Nagy Gergő második meccsén is asszisztos

 

Ezúttal ráadásul győzött is a Chicago Wolves az AHL-előszezonban. Vas Márton és Szélig Viktor csapata is nyert, mindkét hátvédünk pontot szerzett, Láday pedig véglegesítette helyét a Spokane Chiefs WHL-es csapatában.

Második meccsét megnyerte a Chicago Wolves az AHL-preseasonban, miután idegenben 3-1-re győzte le a Rockford IceHogs csapatát. A meccsen a hazaiak szereztek vezetést az első játékrész vége felé. A második harmad felénél emberhátrányba került a Chicago, ebből azonban sikerült megszerezni az egyenlítést. Sőt az 52. percben a vezetést is megszerezték a vendégek. A végeredmény az utolsó percben született meg, amikor a Wolves az üres kapuba is betalált. Nagy Gergő végig aktív volt a mérkőzésen, a csapat élő közvetítésekre fenntartott twitteroldalán a második bejegyzésben, 0-0-s állásnál megemlítették, hogy csapata addigi három kapura lövéséből kettő az ő nevéhez fűződik, hab a tortán, hogy jó teljesítménye újabb pontszerzéssel párosult, így 2 meccsen 2 pontos. Pénteken és szombaton is meccs vár a Chicagóra, kérdés, edzője számít-e ezeken is Nagyra, lévén a játékoskeret nagyon bő.

Nagy győzelmet arattak Vas Mártonék az ötödik helyezett Kaufbeuren otthonában a német másodosztályban. A Löwen Frankfurt két gyors góllal kezdte a mérkőzést, majd miután az ellenfél egyenlített, még a harmad vége előtt belőtték a harmadikat. A második harmad utolsó percében ismét kettőre növelte előnyét a Frankfurt, majd az 50. percben már három volt a különbség, Richard Mueller klasszikus mesterhármast ért el. Az utolsó két percben felgyorsultak az események, előbb a vendégek vezettek néggyel, majd a hazaiak zárkóztak 6-3-ra, az utolsó szó azonban a Löwené volt, amely 23 másodperccel a vége előtt beállította a 7-3-as végeredményt. Vas Márton egy assziszttal és hibátlan védekezéssel vette ki részét a sikerből, a Löwen továbbra is 11., de csökkentette pontszámbeli lemaradását ellenfeleivel szemben.

Szélig Viktor is asszisztot jegyzett a Briancon előrehozott ligakupa-meccsén a Lyon ellen. Nagy szüksége volt a győzelemre a Brianconnak, amely négy forduló után egy győzelemmel utolsó volt a csoportjában. Az első fordulóban éppen a bajnoki újonc Lyon otthonában kaptak ki, hazai pályán azonban nem adtak esélyt a vendégeknek, a 34. percben már 3-0-ra vezettek. A Lyon faragott valamit a hátrányból, de a 43. percben a Briancon újabb gólt szerzett. A végeredmény az 58. percben született meg, amikor a Lyon kihasznált egy emberelőnyt és végül 4-2-re kapott ki.

Láday Tamás csapata ugyan csak pénteken este játszik legközelebb és azon a magyar bekk nem szerepelhet eltiltása miatt, de meccsnap nélkül is történtek fontos és örvendetes dolgok a csapat körül. Megtörtént ugyanis az utolsó szűkítés a hátvédeknél, a Spokane Chiefs keretében már csak nyolc hátvéd maradt ? az edzőtábort háromszor ennyien kezdték ?, Láday pedig továbbra is a csapat tagjának mondhatja magát. Ha tehát nem történik valami komoly baj, akkor jó esélye van arra, hogy a WHL-ben játssza végig a szezont.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 8. 2 0 1 1
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 6. 7 2 4 6
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 4. 2 0 0 0
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL - - - - -
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 4. - - - -
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 10. 6 2 1 3
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 12. 3 0 0 0
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) 4. 5 0 1 1
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 8. 7 0 2 2
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 11. 7 0 3 3

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum