MOL ligás döntő a Román Kupában

 

A vártnál talán szorosabb meccsen nyert a HSC Csíkszereda a Progym ellen, és a vártnál talán könnyebben nyert a Brassó a Steaua ellen. A két MOL ligás csapat jutott be a Román Kupa döntőjébe.

A délutáni mérkőzésen bántóan kevés néző előtt Vitalij Kiricsenko szerzett vezetést a Progymnek, de még abban a percben egyenlített a meccs legjobbja, Salonen. Innentől zsinórban még négy csíki találat esett, ezek közül a finn légiós kettőt vállalt magára, egynél, Molnár Zsomborénál pedig asszisztált. Az ötödik csíki találat Bíró Gergő nevéhez fűződik. A 38. percben ismét Kiricsenko talált be gyergyói részről, és ezzel ki is alakult az 5-2-es végeredmény, az utolsó harmadban már nem esett újabb gól.

Az esti meccsen a Brassó a bajnokság jelenlegi legjobbja, az alapszakasz-győztes és a középszakaszt óriási fölénnyel vezető Steaua ellen lépett jégre. Bár a bakák már megviccelték az alapszakaszban a bajnoki címvédőt, ezúttal esélyük sem volt. Mintha a Brassóból minden kijött volna, amit a bajnoki meccseken nem mutatott meg magából. Bár a Steaua szerzett vezetést, még az első harmadban fordított a Brassó, és onnantól már nem is tudta utolérni Jerry Andersson tanítványait a bukaresti katonacsapat. A vége 8-3 lett. A Brassóban Filip és Saluga duplázott, rajtuk kívül Mihály, Obsut, Klouda és Zsók szerzett még gólt. A bakák góljait Constantin, Marcus és Zabludovszkij szerezték. A vasárnapi bronzmeccsen tehát a Progym a Steauával, a Brassó pedig a HSC Csíkszeredával csap össze, remélhetőleg az eddigieknél nagyobb érdeklődés mellett.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum