A KMH légiósai edzőként is beszállnak

 

Alex Gowie a jövő héten érkezik Magyarországra női EWHL-csapatunkhoz.

Németh Viktor, a KMH női együtteseinek csapatvezetője elmondta, a korábban említett Alex Gowie mellett egy kapus, Nina M. Riley és egy hátvéd, Samantha Woodward érkezik Budapestre a Providence-ből, utóbbi kettő nagyon régóta együtt játszik, ők biztosan az EWHL-csapat légiós-kontingensét adják. Továbbá A KMH-nál folytatja a kanadai Mima Markicevic is, aki egy évet kihagyott, így az augusztusi felkészülés során dől el, hogy melyik ligában számíthatnak rá a teljesítménye alapján. Markicevic egyetemi tanulmányai miatt költözött hosszabb időre Budapestre.

A fentebb említett légiósok közül Alex Gowie már interjút is adott a Jégkorongblognak. “Nagyjából 12 évvel ezelőtt kezdtem el jégkorongozni ? mondta az 1993-ban született támadó. ? Dél-Afrikában születtem, viszont gyerekkoromban a családdal Kanadába költöztünk, ott ismerkedtem meg a sportággal. Korábban a Calgary Dinosban játszottam, ez egy egyetemi csapat Calgaryban, ahol az elmúlt évben csapattársam volt Trencsényi Kitti. Az egyetem előtt a Vancouver és Calgary között nagyjából félúton található Pentictionban található Okanagan Hockey Academyn jégkorongoztam. Gyerekkoromban fociztam is, ám a jégkorongot választottam a két sportág közül.

gowie1

Jövő hét szerdán Budapestre érkezem, kíváncsian várom, milyen kulturális különbségeket találok Európában, illetve mennyiben másabb az európai jégkorong, milyen szintet képvisel az EWHL. Korábban még soha nem jártam Magyarországon. A KMH-nál utánpótlásedzőként is számítanak rám, remélem, kölcsönösen fejlődik mind a csapat, mind az edzői képességem. Szeretem gyűjteni a cipőket és a baseballsapkákat, Magyarországon még tovább bővülhet a gyűjteményem.”
gowie2
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum