Már csak a Znojmo skalpja hiányzik

   

Egyetlen trófea hiányzik az idényben a Fehérvár gyűjteményéből. Vasárnap Znojmóban azt is megszerezhetik Banhamék.

Két 5-4-es znojmói győzelem a mérlege az eddigi két cseh-magyar csatának az EBEL-ben. Csehországban rendes játékidőben, Fehérváron túlórában nyert a Znojmo. Kettejük párharca mostanra a forduló rangadója címet érdemelte ki, ez lesz a vasárnap legerősebb párosítása, csak itt játszik egymással két, felsőházi pozíciót elfoglaló csapat.

A Fehérvár legutóbbi szárnyalása után jelenleg a 3. helyen áll a bajnoki táblázaton. A legutóbbi 7 meccsből 6 győzelem, jelenleg egy hármas győzelmi sorozat áll a fehérvári vitézek neve mellett. A jó szereplés egyben azt is jelenti, hogy hosszú idő után sikerült pozitívba fordítani a gólkülönbséget is, a 96 kapott gól mellé 98 lőtt gól tartozik. Bár három meccsből merész dolog tendenciákra következtetni, mégis úgy tűnik, Engstrand kapus leigazolása meghozhatja a hátsó alakzatok kívánt stabilitását. Eddig mindhárom meccsén győztes csapatban léphetett jégre, vele mindig 4 gólt ütött a Fehérvár, és a kapott gólok száma folyamatosan csökkent, az első alkalommal kapott 3 gólt 2, majd legutóbb már csak 1 gól követte.

SAE_5840

Természetesen adja magát a sorminta következő eleme, 4-0 a Fehérvár javára, és ezzel az eredménnyel alighanem minden olvasónk kapásból elégedett lenne. Sajnos a feladat nem ilyen egyszerű. Bár a Znojmo legutóbbi 3 meccsét elbukta, mégis a liga egyik legerősebb csatársorát küldi csatába meccsről meccsre, eddig már 103 gólt rámoltak be játékosai az ellenfelek hálójába. Ugyanakkor négymeccses vereségszériában van a cseh csapat, először otthon kapott ki az utolsó Olimpija Ljubljanától, majd a Dornbirn és az Innsbruck verte a cseheket túrájukon, végül egy újabb hazai vereség, a vezető Salzburg ellen következett. Ezt a sorozatot jó lenne, ha folytatnák a znojmóiak, persze, ehhez egy másiknakl vége kell szakadjon. Ugyanis a legutóbbi 4 Fehérvár–Znojmo meccset a csehek nyerték, mindannyiszor egy gól különbséggel.

“Az első két Znojmo elleni meccsünket szorosan bár, de elvesztettük – értékelt Rob Pallin. – A cseheknek rendkívül tehetséges és remekül korcsolyázó csapatuk van. Mi viszont a játéksebességben és a fizikai játékban vagyunk erősek. Nem csodálkoznék, ha megint egyetlen gól döntene valamelyik csapat javára. Minden egyes hiba döntőnek bizonyulhat később. Különösen a kiállításokra kell odafigyelnünk, mivel a Znojmo használja ki a legjobban az emberelőnyöket.”

Mindenesetre a cseheknél hiányozni fog Jiri Beroun, aki hárommeccses eltiltást kapott az EBEL DOPS-tól. Beroun a Salzburg elleni meccsen lökte hátulról ellenfelét, aki meg is sérült az esetnél. Mint a DOPS megállapította, Beroun hosszabb nekifutás után követte el szabálytalan akcióját, amely egyértelműen ellenfele hátát érte. A történteket az alábbi videón meg is nézhetik nyájas olvasóink.

Znojmo–Fehérvár 3-2

   

Továbbra sem megy a cseh csapat ellen a Volánnak, hiába vezetett két perc után 2-0-ra, hiába dolgozott ki rengeteg helyzetet a második és harmadik harmadban, a fantasztikus formában védő Holt kapus megtörte a magyar csapat sikerszériáját.

Úgy kezdett a Fehérvár, ahogy nem szokott, az EBEL kanadai táblázatának negyedik helyét elfoglaló Jeff LoVecchio már a 63. másodpercben betalált (0-1), ráadásul Benk András egy percen belül duplázott (0-2), így Jiri Reznar vezetőedző két percet sem tudott várni azzal, hogy kikérje az idejét. LoVecchio egy hónappal ezelőtt kétszer is betalált a cseh csapatnak, míg Benk Andrásnak ez volt a második gólja. Az elsőt a Dornbirn elleni, idegenben hosszabbításban megnyert meccsen szerezte, ez is nagyon fontos találat volt, ami után a három lövésből két gólt kapó Patrik Nechvatalt Chris Holt váltotta a hazaiak kapujában. Visszatérve az időkérésre, az jót tett a csapatnak, amely a harmad hátralévő rendszerben dominálta a játékot, Engstrand eszén azonban nem tudtak túljárni, így 2-0-s vendégelőnnyel következett az első szünet. Bánkódni egyedül a két kimaradt előny miatt lehetett valamelyest, cserébe viszont kettőt ki is védekezett a csapat.

znoavs
Fotó: Soós Attila (www.albavolanhockey.hu)

A második harmadra átvette az irányítást a Fehérvár, többet lőtt kapura ebben a periódusban ellenfelénél a Fehérvár, ezekből azonban nem született gól. Sőt, bár a 33. perc legvégén emberelőnybe kerültek a vendégek, Patrik Novak, a hazaiak 22 éves csatára meglépett egy koronggal és emberhátrányban hozta fel egy gólra csapatát (1-2). Akárcsak Benknek, Novaknak is ez volt szezonbeli második gólja, nagy kár volt ezért a fegyelmezetlenségért. Annál is inkább, mert nem csak a szokásosan erős középső, de a közel ilyen sikeres harmadik harmad is elmaradt. A 42. percben ugyanis a szezonban még góltalan hátvéd Nemcik kiegyenlített (2-2), majd az 51-ben a csehek legponterősebb játékosa, Pucher a vezetést is megszerezte a Znojmónak (3-2).

A hajrában mindent megpróbált a Fehérvár, ami fegyelmezett játékkal is párosult, így a hátrányokat elkerültük, sőt az 56. percben emberelőnybe került a magyar csapat. Beszorult a Znojmo, egy alkalommal a bárdját elhagyó Holt hatalmas bravúrral védett és kétszer is kapuvasat ütött a Volán. Az emberelőny lejárta után is egykapuztak a vendégek, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, így valamivel több, mint egy perccel a vége előtt Pallin mesternek nem maradt más választása, és lehozta kapusát. Ez sem segített azonban a Fehérváron, nyeretlenek maradtak a Znojmo ellen.

EBEL, 3027 néző. Játékvezetők: Gebei, Loicht, Nagy.
Nechvátal: 33,3% (Holt: 100%)
K
Engstrand: 91,9% (Rajna)
Boruta, Klimicek, Novak, Seda, Havlik
1
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
Stach, Nemcik, Tomas, Bartos, Rehus
2
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Marino
Pavlikovsky, Baca, Podesva, Pucher
3
Orbán, Hetényi P., Benk, Sikorcin, Kóger
Jass, Grof, Spacek, Fiala, Cip
4
Varga, Reiter, Németh, Nemes, Magosi
Jiri Reznar, Rostislav Docekal
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:03 FHA LoVecchio
0-2 01:57 FHA Benk Sikorcin Hetényi P.
1-2 33:21 ZNO SH Novak Seda
2-2 41:26 ZNO Tomas Nemcik
3-2 50:35 ZNO Pucher Havlik Podesva
37 Kapura lövések száma 36
12 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum