Johansen megzsarolta a Columbust

   

A Blue Jackets egyik legjobbja, Ryan Johansen egyetlen kiugró szezon után máris a legnagyobbak közé vágyott, így egyelőre nem tudott megegyezni a csapatával, nem lehet ott felkészülés kezdetén.

A 22 éves játékos jelenleg korlátozott szabad ügynök, akivel John Davidson klubelnök képtelen dűlőre jutni és egyenesen odáig ment, hogy zsarolónak nevezte Johansent. Davidson hiába dolgozott ki több szerződésvariációt, a center válaszra sem méltatta őket. Első körben kínáltak neki 6 milliót 2 évre, majd másodszorra 6 évre 32 milliót, ami több mint amit az év ötösébe beválasztott Jamie Benn kap. JD végül 46 millióra és 8 évre emelte a tétet, de Johansen ezt is kérdés nélkül dobta vissza. Pedig az általa kínált összeg már több mint korrekt és méltányos.

ryan_johansen_

Johansen tavaly 82 mérkőzésen 30 gólt és összesen 63 pontot szerzett, csapata legjobbja lett, tehát lehetnek követelései, de nem ennyire túlzóak. Davidson is osztja ezt a véleményt és a kialakult helyzetért nem mást, mint a játékos ügynökét hibáztatja. Kurt Overhardt szerint ugyanis ügyfelét a Steven Stamkos, Jonathan Toews, Patrick Kane klasszisok kategóriájába kell besorolni, ezért a szerződés hátuljára egyszerűen ráírta az általa jónak látott összeget. Nem mondunk nagyot azzal, ha kijelentjük, hogy ezzel a mondattal picit átestek a ló másik oldalára. Johansennel szemben összehasonlításként elég csak annyit odatenni, hogy Toews és Kane ujján már két aranygyűrű van, illetve Stamkos személyében az elmúlt négy év legjobb góllövőjét tisztelhetjük, még úgy is, hogy a tavalyi szezonban hónapokat kellett kihagynia.

Természetesen nem késett az ügynök válasza sem a megrekedt állóháborúban. “Nos én megértem Mr. Davidsont csalódottságát, de ezt nem így kellett volna kezelnie. Ez egy üzlet a játékos és a Blue Jackets között, ami magánügy és nem tartozik másra. Sajnálom, hogy hiába emelték az összeget, de figyelmen kívül kellett hagynunk, hiszen egyik sem ütötte meg azt a szintet, amit mi szeretnénk. Ha kell kimegyünk a piacra és megnézzük, ott mennyit kínálnak ügyfelemért. Ő egy első soros játékos, aki sokkal többet ér. Szeptember 17. van, néhány nap múlva kezdődik az edzőtábor, ahol Ryan szeretne ott lenni, de néhány ember szívesebben célozgat és indít személyes támadást ahelyett, hogy a megegyezésre törekedne.”

Nem egy szimpatikus nyilatkozat. És mi várható?

Először is Johansen kaphat ajánlatot más csapatoktól, amit aztán vagy elfogad a Jackets és a játékos vagy nem. Ha igen, azaz szaknyelven fogalmazva a Jackets “meccseli” az ajánlatot, akkor marad a Columbusban. Az elmúlt években több nagy szerződés is kötetett hasonló körülmények között. 2012-ben volt a legnagyobb, amikor a Philly 14 éves 110 milliós ajánlatot tett Shea Weberért, amit a Preds tartott és megadta a játékosnak. De hasonlóan tett a Buffalo, a Detroit, Colorado hármas is Vanek, Fjodorov és Sakic esetében az Edmonton, a Carolina és a NY Rangers csapatával szemben.

Ha a klub részéről a válasz nemleges, akkor a játékos aláírhat új csapatához, ám ebben az esetben kompenzációt kell fizetnie, amely meghatározott értékben változik kor és kereset után. A legismertebb játékosok, akikért fizettek kompenzációt: Scott Stevens, Brendan Shanahan, Adam Graves és Petr Nedved. A ligában utoljára Dustin Pennerért fizettek 2007-ben, amikor az Anaheim egy első, egy második és egy harmadik körös draftjogot is bezsebelt az Edmontontól. Túlfizették.

A harmadik lehetőség, hogy “holdoutra” kerül és ha nem ír alá 2014. december 1-jéig, akkor ebben a szezonban már nem léphet jégre az NHL-ben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO ÉLŐ
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum