A Debrecen első erdélyi túrája

   

Még mindig első rendes játékidőben aratott győzelmére vár a HSC Csíkszereda, amely szombaton a verhetőnek gondolt, sok sérülés sújtotta Debrecent fogadja.

A hajdúságiak viszont aligha érzik úgy, hogy pont ellenük kellene megszerezniük az első 3 pontot a székelyeknek. A két csapat már az előszezonban is megmérkőzött egymással Csíkszeredában, akkor túlórába torkollott a mérkőzés, majd Ladányi büntetője döntött. A MOL Ligában eddig egyszer találkozott egymással a két csapat, Debrecenben az újonc szétkorcsolyázta a Szeredát, és végül 7-2-re győzött. Ezt és a miskolci vendégjátékot leszámítva a HSC általában meglehetősen közel állt a jobb eredmények eléréséhez, szoros csatákban maradt alul. Ez egyben meg is mutatja, hogy hol szorít a cipő. Stabilabb védekezés, jobb helyzetkihasználás, több önbizalom, nagyobb sebesség, ezek hiányoznak jelenleg a csapatnál. Talán leginkább a kapusposzt van rendben, ahol Kozuch mellé felnőtt és beérett Ruczuj Gellért is, és jelenleg jobb mutatókkal áll, mint a Szeredában már-már ikonnak számító poprádi származású kapustársa.

DHKHSC

Fotó: Molnár Dénes

Debrecenben nagyon jó kis csapat állt össze a MOL Liga-premierre. Jelenleg azonban meglehetősen komoly sérüléshullám nehezíti a DHK munkáját. Jevgenyij Muhin egyelőre nem számíthat Ladányi, Vaszjunyin, Horváth Dávid, Kuriljuk és Szicsov szolgálataira. Ez kritikus lehet, a csapat még egyszer sem tudott 20 mezőnyjátékost nevezni a meccseire. Az orosz mester dolgát ugyanakkor megkönnyíti, hogy akár a juniorcsapatból is fel tud hozni tehetséges játékosokat, legutóbb például a 19 éves Jevgenyij Gyemensin mutatkozott be két góllal. A cserepad hosszát növeli, hogy a hazai játékosnak számító, csíkszeredai származású Tőke Zoltán remekül elkapta a fonalat, minden további nélkül rá lehet bízni a legrázósabb meccseket is, így a légióskeretet akár teljes mértékben lehet mezőnyjátékosokra fordítani. Ha minden igaz, ugyanazzal a kerettel vágott útnak a Debrecen, amellyel legutóbb jégre lépett. A DHK idegenben eddig csak egyszer nyert, a Megyeri úton.

“Most már nagyon a körmünkre égett a gyertya – nyilatkozta Gál Sándor, a HSC Csíkszereda másodedzője. – A győzelem mindenek felett kötelező. Egyrészt a pontok miatt, másrészt meg a hangulatért is. Ha nem sikerül nyernünk, akkor nagyon nagy bajba kerülünk. Sorozatosan veszíteni nem jó. Nagy problémánk, hogy nem tudunk gólt lőni. A helyzeteink megvannak, csak nincsenek góllövőink. A Debrecen jó csapat. A légiósok mellett egy pár rutinos hazai játékost is összeszedtek. Rájuk kell menjünk az első percektől és gólokkal tudnánk őket a legjobban meglepni. Többet kell lőjünk, mint egy-két gól, mert ha nem sikerül, nagyon nehéz dolgunk lesz.”

“A két csapat legutóbbi találkozója számunkra jól sült el – mondta Jevgenyij Muhin, a DHK vezetőedzője –, sikerült legyőznünk Csíkszeredát. Most annyival nehezebb a dolgunk, hogy sérülésekkel küzdünk, így nyilván nem lesz könnyű egyetlen mérkőzés sem az elkövetkező pár hétben. De Csíkszeredából mindenképpen szeretnénk pontokat hozni, ehhez a fiúknak jól és pontosan kell tenniük a dolgukat.”

HSC Csíkszereda–Debrecen 5-3

   

Bár eltékozolta háromgólos előnyét, de végül megszerezte szezonbeli első hárompontos győzelmét a HSC Csíkszereda. A Debrecen nagyon hullámzóan teljesített.

Nagyon jó, gyors hokival indult a meccs, a HSC jött ki jobban a rohanásból. Meglepően jól játszott a a hazai csapat, szépen járt a korong. Nem sikerült Borogyin kapus bemutatkozása, de erről elspsorban nem ő tehetett. A Debrecenben első meccsét játszotta az új orosz kapus, és 4:40 alatt két gólt kapott. Előbb emberhátrányban, majd kontrából talált be a HSC Csíkszereda. A gólokkal idén eddig adós Tranca után Satek talált be. Az előnyt Curilla növelte háromgólosra a 16. percben. A nagyon sok sérülés sújtotta Debrecen is el-eljutott Ruczuj kapujáig, de a HSC kapusa, néhány nagy védéssel tartotta nullán a DHK-t.

A másosik harmadra hittel és összeszedetten jött ki a vendégcsapat. Folyamatosan támadott, és kiváló emberelőnyös játékának köszönhetően a meccs feléig egy gólra csökkentette hátrányát. Mindkétszer Szagyikov fejezte be az akciót. A váltakozó ritmusú mezőnyjáték során több gól már nem esett a harmadban, de a végére szemlátomást nagyon elfáradt Muhin csapata. Az utolsó húsz perc 3-2-es hazai vezetésnél kezdődött.

Meglepő módon mégis a vendégek voltak frissebbek a harmadik harmadban, de ez a fölény meddőnek bizonyult. Ismét egy kiállításra volt szükségük ahhoz, hogy gólt szerezzenek. Ezúttal a Könczei, Csíki játékkapcsolat volt eredményes, így a 49. percre kiegyenlített a Debrecen, 3-3-mal fordult végjátékba a meccs. Bár támadásban maradt a vendégcsapat, de az 51. percben Tranca jól harcolt ki Sjölundnak helyzetet, máris 4-3 állt a táblán, majd a negyedik légiósgól is megszületett hazai oldalon, majd Satek duplázott, ezzel ismét magabiztossá vált a hazai előny, s nem is tudott újítani a fáradt Debrecen.

A HSC Csíkszereda megérdemelten nyert, a szezonbeli 14. mérkőzésén először szerzett 3 pontot, így vesztett pontok tekintetében beérte a Ferencvárost.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Nagyon fontos volt, hogy jól kezdjük a mérkőzést. Ez sikerült is. Három gólt is szereztünk. Egy új helyzet volt, hogy három góllal vezettünk. Eddig csak kétszer fordult elő, hogy három gólt tudtunk lőni egy mérkőzésen. Ezúttal ötöt szereztünk. Fontos volt, hogy az előnyben jól ment, viszont hátrányos helyzetek kivédekezésén van még mit csiszolni.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Több kulcsjátékosunk sérült, akiket ifjúsági játékosokkal kellett pótolni. Ezek a fiatalok pedig még nem bírják azt a tempót, amelyet a felnőttek diktálnak. Voltak játékosok, akik nem készültek megfelelően erre a mérkőzésre. Ennek köszönhetően a hazai csapat gyorsan megnyugtató előnyre tett szert. Innen még sikerült felállnunk, de két gyermeteg hibából újabb gólokat kaptunk.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Lascar, Butucel, Siko, Redai.
Ruczuj: 90,9% (Kozuch)
K
Borogyin: 86,5% (Tőke)
Pojkar, Bors, Curilla, Sátek, Bíró M.
1
Jemeljanov, Csíki, Könczei, Dancsfalvi, Berta
Salló, Spady, Sjölund, Tranca, Farkas
2
Szagyikov, Voronov, Hári, Gyemensin, Kaszkov
Papp, Nagy, Mihály, Bíró O., Bíró T.
3
Orosz, Prakab, Okos, Odnoga, Sijka
Pál, Gecse, Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Tőkési, Barabás
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:01 SCC SH Tranca Sjölund
2-0 04:40 SCC Sátek Bors
3-0 15:56 SCC PP2 Curilla Spady Sjölund
3-1 25:02 DHK PP Szagyikov Hári Gyemensin
3-2 30:36 DHK PP Szagyikov Kaszkov
3-3 48:55 DHK PP Csíki
4-3 49:57 SCC Sjölund Tranca Farkas
5-3 55:49 SCC PP Sátek Spady Curilla
37 Kapura lövések száma 33
24 Kiállításpercek 18

A HSC–DHK képei

   
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum