Máris bedőlt az új ukrán liga

 

A 3 csoportos liga, majd a PHL csődje után az UHL már el sem tudott indulni. Valamilyen bajnokság azért csak lesz valahogy, ennyit tud mondani jelenleg az ukrán szövetség.

“Ukrajnában az elmúlt években többször próbálták új ligákkal feltámasztani a gyengélkedő jégkorongot. Első nekifutásra az amatőrcsapatokat is bevonva háromcsoportos, 17 csapatos bajnokságot szerveztek, ez 3 évet ért meg. Majd jött a profi PHL, de két év alatt az is kimúlt, nem kis részben azért, mert a semmiből kezdve túl hirtelen akartak túl komoly bajnokságot összehozni. A csapatok így hamar csődbe mentek. Az új liga szervezésénél is látszik hasonló veszély, hiszen a légióskorlátozás eltörlésével drága játékosok tömkelege vándorolhat Ukrajnába. Remélhetőleg a PHL csődje után ez a kísérlet most jobban fog sikerülni” ? írtuk július 5-i cikkünkben, nem gondoltuk volna, hogy kételkedésünk röpke másfél hét alatt beigazolódik.

Az előkészítés megkezdődött, az előkészítő anyagok elkészültek, a megadott határidőig azonban mindössze öt ukrajnai klub volt képes megerősíteni indulási szándékát ? számol be erről az isport.ua nevű portál ?, így az a döntés született, hogy 2014-ben biztosan nem indul el az UHL, a ligát alkotó klubok nem kérik a szövetségtől, hogy adja át nekik a szervezés jogát. Mint az isport írja, volt érdeklődés a szponzorok és a közönség részéről is az UHL iránt, ám mindössze öt klub mellett nem lehetett megteremteni azokat a feltételeket, amelyek ezt a sorozatot megfelelően vonzóvá tudták volna tenni. Az isport úgy tudja, hogy különösen nagy csapást jelentett a projekt számára, hogy a távolmaradók között volt a Szokil Kijev és a Kompanyon-Naftogaz is.

Az ukrán szövetség is reagált, honlapján az alábbi hivatalos tájékoztatás jelent meg: “Miután az Ukrán Jégkorong Szövetség (FHU) hivatalos jelzést kapott az Ukrán Hoki Liga nevű kezdeményezéstől arról, hogy az UHL égisze alatt nem lehetséges megrendezni az ukrán jégkorongbajnokságot a 2014/15-ös idényben, a szövetség a következőkről tájékoztatja a közvéleményt:

ukran_bajnoksag

Az FHU nem adta át a bajnokság megrendezésének jogát a 2014/15-ös idényben. A szövetség álláspontja változatlan, a következő bajnokság előkészítésének jogi munkái az utolsó fázisban vannak. Kétség merült fel azonban a bajnokságban indulni csapatok számát illetően.

Meggyőződéssel állíthatjuk, hogy a 2014/15-ös ukrán jégkorongbajnokság az FHU égisze alatt kerül megrendezésre. Jelenleg azon dolgozunk, hogy felkutassuk azokat a partnereket és szponzorokat, akik képesek biztosítani mindazokat az anyagi erőforrásokat, amelyek a szervezőt terhelik.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum