Egerben megnőtt a jégpálya, újraindul a jégkorong

   

Többszörös halasztás után szerda délután megnyílit a jégpálya Egerben, amelyet idén új helyen, az Érsekkertben, a salakos focipályán állítanak fel. Az Egri Vitézek is újult erővel vetik magukat a munkába.

Újdonság, hogy a korábbinál jóval nagyobb, 26×45 méteres jégfelület várja a korcsolyázni vágyókat. Ezzel az egri pálya lesz a kispályák között a legnagyobb. A tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét sátras fedést kap a pálya, így esőben, szélben is kellemes körülmények között lehet korcsolyázni, jégkorongozni

Többször írtunk már az egri jégpálya hányatott sorsáról. A városban korábban már volt egy műjégpálya, amely fokozatosan szabványméretűvé nőtt. Ezt egy meg nem valósult projekt miatt 4,5 éve bezárták, elemei szétszedve pihentek a város egyik sporttelepén. Az elmúlt két évben aztán egy vállalkozó segítségével működött egy 600 négyzetméteres pálya, amely az első évben nyitott, a második évben viszont sátras fedésű volt. Az első év 9600 látogatója után az előző jeges idényben már 21 600-an vették igénybe. Ezt látva tárgyalások kezdődtek a város vagyonkezelő cégének tulajdonában álló, évek óta porosodó, 28×56 méteres, tehát szabványméretű mobil jégpálya megvásárlásáról. Ennek elemeiből épült meg a most megnyitó pálya, amelyet ? mint az a jégen és a sátorban látható reklámokból is kiderül ? sokan támogattak.

eger jegpalya 2014

A hosszú használaton kívüli tárolás azonban meglátszott az eszközökön. A hűtőberendezés a rendszeres szerviznek és karbantartásnak köszönhetően rendben működött, azonban a csövek, a palánk komoly javításra szorult, mindez hátráltatta a megnyitást. Mostanra azonban minden akadály elhárult, és a tervek szerint február végéig, illetve magas látogatottság és megfelelő időjárás esetén március elejéig is várja a pálya a korcsolyázni, jégkorongozni vágyókat.

A létesítmény hétfőtől csütörtökig 8?20 óráig, pénteken 8?21 óráig, szombaton és vasárnap 9?21 óráig tart nyitva. Jégfelújítás 3 óránként lesz, a rendelkezésre álló nagy méretű rolbával. A jegyárak: gyermek 400, diák és nyugdíjas 650, felnőtt 850 forint. Iskolai csoportoknak hétköznap 250 forint a belépő, ezt az önkormányzat kiegészíti 400 forinttal. A pályát csapatok és cégek is kibérelhetik.

A pálya megnyitásával remélhetőleg ismét új lendületet vesz az Egri Vitézek munkája is. A város jégkorongklubja alól a pályamizéria kihúzta a szőnyeget, az építkezést immár sokadszorra szinte a nulláról kell elkezdeni. “Januárban itt rendezzük meg a Bódis Zsolt Amatőr Felnőtt Emléktornát, elhunyt barátunk tiszteletére ? mondta blogunknak Somogyi Zoltán, az egri jégkorongozás motorja. ? Rendezünk egy minitornát is, szintén januárban. Ezek a versenyterveink. Bár a mérete kisebb a szabványosnál, igyekeztünk arányosan felfesteni egy jégkorongpályát, mert erre a gyerekek edzésénél szükség van. Hetente kétszer edzenek majd a felnőttek és heti háromszor a gyerekcsapatunk. A gyerekek edzésnapjai kedden, csütörtökön és szombaton vannak, eleinte az összes korosztály együtt megy jégre. Mivel az elmúlt évek nagyon megtépázták a gyerekeink lelkesedését és a létszám is megfogyatkozott, így most a toborzáson lesz a hangsúly. Ez az év eldönti majd a folytatást is.

Mivel ilyen minőségű, időjárásbiztos pálya még nem volt Egerben, a feltételek adottak, a jövő hét végére már fűtött öltözőnk is lesz. A körülmények megfelelőek ahhoz, hogy komolyabb munkát folytathassunk, meglátjuk, hogy a személyi feltételek hogyan alakulnak.”

eger jegpalya 2

A jégkorongozni vágyók edzésidőben, tehát kedden és csütörtökön 17 órától, szombaton pedig reggel 8 órától a jégpályán jelentkezhetnek, illetve kereshetik Somogyi Zoltánt a 06-70-608-5782 és Győri Sándort a 06-30-755-4145-ös telefonszámon.

Somogyi Zoltán a további lehetőségekről is beszélt. “Egerben a közönségkorcsolyázás népszerű, szerintem egy megfelelően hosszú szezonnal akár a 40 ezres látogatói létszám sem elérhetetlen. Hosszú távon nyereségesen képes a jégpálya működni. Az idei szezon után a két vállalkozó megvizsgálja annak lehetőségét, hogy jövőre akár szabványméretűre növeljék a pályát. A technika adott hozzá, csak nagyobb sátrat kell bérelni.”

A magunk részéről ehhez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy szurkolunk az egriek immár sokadik újrakezdésének, és reméljük, a pálya végleges, állandó helyének megtalálásával inkább előbb, mint utóbb egy újabb szabványméretű állandó jégpályával és egy jól működő jégkorongklubbal gyarapodik Magyarország.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum