Sofron 1+1-e is kevés volt

 

Az Ingolstadt otthonában egy elrontott 200 másodperc elég volt a meccs elvesztéséhez. Sérülés miatt Vas János már az első sor centereként lépett pályára a cseh derbin. Vas Márton gólpasszt adott, de a Löwen is rangadót vesztett.

A DEL-ben Sofron Istvánék az Ingolstadt otthonába látogattak. Jól kezdett a Krefeld, a 16. percben ugyanis emberelőnyből megszerezték a vezetést, amit az Ingolstadt még a harmad letelte előtt kiegyenlített. A második harmadban azután tulajdonképpen három perc alatt el is dőlt a mérkőzés. A hazaiak ugyanis ennyi idő alatt nem kevesebb, mint négy gólt szereztek, kivétel nélkül mindet egyenlő létszám mellett. Mindent megtett a Krefeld, Sofron a 35. percben emberelőnyből szépített, majd három perc múlva az ő asszisztjának is köszönhetően sikerült két gólra csökkenteni a különbséget. A további felzárkózásnak azonban hamar gátat szabott az Ingolstadt, a 39. percben beállítva a 6-3-as végeredményt. Sofron két pontot érő akcióit itt tekinthetik meg.

Adler Mannheim  vs. Krefeld Pinguine

Nagyon hasonló forgatókönyv szerint alakult Vas Jánosék meccse is, akik a Sparta Prahát fogadták. Már a második percben vezetést szerzett a Slavia, azonban innentől a Sparta percei következtek, mely elsősorban Réway és Hlinka révén kíméletlenül használta ki a nagy számban megítélt emberelőnyöket. Csak az első harmadban két gólt szereztek szimpla, egyet pedig dupla fórból, emellett egyszer egyenlő létszám mellett is betaláltak. A második harmad ennek megfelelően csendesebb mederben folyt, 1-1 gól esett mind a két oldalon, míg a záró húsz percben nem esett találat, 5-2-re nyert a Sparta a hétezernél is több nézőt vonzó mérkőzésen. Vas ezúttal az első sor centere volt, miután Dolezal megsérült, pontot ugyan nem szerzett, viszont a tv-közvetítésben írtak alapján ő volt az egész mezőny legjobb bulizója, több mint 20 perc jégidőt kapott.

A DEL2 negyedik fordulójának egyik rangadója a hesseni derbi volt a Löwen és a Bad Nauheim között Frankfurtban. A házigazdák az előző fordulóban ünnepelték első győzelmüket, míg a tartományi rivális a meccset megelőzően még győzelem nélkül, egy ponttal állt. Vas Mártonék csapatában továbbra is sok a sérült, ráadásul a tavalyi házi gólkirály, Clarke Breitkreuz eltiltását tölötte. Szárnyalt viszont az idei legnagyobb igazolás, az ECHL-es Alaska Acers csapatkapitányi posztjáról leigazolt Nick Mazzolini, aki a tengerentúlon is tudta hozni a pont per meccses átlagot. Így hiába kezdtek jobban a vendégek, emberhátrányban is megszerezte a vezetést a Löwen, az egyik asszisztos pedig Vas Márton volt. A második periódusban igazi gólparádét láthatott az 5500 kilátogató néző, összesen hatszor gyulladt ki a piros lámpa a kapuk mögött. Sajnos a gólok eloszlása nem a hazaiak számára kedvezően alakult, így 4-3-as vendégelőnnyel kezdődött a nagyon feszült találkozó. Amelyben 15 másodperc elég volt a Bad Nauheimnak a gólszerzéshez és bár bő tíz perccel később a Löwen visszajutott egy gólra Mazzolini révén, az egyenlítés már nem sikerült, 5-4-re kikaptak.

Terveink szerint ezentúl hétfőnként beszámolunk juniorkorúként is már komolyabb ligákban légióskodó játékosainkról. Galló Vilmos a svéd J20 Superelit déli csoportjában küzdő Linköping csapatát erősíti, ők már 5 meccsen vannak túl, jelenleg a harmadik helyen állnak, de egy meccsel mindenkinél többet játszottak. Galló eddig mind az öt meccsen pályára lépett, két assziszt került eddig a neve mellé, pluszmínusz mutatója +2-n áll.

Keresztury Erik a német juniorbajnokság, a DNL északi csoportjában szereplő Düsseldorf csapatát erősíti. Nyolc forduló után 14 pontjuk van,ami a harmadik helyre elég a hatcsapatos mezőnyben. A magyar játékos eddig nyolc meccsen három gólt és hat asszisztot termelt, +10-en áll, jelenleg sokadmagával hetedik a kanadai tabellán.

Garát Zsombor az Eastern Hockey League bostoni csoportjában szereplő Boston Banditsban játszik, amely négy mérkőzés után három győzelmével vezeti a csoportot. Garát eddig egy gólt és egy asszisztot szerzett.

Postás Ciprián a GMHL-ben szereplő South Muskoka csapatát erősíti, mely két mérkőzést játszott eddig a szezonban, mindkettőt megnyerte. Postás egy góljával és három asszisztjával csapata második legeredményesebb játékosa volt.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 5. 1 0 0 0
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 6. 4 1 3 4
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 4. 1 0 0 0
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL - - - - -
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 4. - - - -
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 11. 4 1 1 2
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 12. 2 0 0 0
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 3 0 0 0
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 6. 5 0 2 2
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 13. 4 0 2 2

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum