Most már változatosabb edzések jönnek

 

Az újdonsült légiósok is bemutatkoztak, Jabornik korcsolyaprobléma miatt szárazon edzett, Moldován sérvműtét után lábadozik.

Már a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata is a jégen készül a soron következő román bajnoki, illetve MOL Liga-idényre. A hétfői kétórás foglalkozáson a csapat minden tagja komolyan vette az első jégedzést.

Jó hangulatú, pörgős jeges edzésen vannak túl a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának tagjai, áll a klub sajtószolgálatától érkezett anyagban. Christer Dreberg vezetőedző a jeges foglalkozáson két órán át mozgatta a hokisokat, akik közel teljes létszámban vettek részt azon. A légiósok közül egyedül Henrich Jabornik nem ment fel a jégre, mivel nem volt korcsolyája. Jabornik ennek ellenére készült, hiszen Dreberg utasítására szárazon edzett. Nem vett részt még Moldován Ervin sem az edzésen, aki sérvműtétjéből lábadozik.

“A műtét jól sikerült és a tervek szerint november elején már jégen leszek ? jegyezte meg Moldován Ervin, aki kilátogatott a jeges edzésre. ? Járok gyógytornára, ami sokat segít. Emellett már edzőteremben is próbálgatom magam, hogy ne legyek nagy hátrányban a többiekkel szemben, mikor teljes értékű munkát végezhetek majd.”

hsc_jegedzes (900x540)

Dreberg az első héten négy, egyenként kétórás jeges foglalkozást ütemezett be a játékosoknak. Mindemellett még szárazon és edzőteremben is munka vár a játékosokra.

Mint ismeretes a HSC Csíkszereda csapata augusztus 18. és 23. között egy poprádi edzőtáborban vesz részt, amelyen négy felkészülési mérkőzést játszik. A poprádi edzőtábort követően tervben van még egy négyes tornán való részvétel. A hivatalos szezon szeptember elején kezdődik a Románia-kupa küzdelmeivel, amely még a múlt idényből maradt el. Ezt ? a mostani információk szerint ? Galacon rendezik.

“Ez volt az első jeges edzés, hosszas szünet után. Még kell egy kis idő, amíg a fiúk felveszik a ritmust, megszokják a korcsolyát a lábukon. De ezzel most sem volt probléma. Két tesztsorozaton estek át a játékosok a nyár folyamán. Egyet májusban végeztünk, egyet pedig alig egy hete. Minden játékos sokkal jobb mutatókat produkált az utolsó teszteken, amelyen az állóképességet, a rugalmasságot és az erőnlétet mértük fel. Ezek többnapos tesztek voltak. Ezentúl, hogy jégre is megyünk már, változatosabb edzések lesznek. Még nem ismerjük százszázalékosan a teljes felkészülési programunkat, de ami be van tervezve meccs sorozat, úgy vélem elegendő lesz. Ez egy fiatal keret lesz, amelytől azt várom, hogy harapjon minden meccsen” ? nyilatkozta Christer Dreberg a HSC trénere.

A csapattal kapcsolatos további információ, hogy a Galaci Dunareába vágyakozó Góga Attila, Flinta Botond, illetve Szőcs Szabolcs problémája továbbra sem megoldott. A Galac egyelőre nem lépett az ügyben semmit, pedig a labda már az ő térfelükön van a játékosok felfüggesztése miatt, írja a HSC Csíkszereda sajtóközleménye.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum