Szentesen is éled a hokiélet

 

Bár sokak szerint nincs létjogosultsága a kis jégpályáknak, mégsem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos szerepet is játszanak abban, hogy bővüljenek a magyar jégkorong alapjai.

Hogy messze ne menjünk a példáért, ilyen pályán tanulta az alapokat Hári János is. Ezek a pályák egy kisebb település vagy egy lelkes vállalkozó számára is elviselhető terhet jelentenek, üzemeltetésük is megoldható nullszaldó körül. A kezdeti lépések megtételéhez, az U8, U10 korosztály amúgy is harmad jégpályán zajló tornáihoz ezek a nem szabványos, kis méretek is tökéletesen megfelelnek, a tehetséges gyerekeket pedig később a közeli, nagy pályán működő szakosztályokhoz lehet irányítani egy jól működő rendszerben. Budapesten belül és vidéken számos ilyen kooperáció alakult ki az utóbbi évtizedben.

Immár öt sikeres szezon áll a szentesi jégpálya mögött. Eddig a jégkorongot a hobbihokisok képviselték a városban, de a jégpálya tulajdonosa és üzemeltetője, Magyar József továbblépésre szánta el magát. Tavasszal megalakult a helyi sportegyesület jégkorong-szakosztálya, amely kérte felvételét az MJSZ-be. A 600 négyzetméteres jégpálya hamarosan megnyit a hatodik szezonjára is, és a tervek szerint ezzel egy időben megkezdődik a jégkorongozni vágyó gyerekek toborzása.

Szentes

Mint Magyar József blogunknak elmondta, az az elképzelésük, hogy heti három edzést biztosítanak a gyerekeknek, akiket korcsolyázótudás nélkül is várnak szeretettel. A nyári hónapokban sem szeretnék elengedni a jelentkezők kezét, a jégmentes időszakban is működne a szakosztály, hogy a jégkorongot választó gyerekek együtt maradjanak. A legfontosabb feladat megfelelő pedagógiai érzékkel rendelkező lelkes szakember kiválasztása, az ő feladata lesz a gyermekek toborzása, oktatása, csapattá kovácsolása és egyben tartása. Ha a dolgok jól mennek, az is elképzelhető, hogy már ebben az idényben láthatjuk valamelyik mini vagy szupermini C tornán a szentesi gyerekeket.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum