Szlovénia is legyőzte Fehéroroszországot

   

Mivel Ausztria pénteken nyert a fehéroroszok ellen, a házigazda az osztrákokkal játszik a tornagyőzelemért.

A ljubljanai torna délutáni mérkőzésén Juja Jamada góljával vezetett húsz perc után Japán, ám hiába lőtt többet kapura, az osztrákoknál David Madlener összesen 34 védést mutatott be, míg a másik oldalon Michikazu Hata 25 lövésből 5 gólt kapott, így Ausztria 5-1-re nyert. Az esti mérkőzésen is a kevesebb volt a több, a szlovének 21 lövéséből Igor Brikun csak 18-at védett, míg a másik oldalon Robert Kristan 46 védéssel ért el shutoutot, így járult hozzá Szlovénia 3-0-s sikeréhez. Két mérkőzés után Szlovénia és Ausztria 6-6 ponttal áll, míg Fehéroroszország és Japán két vereségének köszönhetően szombaton a harmadik helyért csap össze.

Norvégiában egyoldalú mérkőzéseket játszottak. A házigazda két harmad után többek között a rutinos Mats Trygg duplájának köszönhetően négy góllal vezetett Lettország ellen, ám végül szépítettek a vendégek, így 4-1-re nyertek a norvégok. Franciaország 34 percig tette szorossá a Dánia elleni mérkőzését, aztán négy gólt kapott, a skandinávoknál a 19 éves George Sörensen 21 védéssel és shutouttal debütált a válogatottban. A tornát Norvégia vezeti 6 ponttal, Dánia és Lettország 3-3 pontos, míg Lettország pont nélküli.

Pénteken kezdetét vette a Deutschland Cup. A főként DEL-es kanadaiakból álló Team Canada a KHL-esek nélkül felálló Szlovákiával találkozott, a mérkőzést 4-1-re északi szomszédunk nyerte, a MOL ligás Érsekújvár cserepadján is megfordult Branislav Konrád remekül védett. Németország Svájccal csapott össze. A találkozó hőse Patrick Reimer, aki két gólt lőtt, így nagyban hozzájárult a házigazda 3-1-es sikeréhez.

Mindeközben egy minket is érintő U20-as felkészülési mérkőzésen Lengyelország Ukrajnát fogadta. A mérkőzés első két harmadában háromszor szereztek vezetést az ukránok, de a lengyelek rendre egyenlítettek. A záró húsz percben fordult a kocka, a hazaiak kétszer szereztek vezetést, de a vendégek csak egyszer tudtak egalizálni. Lengyelország 5-4-re nyert, a két csapat szombaton újra találkozik.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum