A graziak a szövetség elnökét kérdezik

   

Nézeteltérés, érdekütközés, politika és naivitás Ausztriában.

Mint arról már beszámoltunk, a grazi csarnok felújítása kapcsán a stájer tartományi székhely azt remélte, hogy egy edzőközpont odatelepítésével állami, szövetségi pénzekhez is juthat. Egyes vélekedések szerint ez idősebb Dieter Kalt, az osztrák szövetség elnökének véleménye miatt hiúsult meg.

Most a grazi városi tanács tett fel kérdéseket többek között a prezidentnek is, hogy tisztábban lásson az ügyben. A négy kérdés közül az első Kalt és Alpo Suhonen sportigazgató felelősségét firtatja. “Világos állásfoglalást akarunk abban a kérdésben, hogy Graz vajon lesz-e hivatalos jégkorongközpont” ? mondta Philipp Hofer városi tanácsos, aki a stájer jégkorongszövetség elnöke is egyben. A második kérdés a női jégkorongért felelős Martin Koglert kérdezi a női edzőközpontról, a harmadik és a negyedik kérdés a sportminisztériumtól vár állásfoglalást, illetve a szövetségi kormányt kérdezi a várható szövetségi támogatásról.

Dieter Kalt válaszában jelezte, hogy nem szeretne részt venni olyan csatákban, amely pillanatnyi politikai sikerek eléréséről szólnak. Mint emlékeztet rá, mindig is csak egy női edzőközpontról volt szó, de annak a kiszemelt helyszíne is Kapfenberg lett volna, nem pedig Graz. Viszont a női hoki nem fejlődött a kívánt mértékben. “Nem létesíthetek női edzőközpontot, ha nincs elég női játékosunk ehhez” ? mondja erről Kalt.

A férfiak edzőközpontjával kapcsolatban pedig emberemlékezet óta Klagenfurtot említették lehetséges helyszínként. Kalt amúgy sincs elragadtatva a grazi tervektől. “Az új grazi csarnok 4500 férőhelyes lenne, tehát megint túl kicsire tervezték. Ilyen kicsi jégcsarnokkal egy esetleges bécsi világbajnokság második színhelyeként Graz szóba sem kerülhet” ? tette hozzá. Ráadásul minderre több mint 6 milliárd forintot költenek. A grazi utánpótlásközpont ötlete azért is tűnik nonszensznek, mert az U20-as bajnokságban nem képesek elindulni önállóan, mi több, tökutolsók. Igaz, ez még mindig bravúros teljesítmény ahhoz képest, hogy az U18-as versengéstől az utolsó, augusztus végi ülésen vissza is kellet lépniük.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum