Sofron lőtte a BL első magyar gólját

   

Mellette fontos gólpasszt is adott. A csoportkör utolsó fordulójának első játéknapján 14 hely elkelt a továbbjutó 16-ból, csoportelsőként zárt a Vienna Capitals és a Salzburg is.

A B csoportban ma egyetlen mérkőzést rendeztek, melyen a csoportot vezető Vienna Capitals a második Zürichet fogadta. A svájciak hátránya két pont volt és a 46. percig továbbjutásra álltak, ám ekkor jött a Caps és megfordította a meccset. Fraser mesterhármast ért el, Rotter három, Naglich két asszisztot adott, a vége 5-3 lett egy emberhátrányban üres kapura szerzett találattal.

A C csoportban az azonos pontszámmal első Genéve-Servette és Frölunda is nyert, előbbi hazai pályán a Briancon, utóbbi idegenben a Villach ellen. Ezzel a Frölunda lett az első, de 15 pontjukkal a genfiek is továbbjutottak. Szélig Viktorék 40 percen keresztül jól tartották magukat, egyenlíteniük is sikerült a második harmad elején, de a záró húsz perc egyértelműen a hazaiaké volt, akik 3-0-ra nyerték ezt a periódust és 5-1-re a meccset.

A D csoportban a döntő mérkőzést a Fribourg nyerte Djurgarden ellenében, az utolsó harmadban szerzett két emberhátrányos találatával, igaz, az utolsót már üres kapura ütötték a svájciak. A vége 3-1 lett a Fribourgnak és ezzel ők jutottak tovább a csoportkörből. A másik mérkőzésen a Zlín 4-2-re verte az Eisbaren Berlint.

Ahogy a beharangozónkban is írtuk, a legszorosabb állás az E jelű kvartettben alakult ki, ahol az utolsó forduló előtt a Trinec vezetett 9 ponttal, második volt a Tappara és harmadik a norvég Stavanger 8-8 ponttal. Az utolsó körben nyert a Tappara a Trinec ellen és a Stavanger is az SC Bern ellen, így végül a Tappara szerezte meg az első helyet, a norvégok Kontinentális-kupát megnyerő csapata hatalmas meglepetésre a második helyen végzett és nagyon kis híja volt a továbbjutásának, hiszen szerdai mérkőzések előtt 6. legjobb második helyezett volt.

Az F csoportban már eldőltek a lényeges kérdések, hiszen a Linköping 14 pontjával az ötödik forduló után megnyerte csoportját, a hatodik körben a második helyezett TPS Turkutól szenvedett hazai pályán 2-1-es vereséget, ami viszont a finn csapatnak lett elég a legjobb öt második hely egyikének az eléréséhez. A csoport másik meccsén a Bolzano fogadta a Pardubicét és a csehek erősen kezdtek, hiszen két harmad után 3-1-re vezettek. Az olaszok azonban az utolsó harmadban három gólt szerezve fordítottak és végül 4-3-ra nyertek. Insam két gólt lőtt, DeSimone a négy gólhoz négy asszisztot szervírozott.

A G csoportban szintén szoros volt az állás, hiszen holtversenyben a Sparta és a Vaxjö állt az első helyen, míg a KalPa a harmadikon. Kedden a svédek látogattak a finnekhez és az első 18 percben szerzett három góljuknak köszönhetően nyertek is 3-1-re. Hogy ez mire lesz elég, az csak szerdán derül ki, amikor a Sparta a Mannheimet fogadja.

A H csoportban játszották az egyetlen hosszabbítást a keddi játéknapon, ez azonban nem tartott sokáig, ugyanis az Ingolstadt már a 29. másodpercben betalált, így 3-2-re nyert a Zug ellen. A másik mérkőzésen a Vítkovice fogadta a csoportelső SaiPát és a csehek kis híján megtréfálták a csoportelsőt, mely csak a harmadik harmadban lőtt három góljának köszönhetően nyerte a meccset és a csoportot.

Az I csoportban az első Salzburg az egy ponttal utolsó helyen álló Klotent fogadta és fölényes, 7-1-es diadallal biztosította be a továbbjutást. Raffl két gólt lőtt, Trattnig 1+2-vel, Latusa 0+3-mal zárt. A csoportmásodik JYP a HV71 otthonában kapaszkodott az öt legjobb második hely egyikének megszerzéséért és végül be is gyűjtötte a nagyon fontos három pontot.

A J csoportban a már biztos továbbjutó Skelleftea a HIFK otthonába látogatott, melynek nagyon fontos lett volna a győzelem megszerzése, hiszen 11 pontja mellé még mindenképpen gyűjtenie kellett volna a biztos továbbjutáshoz. A svédek azonban nem adták könnyen magukat, végül Elkins mesterhármasára volt szüksége a finneknek ahhoz, hogy megszerezzék a győzelmet és a továbbjutást. A csoport másik mérkőzése mindazonáltal számunkra érdekesebb volt, hiszen a dán SönderjyskE fogadta a Sofron Istvánnal felálló Krefeldet. A német csapat számára az első győzelem megszerzése volt a tét, ami végül sikerült is, a magyar csatár kiváló játékának is köszönhetően. Az első 40 perc 3-3-as döntetlennel ért véget, a harmadik harmadban érkezett Sofron és a 48. percben vezetéshez juttatta csapatát, egyben meglőtte a Bajnokok Ligája történetének első magyar gólját. Ezt azonban kiegyenlítette a dán csapat, így szükség volt még egy bravúrra, ami két perccel a rendes játékidő letelte előtt el is érkezett egy újabb vendégtalálat formájában, Sofron ezúttal gólpasszos volt. Ezzel a Krefeld 5-4-re nyert. Sofron csapata második legeredményesebb játékosa lett a BL-ben, hat meccsen szerzett 1 góljával és 4 asszisztjával.

Krefeld Pinguine v Skelleftea AIK - Champions Hockey League

A K csoportban szintén nagyon kiélezett volt a küzdelem, hiszen a 15 pontos Lulea látogatott a 12 pontjával második Lukkóhoz. Az előző fordulóban a svédek hazai pályán 3-1-re győztek a finnek ellen, ez azonban kevés volt, mert a finnek otthon 2-0 arányban múlták felül őket, így az egymás elleni eredmények miatt a finnek végeztek a csoport élén. A svédek a legjobb második helyek egyikén így is továbbjutók, nagy tragédia tehát nem történt. A csoport másik mérkőzésén az egyelőre győzelem és pont nélkül álló Hamburg fogadta az odavágón éppen ellenük szerzett egyetlen győzelemmel álló Nottinghamet. A vége kiütéses német siker lett, 6-0-ra nyert a Hamburg.

Szerdára négy mérkőzés maradt. Az A csoportban az első helyezett Karpat fogadja a kétpontos lemaradással második helyen álló Liberecet. Mivel a csehek hazai pályán is kikaptak a finnektől, így továbbjutásra csak rendes játékidős győzelem esetén van kilátásuk. A másik mérkőzésen a csoportutolsó Kassa fogadja a Kölnt.

A másik két meccset két külön csoportban vívják. A Valerenga hazai pályán fogadja a Farjestadot, aminek már különösebb tétje nincs, hiszen a Vienna Capitals megnyerte a csoportot és továbbment, a Farjestadnak pedig kevés a 8 pont ahhoz, hogy elcsípje az öt legjobb második hely egyikét. A másik találkozót a G csoportban rendezik, ahol a Sparta Praha fogadja a Mannheimet. Itt jelen pillanatban a Vaxjö vezet 12 ponttal, a Spartának 9 pontja van, de mivel a Sparta oda-vissza verte a Vaxjőt, így rendes játékidős győzelem esetén ő lenne a továbbjutó.

Jelenleg tehát biztos továbbjutók a következő csapatok: Vienna, Frölunda, Fribourg, Tappara, Linköping, SaiPa, Salzburg, Skelleftea, Lukko csoportelsőként, a Lulea, a Genéve-Servette, a HIFK, a JYP és a Turku pedig csoportmásodikként. Ezzel 14 hely elkelt a továbbjutó 16-ból.

A mérkőzések eredményeit itt, a csoportok állását pedig emitt nézhetik meg.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum