen. A hazaiak kapujában Eric Comrie mind a 17 német lövést védte, így második mérkőzését is kapott gól nélkül zárta.

A torontói B csoportban megrendezett skandináv rangadón Svédország már az első harmad után 3-0-ra vezetett Dánia ellen, miután George Sörensen 9 lövésből csak 6-ot védett. A mérkőzést végül 5-1-re nyerték a háromkoronások, a dánok nem tudták megismételni oroszok elleni bravúros pontszerzésüket.

Svájc a második harmadban lelépte Csehországot. Az első játékrész 2-2 gólja után a második húsz percben 3 találatot szereztek a svájciak, míg a csehek a folytatásban gólképtelenek maradtak. Svájc 5-2-re nyert, legjobb játékosának pedig azt a Kevin Fialát választották, aki cseh felmenőkkel rendelkezik.

Az összes mérkőzés gól-összefoglalóját megtekinthetik ide kattintva.

Vasárnap Svájc?Oroszország és Egyesült Államok?Németország mérkőzést rendeznek.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS