Bedobták a pakkot az NHL-ben

 

A nyitómérkőzésen a Toronto hazai jégen kapott ki az ősi rivális Montrealtól. Odahaza nullázták le a címvédőt.

Hiába kezdett jól és vezetett 2-1-re a Leafs az első harmad után, a folytatásban a Canadiens átvette a kezdeményezést, 3-1-re nyerte a záró 40 percet és begyűjtötte első pontjait a bajnokságban. A Habs részéről Tomás Plekánec egyenlített a második harmadban, majd PK Subban szerezte meg az előnyt a záró játékrész derekán. Alig több mint két perccel a vége előtt Morgan Riley egyenlítő gólja révén felcsillant a hosszabbítás lehetősége, ám Plekánec gondoskodott róla, hogy hatvan perc után vége legyen a mérkőznek. 43 másodperccel a vége előtt a cseh center másodszor is betalált, amivel eldöntötte a mérkőzést.

Montreal Canadiens v Toronto Maple Leafs

A TD Gardenben is rangadót rendeztek, ahol a Bruins fogadta a Flyerst és zsinórban 214. alkalommal volt telt ház. A Boston végig irányította a mérkőzést, tizeneggyel több lövést küldött kapura, mint ellenfele, mégis csak a hajrában tudta kiharcolni a győzelmet. Reilly Smith 11. percben szerzett emberelőnyös góljára Sean Couturier válaszolt a harmadik harmad elején. 1-1 után a győztes találatot Chris Kelly szerezte kevesebb mint kettő perccel a vége előtt.

Súlyos vereséggel kezdett a bajnok, a Kings hazai pályán kapott ki a San Josétól úgy, hogy még gólt sem ütött. A 4-0-s győzelemért Anti Niemi tette a legtöbbet, aki a Sharks kapujában 35 alkalommal védett és ezzel szállította a szezon első hibátlan teljesítményét. A finn kapus mellé Tommy Wingels és Patrick Marleau nőtt fel, előbbi duplázott és győztes gólt szerzett, utóbbi egy-egy gólt és gólpasszt tett a közösbe.

A nyitóeste második kanadai rangadóján a Saddledome-ban tudott győzni a Canucks a Flames ellen, ahol Ryan Miller 33 védéssel és győzelemmel mutatkozott be új csapatában. A Vancouver 1-1 után bő öt perc alatt kétszer mattolta Jonas Hillert, amivel 3-1-re húzott el. Jirí Hudler ugyan egy gólra csökkentette a hátrányt, ám Henrik Sedin 76 másodperccel a vége előtt egy üres kapus találattal eldöntötte a mérkőzést.

NHL, 2014. október 8.

Toronto?Montreal 3-4 (videó)
G.: Kadri, Bozak, Rielly ill. Plekánec (2), Pacioretty, Subban

Boston?Philadelphia 2-1 (videó)
G.: Kelly, Smith ill. Couturier

Calgary?Vancouver 2-4 (videó)
G.: Byron, Hudler ill. Burrows, Kassian, Vrbata, H. Sedin

Los Angeles?San José 0-4 (videó)
G.: ? ill. Wingels (2), Marleau, Nieto

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum