Ki lesz a listavezető péntek este?

   

Nagyon jó dolguk van a miskolci szurkolóknak a téli szünetben, december 21. és január 4. között sorozatban ötször játszanak otthon a Jegesmedvék. A sorban másodikként az Acélbikák érkeznek a Népkertbe.

Nem jellemző, hogy a Dunaújvárost nagyon megvernék a MOL Ligában. Az egyetlen kivétel ebben a szezonban Miskolcon történt, ahol hatgólos vereséget szenvedtek Don MacLean tanítványai. Ekkora vagy ennél nagyobb vereség a Dab.Docler MOL ligás történetében mindössze kettő akad, mégpedig mindkettő a nemzetközi bajnokság első kiírásában. 2008 október 3-án hazai jégen az NZ Stars verte 6-0-ra Azariékat, 2009. január 9-én pedig a kiírás legelső bajnoka, a Mihály Árpáddal, Martin Salugával megerősített HC Csíkszereda győzött 12-3-ra a piros-fehérek ellen. Szokatlanul nagy ruhát kapott tehát a csapat Miskolcon novemberben.

A Miskolc erre a szezonra a MOL Liga egyik legnagyobb esélyesévé lépett elő. Jól sikerültek az igazolások, Majoross Gergely csapata ellenállhatatlan erővel rohamozza az ellenfelek kapuját, és a meccsek végére általában fel is őröli ellenállásukat. Ezek mellett a legtöbb statisztikai mutatóban szerepelnek miskolciak az élcsoportban. Becze a kanadai táblázaton 4., Dansereau a gólvágók között 2., Boyle a +/- mutatót illetően 2. a rangsorban. Az öt légiós és az ugyancsak kanadai születésű Metcalfe mellett Becze is szereti a fizikai hokit, így az első két sorban hemzsegnek azok a játékosok, akik a meccs végére az utolsó erőtartalékokat is kifacsarják az ellenfélből, miközben egyébként minden miskolci sor játékát élmény nézni a semleges szurkolónak.

Ha tehát szeretne javítani a Dab.Docler, akkor nem lesz könnyű dolga. Annál is inkább, mert az észak-amerikai stílust ugyancsak kedvelő Pavuk sérülés miatt nem állhat Don MacLean rendelkezésére. A Dab.Docler az Érsekújvár elleni hazai vereséggel ment karácsonyozni, és ezzel időlegesen átadta az első helyet a felvidéki csapatnak. A vezető hármast – Érsekújvár, Miskolc, Dab.Docler – jelenleg egyetlen pont választja el egymástól, és a Dunaújváros egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál. Mivel pénteken az Érsekújvár szabadnapos, így az már bizonyos, hogy a Miskolc vagy a Dab.Docler át fogja venni a vezetést.

1121misdab03

Fotó: Bán Olivér

“Talán a Debrecen ellen sikerült a legjobban megvalósítani azt a játékot, amit én elképzeltem – mondta a csapathonlapnak Majoross Gergely. – Nagyon fegyelmezetten, okosan játszottunk, magas energiaszinten pörögtünk végig a 60 perc során, és kevés lehetőséget biztosítottunk az ellenfélnek a kibontakozásra. Elől pedig a korábban sokszor látott hatékonysággal tudtuk kihasználni a helyzeteinket, ami lehetett volna még jobb, ha a kapusuk nem véd olyan jól. A Dunaújváros ellen novemberben egy nagyon szélsőséges mérkőzést játszotttunk. Ők nem voltak jó passzban, mi pedig nekik estünk, és nagyon jó ütemben lőttük a gólokat. A Dunaújváros tele van jó egyéniségekkel, valóban nagyon jól felkészített csapat, így kemény mérkőzésre számítok. Nekünk azonban most is saját magunkkal kell foglalkoznunk, ugyanolyan okosan, fegyelmezetten kell játszanunk, mint novemberben, vagy éppen múlt vasárnap, és akkor eredményesek lehetünk.”

“Nyilvánvalóan vissza szeretnénk adni a méretes zakót, amit legutóbb Miskolcon kaptunk – mondta Don MacLean. – Igazi észak-amerikai stílust képviselő csapattal kell felvennünk a versenyt, így fel kell készülnünk, hogy komoly nyomás alá helyeznek majd minket a kezdetektől. Gyors és főleg jó döntéseket kell majd hozniuk a srácoknak a jégen, és természetesen a helyzetkihasználás létfontosságú lesz, mert az egyik legjobb védelem ellen kell majd menniük a csatárainknak. Pavuk Attila kiesése nem könnyíti meg a helyzetünket, ugyanakkor remélem, hogy az emiatt több jégidőt és bizalmat kapó játékosok felnőnek majd a feladathoz. Mindenkinek száztíz százalékon kell pörögnie, folyamatosan koncentrálva, kőkeményen kell játszanunk ahhoz, hogy otthon tudjuk legyőzni a sárga-feketéket.”

Miskolc–Dab.Docler 4-1

   

A dunaújvárosiakat hiába tartotta sokáig mérkőzésben Janis Kalnins, meddő támadójátékuk vereséget eredményezett. A Miskolc átvette a vezetést a MOL Ligában.

A mérkőzés komoly iramban kezdődött, főleg a miskolciaknak akadtak helyzeteik. Az 5. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, az elején járatták a korongot, aztán viszont nem tudtak tartósan felállni. A harmad közepén csapkodóbbá vált a játék, felváltva támadtak, de komolyabb helyzetig egyik fél sem jutott el. A 12. percben viszont nyomott a Dab.Docler, Bálizs bemutatott egy nagy bravúrt, majd Dudas ült ki a büntetőpadra. A dunaújvárosiak felálltak 5 a 4 ellen, eredménytelenül. A 15. percben teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Miskolc, Láda Balázs a palánk mellől kapura emelte a korongot, Kalnins elől takarták a kilátást, a dunaújvárosi kapus válla felett pedig behullott a kapuba a korong (1-0). A harmad hajrájában próbáltak egyenlíteni a vendégek, de nem született gól.

A második játékrész olyan tempóban folytatódott, amilyenben az első véget ért. A 25. percben Sagert ráütött a kiugró Mestyánra, a játékvezető ezért kiállította. A dunaújvárosiak jól járatták a korongot emberelőnyben, egészen addig, amíg Szappanos üresen nem maradt, aki egyenlített (1-1). Nem sokkal később a Jegesmedvék 2 az 1 ellen támadhattak, de Dansereau passzát Tóth Adrián nem tudta kapura tenni. A folytatásban is nyílt küzdelem zajlott, a csapatok oda-vissza támadtak, viszont ritkán jutottak el ziccerig, ha igen, akkor a kapusok bravúrral védtek. Egészen a 36. percig, amikor Metcalfe közelről beemelte a korongot a keresztvas alá, miközben a tehetetlen Kalnins feküldt (2-1). A 37. perctől egyre kevésbé volt a jégkorongé a főszerep. Egy késleltetett miskolci kiállítás során betaláltak a dunaújvárosiak, viszont a játékvezető közbesípolt, mielőtt bejutott volna a kapuba a korong. Gőz magas bottal való játékért megkapta a 2 perces büntetését, míg Galanisz addig reklamált, hogy 10 perces fegyelmit kapott. 38 másodperccel később Martine odaütött a korongot birtokló Bálizsnak, ezért felborította Dudas, mindketten kiültek a büntetőpadra 2-2 percre.

A záró húsz perc elején a Miskolc nyomott, Kalnins remekül védett, a kezdeti presszió után viszont újra oda-vissza játék zajlott a két kapu között. Az 50. percben megszületett a harmad első találata, Jesse Dudas hatalmas bombagólt lőtt a kék vonalról (3-1). A dunaújvárosiak próbáltak szépíteni, eredménytelenül, többek között Szappanos kihagyott egy szólót. Az 54. percben komoly lehetőség adódott a vendégeknek Tóth Adrián kiállítása nyomán, a miskolciak viszont remekül ölték az emberhátrányt. Két perccel a vége előtt Kalnins lekorcsolyázott, ám Dansereau betalált az üres kapuba (4-1). A Miskolci Jegesmedvék 4-1-re nyert, így jelenleg vezetik a MOL Ligát.

Majoross Gergely, vezetőedző, Miskolc: “Rangadót nyerni mindig nagy fegyvertény. Voltak fordulópontok, amikor a vendégek is betalálhattak volna, de Bálizs remekül védett. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ezeket jó arányban használtuk ki, közben pedig egy gólon tartottuk a kitűnő csatárokkal rendelkező Dab-ot. Úgy gondolom mindent összevetve megérdemelten győztünk.”

Donald MacLean, vezetőedző, Dab.Docler: “Nagy csalódás számomra ez a mérkőzés. Lassan játszottunk, nem tudtunk kellően felpörögni. A Miskolc keményebben és jobban játszott.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1314 néző. Játékvezetők: Beniac, Bachurik, Kis-király, Muzsik.
Bálizs: 96,3% (Duschek)
K
Kalnins: 90,0% (Sevela)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Berlisk, Martine, Galanisz, Azari, Szappanos
Gőz, Dósa, Hajós, Tóth, Dansereau
2
Pozsgai, Hüffner, Eskelinen, Somogyi, Gröschl
Sagert, Budai, Nagy K., Láda B., Miskolczi
3
Nagy R., Mestyán, Szepessy M., Papp, Peterdi
Láda P., Fliszár, Popovics, Roczanov, Szilágyi
4
Hruby, Magosi, Léránt, Erdélyi
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Donald MacLean
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:28 MIS Láda B.
1-1 25:51 DAB PP Szappanos Galanisz
2-1 35:15 MIS Metcalfe Cohen Boyle
3-1 49:06 MIS Dudas Boyle Becze
4-1 59:22 MIS EN Dansereau
30 Kapura lövések száma 27
10 Kiállításpercek 14

A Miskolc–DAB képes összefoglalója

   

A Miskolc–DAB góljai

   

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum