A MOL Liga Tv első 5 meccséről

   

A MOL Liga elnöksége az alábbi közlemény közlésére kérte a Jégkorongblogot.

Kedves Hokibarátok, kedves Nézőink!

Tegnap indult hivatalosan is útjára a Liga Tv szolgáltatása. Hatalmas az érdeklődés, nagyon jól esik a szurkolók lelkesedése, illetve az is nagy öröm számunkra, hogy a világ számos pontjáról érkeznek a regisztrációk. Voltak viszont hibák is az indulásnál és nem is akarjuk ezt elhallgatni.

Rengeteget tanultunk a tegnapi indulásból, és azon vagyunk, hogy minden problémának a végére járjunk; volt aki a fizetési rendszer hibája miatt nem tudta a kiválasztott meccset időben elindítani, volt ahol a stream nem működött jól, és olyan is, akinek a honlap nem tetszett. Rengeteg jogos kritika ért bennünket és minden visszajelzést köszönettel veszünk, mert ebből tanulunk mi is.

Az amit a szurkolók látnak, egy nagyon kis csapat talán túlságosan is ambiciózus vállalkozása, egy mindössze két hónap alatt, a szezonkezdetre létrehozott termék. Kár is lenne titkolni, maga a honlap jelen formájában csak kb. 60%-át tudja annak, amit tervezünk. Rengeteg fejlesztés van még most is folyamatban és hihetetlen sok előre nem látott nehézséggel kerültünk szembe; a tegnapi fizetési anomália ennek csak egy látványos epizódja volt.

Ugyanakkor tegnap történt meg a magyar jégkorong történetében először, hogy egy időben négy helyszínről láthattak közvetítést a szurkolók. Nincs tudomásunk arról, hogy más magyarországi bajnokságok esetében valaha volt ehhez hasonló koordinált kezdeményezés a múltban. Nyolc helyszínünk van, és tesztek ugyan mindenhol voltak, de egy időben, egyszerre és főleg ilyen érdeklődést nagyon nehéz tesztekkel szimulálni. Egyrészt a fizetési rendszer terhelhetőségét csak élesben lehet tesztelni, másrészt az online stream közvetítés sajnos nem az a dolog, amit tökéletesen ki lehet tesztelni indulás előtt. Hiába mérünk jó és konzisztens feltöltési sebességet valahol, ha üres a csarnok, élesben ugyanazt a kapcsolatot még jó páran használják.

Tegnap két teljesen konkrét hiba adódott. Egyrészt a fizetési rendszer túlterheltté vált és a visszaigazolások elmaradtak, illetve voltak adathibás visszaigazolások. Ezeket manuálisan kellett élesíteni, ami a rengeteg egy időben beérkezett regisztráció miatt időt vett igénybe. Érsekújváron pedig nem várt ingadozás állt be az egyébként jó minőségű internet feltöltési sebességében, ilyeneket a korábbi teszteken nem tapasztaltunk.

Minden tapasztalatból tanulunk, elemezzük a karakterisztikákat, és elég hamar el fogjuk érni mindenhol a megfelelő körülményeket és a hozzájuk tartozó ideális beállításokat. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy valahogy arra is rá kell jönnünk, hogy a mi hibánk-e, ha ugyanaz a stream valakinél szaggat, máshol meg tökéletes. Természetesen adódik a kérdés, hogy miért nem vártunk még pár fordulót, hogy jobban kiforrja magát a rendszer, mi azonban amellett voltunk, hogy a szezon első fordulójáról lemaradni hatalmas veszteség lenne mindenkinek, és természetesen vállaljuk is a döntésünk súlyát.

Egy fontos tanulság viszont mindenki számára van, ha valaki jegyet vagy bérletet vesz, célszerű azt a meccs megkezdését fél-egy órával megelőzően megtenni. Ennek alapvetően nem informatikai, hanem bankbiztonsági okai vannak, a fizetés megtörténte és visszaigazolása között sokszor percek telhetnek el. Igyekszünk azt is lehetővé tenni, hogy a közvetítés megkezdése előtt ellenőrizni lehessen, hogy minden rendben van-e.

A magunk részéről mindezek dacára hiszünk abban, hogy így félkészen, gyermekbetegségeivel együtt, a honlap és a Liga Tv a leginnovatívabb és legszínvonalasabb a hazai rendezésű bajnokságok portáljai és szolgáltatásai között. Biztosak vagyunk abban, hogy néhány héten belül, amikor a hibákat és hiányosságokat kinőttük, ha már az összes funkció a helyén lesz, és úgy működik, ahogy szeretnénk, akkor ez mindenki számára nyilvánvaló lesz.

És mert hiszünk abban, hogy amit csinálunk, értékes és hamarosan közel tökéletes lesz, felajánljuk minden bérletesünknek, hogy október 15-ig bérletüket bármikor visszaválthatják teljes áron, amennyiben úgy érzik, hogy nem éri meg szolgáltatásunk az árát. Hasonlóképpen ha bármelyik napijegyesünk úgy érzi, hogy nem érte meg a tegnapi jegyét megvenni, akkor azt bármilyen általa kiválasztott dátumra beállítjuk.

MOL Liga elnökség
Kerey Péter, Radnai Károly, Végh István

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum