A Bolzano feltámadt, a Salzburg szenzációs

   

Az EBEL címvédője 0-2-ről jött vissza, 16 kapott gól után meglőtte az első gólját, végül nyert az első két forduló után veretlen TPS Turku ellen a BL-ben.

A BL harmadik játéknapjának legnagyobb meglepetését kétségkívül a Bolzano szállította. A nyáron apró darabjaira hullott csapatot még csak éppen elkezdték összerakni, a BL-ben éppen el tudtak indulni, de bevallottan nem túl vérmes reményekkel. Az első meccsen 9-0-ra kaptak ki Turkuban, a másodikon 5-0-ra Linköpingben. Pénteken a Turku érkezett az olasz Alpokba és az ötödik percben már vezetett is 2-0-ra. Ekkor azonban olyasmi történt, amire aligha számított bárki is, legkevésbé talán a vendégek. Magára talált a három sorral felálló olasz csapat, amelyben egyelőre a legfrissebb szerzemény, Guntis Galvins egyelőre nem is játszott.

Helyette azonban lendületbe jött a csapat olasz válogatott kontingense, amely még a harmad végéig ki is egyenlített. Mindkét gólt Bernard szerezte, az elsőt Oberdorfer, a másodikat Gander és Egger passzából. Itt azonban nem állt meg a Bolzano, góltalan középső harmadot követően Insam az 55. percben a vezetést is megszerezte, a kétségbeesetten kapaszkodó finneknek végül a szlovén válogatott Pance adta meg a kegyelemdöfést, egy utolsó percben üres kapura szerzett találattal. A vége 4-2 lett.

A játéknap legsimább győzelmei a várakozásoknak megfelelően a K csoportban születtek, ahol a Lukko 6-2-re verte a Nottighamet, a Lulea pedig 6-0-ra a Hamburgot. A két győztes csapatnak így már 9 pontja van, míg a veszteseknek egy sincs. A Kloten Flyersnek sincs még pontja, miután hazai pályán szenvedett 5-0-s vereséget a HV71-től, akárcsak a Pardubicének, amely szintén otthonában kapott ki 6-3-ra a Linköpingtől.

A Salzburg a kezdeti botlás után második győzelmét szerezte és átvette a vezetést az I csoportban, bár három csapatnak is hat pontja van. Pénteken Salzburgban nyertek 4-0-ra a JYP ellen. A Djurgardens is megkezdte a felzárkózást, miután hazai pályán 3-2-re nyertek a csoportutolsó Berlin ellen. A nap egyetlen pontosztozkodására Ouluban került sor, ahol a Karpat nem bírt rendes játékidőben a Kölnnel, és még a ráadás után is 2-2-t mutatott az eredményjelző. Jöhetett a szétlövés, amelyben a finnek jártak több szerencsével.

Az eredményeket és az online jegyzőkönyveket itt tekinthetik meg, a csoportok állásáért pedig ide kattintsanak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum